Creëer patroonontwerp met behulp van deze 11 services en tools

Een patroon betekent precies een “herhaald decoratief ontwerp”.

Tegenwoordig is er een enorme verscheidenheid aan patronen op elk oppervlak en product. Of het nu gaat om verpakkingen, buitenbranding, webdesign, digitaal product, logo, merk, muurschilderingen, typografie, posters, illustratie, 3D-ontwerp, mobiele apps of personageontwerpen.

Als gevolg hiervan heersen ontwerpen en patronen op alle mogelijke manieren in de marketingarena. Het speelt een cruciale rol in de directe promotie en heeft de macht om kopers in één oogopslag aan te trekken.

Millennials en Gen-Z’s zijn visuele consumenten, wat betekent dat als ze het ontwerp en de verpakking van een product leuk vinden, ze het waarschijnlijk zullen kopen. Dit is de reden waarom patroonontwerp een behoefte van het moment is. Om deze redenen moet een grafisch- en webontwerper deze kunst verdedigen om de markt te veroveren.

Wat is een hulpmiddel voor het maken van patronen?

Een tool of software voor het maken van patronen helpt creatieve ontwerpers om kant-en-klare ontwerpen te maken en deze aan hun behoeften aan te passen. Een goede patroonmaker is uitgerust met verschillende functies en hulpmiddelen zoals kleuren, texturen, verlopen, transformaties, teksten en patronen die helpen bij het maken van unieke patroonontwerpen.

Momenteel maakt technologie het vrij eenvoudig om dit proces van het maken van patronen gemakkelijker te maken. Laten we, voordat we naar enkele waardevolle tools en services gaan, eens kijken naar enkele uitstekende use-cases van herhaalde patronen in ontwerpen.

Wat zijn de use cases van herhaalde patronen in ontwerpen?

Herhaling in patroonontwerp versterkt en maakt een persoon vertrouwd met het logo, de boodschap en de slogan van het merk. Consistentie wordt gehandhaafd door herhaling met vergelijkbare vormen, lettertypen, kleuren en texturen. Een merk gebruikt praktisch de uitdrukking “in je hoofd trommelen” door herhaling.

Dynamiet

Hier is een albumhoes van een beroemd BTS-nummer genaamd ‘Dynamite’. De hoes maakt gebruik van herhalingen om de aandacht van fans te trekken en hen te helpen de naam te onthouden door de tekst “Dynamite” in een groot, kleurrijk lettertype te herhalen. Hoewel ze geen foto’s van bandleden hebben gebruikt om de hype te creëren, zal het repetitieve patroonontwerp toch de boodschap overbrengen.

Hamers

Dit ontwerp van de mand maakt gebruik van een patroon van herhaalde vormen aan elke kant van de doos. Dit minimale patroonontwerp zorgt voor een strakke esthetiek door witruimte te gebruiken. Het laat de ogen rusten en vraagt ​​niet te veel aandacht. Hier staat de merknaam centraal en stelt deze in staat om focus te krijgen.

Ontwerp van bestemmingspagina

Dit landingspagina-ontwerp maakt gebruik van prachtige illustraties. Het gebruikt motieven zoals envelop en flora als een herhalend patroonontwerp. Het gebruik van heldere, contrasterende kleuren zorgt voor balans. De roze getinte rode bloemen passen bij de kleur van de “Free Sign Up” -box om harmonie te creëren in een algemeen ontwerp.

Boekomslag

Deze boekomslag maakt gebruik van symmetrische typografie samen met repetitieve horizontale lijnen. De afbeelding maakt gebruik van lijnen en cirkels om een ​​aantrekkelijk geometrisch ontwerp te creëren. Dit patroonontwerp valt mooi samen met de titel van het boek en gebruikt boeken en texturen als repetitieve elementen.

Spiderman filmposter

Deze klassieke spiderman-filmposter gebruikt een spinnenwebthema om het thema van de film te benadrukken. De herhaling van schuine lijnen en vormen zorgt voor interessante geometrische patronen, evenals het kleurenschema van blauw, rood en wit, in evenwicht door de hele poster. Het gebruik van gevarieerde texturen heeft het karakter van de poster tot het middelpunt gemaakt.

Dit waren dus enkele van de beste gebruiksscenario’s van patroonontwerpen die op de markt verkrijgbaar zijn.

