Crypto-inzet: minder dan 5 minuten [2022]

Crypto Staking is voor de gedurfde en slimme crypto-zielen. Een eenvoudig proces kan anders echter een beetje technisch worden als je ervoor kiest om te klussen.

Simpel gezegd, u vergrendelt een bepaald bedrag, doet rekenwerk en verdient stakingsbeloningen.

Maar dat zal niet voldoende zijn. Zal het?

Dus, maak uw veiligheidsgordels vast, want we beginnen dit met de belangrijkste …

Wat is Crypto Staking?

Crypto Staking vergrendelt door staking ondersteunde munten naar een specifiek blockchain-netwerk om stakingsbeloningen te verdienen. Men kan individueel of met crypto-uitwisselingen/staking-pools inzetten.

Laten we een beetje teruggaan en eerst de consensusprotocollen doornemen.

Er zijn veel. Maar de top twee zijn Proof-of-Work (PoW) die enkele opmerkelijke blockchains zoals Bitcoin regelt, en dan is er Proof-of-Stake (PoS), waarop Ethereum is van plan te verschuiven.

PoW is cryptomining. Kortom, het betekent dat alle miners de crypto-hash in één keer proberen op te lossen. En de eerste die het doet, waarschijnlijk met de meeste rekenkracht, wint de mijnbeloning. De rest krijgt niets anders dan een te hoge elektriciteitsrekening.

Dit centraliseerde de mijnbouwmacht naar de megabedrijven met enorme mijnbouwbedrijven. Bovendien was de energieverspilling aanzienlijk voor de milieuactivisten om er campagne tegen te voeren.

Toen kwam de redder, Proof-of-Stake. Dit consensusmechanisme kent de transactieverificatie toe aan de validators.

Op deze manier wordt een enkele validator gekozen op basis van verschillende parameters, zoals het inzetbedrag, de investeringsperiode, enz. Sommige netwerken combineren ook een zekere mate van willekeur om de selectie te decentraliseren.

  Met welke wifi-beveiligingscamera's kunt u lokaal opnemen?

De validator investeert met hun berekening om de transacties te verifiëren en beloningen te krijgen. Bovendien krijgen ze stemrecht in toekomstige netwerkprotocollen.

Elk netwerk heeft specifieke minimumvereisten voor validators.

Naast enkele systeemvereisten kunnen ze een minimumbelang in het native blockchain-netwerk vragen. U moet bijvoorbeeld minimaal 32 ETH hebben om een ​​volledig validatorknooppunt op Ethereum uit te voeren. Of een 16-core CPU met 256 GB ram voor solo-validatie op het Solana-netwerk.

Kortom, solo-validatie omvat een hogere mate van risico, investering en diepgaande technische kennis die volgens mij buiten het bestek van dit artikel valt.

Lees dit interessant blogpost over hoe een ConsenSys-medewerker een volledige validator op Ethereum 2.0 werd.

Verdere secties richten zich voornamelijk op een levensvatbaar alternatief: crypto-staking in pools.

Hoe werkt Crypto Staking (in pools)?

Crypto-stakingspools worden ondersteund door de crypto-uitwisselingsplatforms zoals Coinbase of Binance. Er zijn echter enkele stakingspools van derden, zoals het was met crypto-miningplatforms.

Bron: Solana

Ze behandelen de gecompliceerde software-installatie en hardwarevereisten.

Voor pool-staking moet u voldoende cryptocurrency hebben (specifiek voor de pool) en de bereidheid om deze voor de genoemde periode vast te zetten. Deze vergrendelingstijd is weer afhankelijk van het cryptonetwerk of de centrale.

Het betekent in wezen dat het ingezette bedrag niet kan worden opgenomen voordat het contract afloopt, ongeacht hoe lucratief de prijssprong die u op de markten ziet, ook is.

  De kwaliteit van een gescande afbeelding verbeteren?

Bron: Kraken

Inzetprijzen zijn op jaarbasis behaalde rendementen, die normaal gesproken vooraf worden vermeld. Sommige beurzen betalen vaker, zoals Kraken, die twee keer per week betaalt.

Na het integreren van een crypto-portemonnee in het stakingsplatform, kan men met slechts een paar klikken munten inzetten in stakingspools. Je krijgt beloningen na de lock-upperiode, die over het algemeen worden aangeboden in de ingezette cryptocurrency.

In een notendop, crypto staking is:

  • Een crypto-portemonnee opzetten
  • Munten kopen (ruilen voor) uitzetten
  • Portemonnee verbinden met de staking exchange of pool
  • Inzetten bevestigen

Dus nu de miljoen dollar vraag:

Voordelen en risico’s van Crypto Staking

Omdat crypto nog steeds mainstream moet worden als valuta, zijn ze in wezen praktisch investeringsmogelijkheden.

Het belangrijkste voordeel van uitzetten is om te verdienen aan anders stofverzamelende cryptocurrencies (met een excuus voor Metaverse Crypto Coins voor nu).

Concluderend krijg je stakingsprijzen. Deze prijzen zijn over het algemeen in de vorm van ingezette cryptocurrency. Toch bieden sommige platforms beloningen in andere valuta dan degene die u inzet.

Naast de vermeende financiële voordelen, krijg je de trots dat je het onderliggende project ondersteunt. En zoals eerder vermeld, heb je inspraak in de netwerkbeslissingen op basis van je aandeel.

Houd je nu vast voor risico’s.

Ten eerste kun je niet uitzetten en verkopen als je ziet dat de prijs de pieken raakt. Je zit vast voor de periode en de munt die je hebt ingezet, kan tijdens je contractperiode plat vallen.

  7 beste Ethereum-portefeuilles om uw ETH veilig te bewaren

Dus staking voegt de risico’s van de toch al vluchtige crypto toe.

Bovendien vertrouw je op tussenpersonen door uit te zetten met exchanges/staking-pools, wat een van de kernprincipes – nul vertrouwen – van blockchain-technologie ondermijnt.

Bovendien kan het inzetten van een munt met een kleinere marktkapitalisatie leiden tot een liquiditeitscrisis terwijl de beloningen worden uitbetaald.

Ten slotte kan een hack op uw staking-pool of -uitwisseling uw investeringen tenietdoen met weinig hoop op herstel.

Conclusie

Crypto Staking is riskant.

En het wordt bijna dom als je niet zeker bent van het ondersteunende cryptoproject.

Omdat velen elke dag beginnen met flitsende beloften, maar toch 92% crashmet een gemiddelde levensduur van slechts 1,22 jaar.

Toch slagen enkelen erin en schenken hun investeerders ongekende rendementen.

Er is echter een veel veiligere manier als je geïnteresseerd bent in het verdienen van gratis crypto.

gerelateerde berichten