CrowdInspect scant lopende processen via VirusTotal, WOT en meer

Het wordt vaak erg moeilijk om te bepalen welke processen en services die op uw computer worden uitgevoerd, legitiem zijn. Hoewel je met het geïntegreerde hulpprogramma Taakbeheer in Windows ongewenste programma’s kunt doden of hun dumpbestanden kunt maken, wordt niet de integriteit van elk item weergegeven. In december 2013 behandelden we herdProtect voor Windows, een eenvoudige tool die lopende processen en opstartitems scant op verschillende cloud-antivirus-engines om inherente bedreigingen te vinden. CrowdInspect is een vergelijkbare applicatie die een stap verder gaat. Het analyseert niet alleen processen met de database van Virus Total, maar geeft ook beveiligingsbeoordelingen weer van WOT (Web of Trust) en MHR (Malware Hash Project).

  Hoe u een e-mail op uw harde schijf kunt opslaan

Bij het opstarten geeft de applicatie een lijst weer van alle lopende processen op uw computer. Naast standaardinformatie zoals de naam, poort, lokale en externe IP-adressen en ID van een item, geeft het online beveiligingsclassificaties weer, waarbij wordt aangegeven of een proces al is gescand of niet. U kunt de muisaanwijzer over een item bewegen om aanvullende informatie te bekijken of er met de rechtermuisknop op klikken om acties uit te voeren, zoals het proces beëindigen, de informatie naar het klembord kopiëren of het van internet afsluiten (‘Sluit TCP’). U vindt dezelfde opties bovenaan de interface.

  De beeldverhouding in iMovie wijzigen

Alle processen worden in realtime gecontroleerd en gescand, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het handmatig zoeken naar mogelijk schadelijke processen.

CrowdInspect scant het proces tegen de groeiende bibliotheek van antivirus-cloud-engines van VirusTotal, wat betekent dat de detectiesnelheid van malware met deze software als betrouwbaar kan worden beschouwd. Het detectiepercentage voor wordt weergegeven in percentage en drie kleurcodes voor eenvoudige filtering. Als een item veilig is voor gebruik, wordt dit aangegeven met een groen signaal, terwijl grijs aangeeft dat het bestand nieuw of niet-detecteerbaar is en rood staat voor potentieel gevaar. WOT- en MHR-beoordelingen worden op dezelfde manier weergegeven.

  Hoe gebruik je een Zoom persoonlijke meeting ID

CrowdInspect is een draagbare applicatie die op alle versies van Windows werkt.

CrowdInspect downloaden