Patronen zijn veel meer dan een decoratie. Ze zijn een essentieel onderdeel in de gereedschapskist van een grafisch ontwerper. Daarom is het essentieel om de gemakkelijkste en beste tools en diensten te kennen die een grafisch ontwerper kan gebruiken om een ​​origineel patroonontwerp te maken.

Laten we overstappen naar enkele populaire diensten en hulpmiddelen om u te helpen bij het maken van patronen.

Fiverr

Fiverr is een marktplaats die de beste patroonontwerpdiensten biedt tegen concurrerende prijzen. Een persoon kan het project uitbesteden als de deadline nadert. De creatieve freelancers zijn ervaren en leveren binnen een bepaalde tijd hoogwaardige resultaten.

Het beoordelings- en beoordelingssysteem van individuele verkopers zorgt voor transparantie van de arbeidsethos en kwaliteit. Naast grafisch ontwerpers zijn er ook app-ontwerpers, logo-makers, illustratoren, flyers en bannerontwerpers. Ze kunnen originele naadloze patronen voor de kopers maken tegen verschillende prijzen.

upwork

upwork is een andere serviceprovider-app die specialisten in patroonontwerp biedt. Het verbindt zowel freelance professionals als bedrijven. Ze helpen bij het leveren van een kwalitatief hoogstaand product voor hoogwaardige klanten. Upwork heeft duizenden grafische ontwerpers en creatieve kunstenaars die illustraties, logo’s, naadloze vectorontwerpen, minimalistische moderne illustraties, personageontwerpen, tekenfilms en meer kunnen maken.

Veel topontwerpers op Upwork hebben met succes snelle en unieke patroonontwerpen afgeleverd. Bovendien kan men met de geavanceerde zoekfunctie hun ontwerpers uitfilteren op basis van locatie, uurtarief, werksuccesratio en veel van dergelijke parameters.

Repper

Repper is een betaalde app voor persoonlijk gebruik. Het biedt twee plannen, namelijk Pro en Hobby. Als u van plan bent de patronen te gebruiken voor commerciële doeleinden zoals klantprojecten of voor het verkopen van digitale ontwerpen, kunt u kiezen voor het Pro-abonnement, geprijsd op $ 9,99/maand. Integendeel, als u van plan bent de patronen voor puur niet-commerciële doeleinden te gebruiken, kunt u kiezen voor een Hobby-abonnement dat $ 4,99 per maand kost.

Men kan echter altijd later nog overstappen. Repper biedt ook een proefperiode van 14 dagen. Het voordeel van het gebruik van een pro-plan is dat een maker de commerciële rechten geniet van het patroon dat ze maken.

patroon

patroon creëert gratis unieke achtergronden. Het is een naadloze patroongenerator en laat de gebruiker elke pictogramachtergrond kiezen of de kleur van de plaatsingen wijzigen om originele aangepaste patronen te maken. Bovendien is het de beste tool om patroonontwerpen te maken voor websites en UI/UX-projecten.

Een gebruiker kan ofwel open-source icon-packs gebruiken of eenvoudig hun afbeeldingen of iconen uploaden om patronen te creëren. Afgezien daarvan zijn Emoji-patronen een van hun beroemde sjablonen onder ontwerpers. Deze site biedt ook lettertype- en lijnpictogrammen die overal in ontwerpen kunnen worden gebruikt.

Patrooninja

Patrooninja is een geweldige tool voor het genereren van patronen van Sergiy Yavorsky die gebruikers controle geeft over elk element. Men kan bijvoorbeeld patronen maken van kant-en-klare pictogrammen die op alle mogelijke manieren kunnen worden gedraaid, gepositioneerd en geschaald.

De maker kan zijn afbeeldingen ook gebruiken als elementen en ontwerpen. Ze kunnen binnen een paar minuten worden gemaakt en worden gedownload en gedeeld met anderen. Bovendien zou elke ontwerper die met Photoshop heeft gewerkt gewend zijn om met lagen te werken. Dus Patterninja biedt ook lagen die de efficiëntie van makers op het platform kunnen verhogen.

Lazymau

Lazymau is een absoluut gratis platform om binnen enkele seconden naadloze patronen te maken. Het is niet beperkt tot de beschikbare open-source icon-packs. U kunt zelfs uw eigen pictogrammen en afbeeldingen uploaden om gemakkelijk patronen te maken volgens uw vereisten.

Lazymau helpt makers om naadloze patronen te maken met behulp van de eenvoudige en intuïtieve interface.

Creative Cloud Adobe

Creative Cloud Adobe is een verzameling van meer dan 20 video-, fotografie-, ontwerp-, UX-, web- en sociale media-apps. Bovendien biedt het geïntegreerde benodigdheden zoals lettertypefamilies en kleurenpaletten. Het biedt ook samenwerkingsopties.

U kunt met Creative Cloud prachtige en verleidelijke ontwerpen en patronen maken. Het proces voor het maken van patronen is vrij eenvoudig met deze tool, omdat je gewoon de schaal hoeft te verplaatsen om een ​​bestaand patroon aan te passen.

De InDesign-app is software voor paginaontwerp waarmee gebruikers prachtige grafische ontwerpen met typografie kunnen maken. Door voor deze service te kiezen, kunt u eenvoudig en naadloos werken met andere Adobe-producten zoals Adobe Photoshop, Adobe Illustrator en nog veel meer.

met tabbies

met tabbies is een site die patronen genereert. Ze willen eenvoudige ontwerptools bouwen om kunst te maken. Het is gemakkelijk te gebruiken. Men moet een ontwerp oppikken van bronillustraties, kleuren aanpassen en instellingen voor het ontwerp kiezen. Later kunt u eindelijk het aangepaste ontwerp gratis downloaden.

Een gebruiker kan prachtig gegenereerde patronen of illustraties maken om te gebruiken voor websites, kunst aan de muur en meer. Het beste deel van de site is het voorbeeld dat je kunt gebruiken, waar ze enkele ontwerpvoorbeelden geven waaruit elke maker inspiratie kan halen en zijn eigen ontwerp kan maken.

Doodad

Doodad is een tool om websites snel, toegankelijk en expressief te maken. Het biedt een gratis patroongeneratortool waarmee een gebruiker unieke, naadloze en royaltyvrije patronen kan maken. Men kan een basisstijl kiezen en deze aanpassen met filters, kleuren en transformaties.

U kunt uw ontwerpen exporteren als SVG, PNG en CSS. U kunt het aangepaste patroon ook in elk commercieel project gebruiken. Bovendien kun je door de shuffle-knop te gebruiken elk willekeurig ontwerp kiezen en aan dat sjabloon gaan werken.

Visiwig

Visiwig biedt gratis en premium patronen. Vectorpatroongenerator biedt veel gratis patronen om uit te kiezen die kunnen worden aangepast om naadloze patronen te maken voor een website of andere vectorsoftware.

Het biedt ook 100 essentiële geometrische en minimalistische patronen voor $ 30. Deze patronen zijn ontworpen in één kleur en zijn klaar om over effen kleuren, texturen, verlopen of andere patronen te worden geplaatst. Hun bronnen van pictogrammen, patronen en texturen zijn ook erg handig in elk project.

Picsart

Picsart is het grootste alles-in-één creatieve platform van video-, fotobewerkings- en ontwerptools. Revitaliseer elke achtergrond met de tool voor het genereren van patronen. Met de Picsart-patroongenerator kun je de afbeelding uploaden en er een geheel nieuwe achtergrond voor kiezen.

Daarna kun je het aanpassen door tekst in verschillende lettertypen toe te voegen, stickers toe te voegen, het formaat of de achtergrondkleur te wijzigen, of zelfs de achtergrond te verwijderen met behulp van de achtergrondverwijderingstool. De mogelijkheden zijn eindeloos met deze. Vanwege de Android-versie van Picsarthet steekt veel meer boven zijn concurrenten uit op het gebied van toegankelijkheid.

Overzicht

Kortom, patronen zijn altijd al op de markt aanwezig geweest, of het nu gaat om stof, oppervlak, accessoires, verpakkingen en producten. Momenteel zijn deze patronen een golf op de digitale platforms, zoals je ze op elke website kunt zien. De bovengenoemde tools en services helpen u de perfecte patronen te creëren volgens uw vereisten. U kunt ze dus allemaal uitproberen om uitstekende patronen en ontwerpen te maken.

U kunt nu enkele banen voor grafisch ontwerper bekijken.

  Hoe Google-account uit Chrome te verwijderen

gerelateerde berichten