De 5 beste NVMe SSD’s voor gebruik met Linux (editie van 2021)

Heb je een goede NVMe SSD nodig om op je Linux-systeem te gebruiken, maar heb je moeite om de perfecte te vinden? Zo ja, dan is deze lijst iets voor jou. Volg mee terwijl we enkele van de beste NVMe SSD’s bespreken die u met Linux kunt gebruiken!

SSD’s op Linux

Het gebruik van NVMe SSD’s op Linux is uitstekend, dankzij het harde werk van ontwikkelaars in de Linux-gemeenschap. Dankzij hen werken NVMe SSD’s fantastisch op het platform. U moet echter weten dat u mogelijk bepaalde SSD-functies op uw Linux-systeem handmatig moet inschakelen om het meeste uit uw schijf te halen.

Voor meer informatie over hoe u het meeste uit uw SSD op Linux kunt halen, moet u onze gids raadplegen over het optimaliseren van SSD’s op Linux. Het zal u door de stappen leiden die u kunt nemen om uw SSD zo goed mogelijk te laten werken op het Linux-platform.

Beste NVMe SSD’s voor gebruik met Linux – onze keuzes

Er komen elke dag honderden uitstekende NVMe SSD’s op de markt, en elke is beter dan de vorige. Als je het zat bent om NVMe SSD’s te doorzoeken om de beste te vinden voor gebruik op je Linux-pc, bekijk dan onze selectie voor de beste NVMe SSD’s voor gebruik met Linux.

1. Samsung (MZ-V7E1T0BW) 970 EVO SSD

De Samsung 970 Evo is het toppunt van NVMe SSD’s en een favoriet in de pc-gaminggemeenschap, evenals computerenthousiastelingen in het algemeen.

  Tekstberichten verzenden op Linux met de GUI van Modem Manager

De reden? Het is razendsnel met lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 3.500 Mbps en 2.500 Mbps, heeft uitstekende thermische bescherming om het koel te houden en is compatibel met alle beschikbare Linux-bestandssystemen. Gebruikers kunnen zelfs Samsung’s Magician Software gebruiken om het apparaat onder Linux te beheren!

Pluspunten

Het heeft indrukwekkende lees- en schrijfsnelheden met 3.500 Mbps lees- en 2.500 Mbps. Perfect voor wie op zoek is naar een supersnelle SSD voor gebruik op Linux.
Samsung’s “Dynamic Thermal Guard” betekent dat deze SSD koel blijft onder zware belasting, waardoor prestatieproblemen worden vermeden.
De SSD werkt met Samsung Magician Software, die op Linux kan worden gebruikt.
Er is een groot aantal opslagmogelijkheden beschikbaar, van 250 GB tot 2 TB.

nadelen

Deze SSD, hoewel uitstekend, de uitgebreide opslagopties die prijzig zijn. Als je een beperkt budget hebt, is het misschien het beste om naar andere opties te kijken.

2. Silicium Power 1TB NVMe

Silicium Power is geen Samsung. Toch is het 1 TB NVMe-aanbod is perfect voor Linux-gebruikers die op zoek zijn naar voldoende opslagruimte met een beperkt budget, omdat het wordt geleverd met uitstekende lees-/schrijfsnelheden en gegevensprestaties. Het enige nadeel is dat het geen goede warmteafvoertechnologie heeft, maar de prijs per GB maakt het de moeite waard!

Pluspunten

Het heeft ondersteuning voor PCIe Gen3x4, wat betekent dat het zonder problemen op een breed scala aan moderne moederborden zal werken.
Razendsnelle lees- en schrijfsnelheden met een snelheid van respectievelijk 3.400 Mbps voor lezen en 3.000 Mbps voor schrijven.
Hoge capaciteit betekent dat gebruikers tonnen en tonnen gegevens kunnen opslaan en deze razendsnel kunnen openen.
Het maakt gebruik van 3D NAND voor superieure gegevensprestaties.

  Hoe FlatPak op Linux te gebruiken en te installeren?

nadelen

Door het ontbreken van een goede warmteafvoertechnologie kan deze SSD onder belasting soms oververhit raken.

3. Cruciale P5 3D NAND NVMe interne SSD

Cruciaal staat bekend om zijn uitstekende SSD’s, en de Cruciale P5 is geen uitzondering. Het is een geweldige kleine SSD met Crucial’s “Innovatieve 3D NAND en geavanceerde controllertechnologie” voor uitstekende prestaties, evenals dynamische schrijfversnelling en foutcorrectie, en uitstekende opslagkeuzes. Als je een allround geweldige NVMe SSD nodig hebt, bekijk deze dan eens!

Pluspunten

De SSD maakt gebruik van Crucial’s “Innovative 3D NAND and cutting-edge controller technology” voor superieure prestaties onder belasting.
Zeer snelle lees- en schrijfprestaties, met 3400 Mbps lees- en 3000 Mbps schrijfsnelheid.
Het heeft ondersteuning voor dynamische schrijfversnelling en foutcorrectie.
Het wordt geleverd met ingebouwde thermische beveiliging.
Het heeft een breed scala aan opslagopties, beginnend bij 250 GB en maximaal 2 TB.

nadelen

Crucial’s “Executive Storage” software die gebruikt kan worden met de Crucial P5 heeft geen Linux ondersteuning.

4. Western Digital WD Blue SN550 NVMe interne SSD

Western Digital beweert dat de WD Blue SN550 NVMe interne SSD is “meer dan 4 keer sneller” dan hun SATA SSD’s, en het is waar. Als je een uitstekende NVMe SSD voor Linux nodig hebt, is dit een van de beste. Plaats deze NVMe SSD in uw Linux-pc; het gaat razendsnel. Waarom? De schijf ondersteunt leessnelheden tot 2.600 Mbps en schrijfsnelheden tot 1.800 Mbps, en de nieuwste 3D NAND-opslagtechnologie.

Pluspunten

Het is “meer dan 4 keer sneller” dan Western Digital SATA SSD’s en biedt indrukwekkende prestaties met leessnelheden tot 2.600 Mbps en schrijfsnelheden tot 1.800 Mbps.
Het heeft een brede selectie aan opslagopties, beginnend bij 250 GB en zo groot als 2 TB.
Het ondersteunt PCIe Gen 3 x4 en M.2 2280, waardoor het vrij eenvoudig op moderne moederborden kan worden gebruikt.
Het wordt geleverd met 3D NAND, wat snellere gegevensprestaties onder belasting betekent.

  Hoe Nintendo 64-spellen op Linux te spelen

nadelen

Gebrek aan warmteafvoertechnologie, wat bij intensief gebruik oververhitting zou kunnen betekenen.

5. PNY CS1030 M.2 NVMe SSD

PNY CS1030 M.2 NVMe SSD is een van de beste budget NVMe SSD’s die er zijn voor Linux-gebruikers om uit te checken. Om te beginnen heeft het redelijk hoge snelheden met schrijfsnelheden van 1.900 Mbps en leessnelheden tot 2.100 Mbp. Het biedt ook een behoorlijke hoeveelheid opslagkeuzes, beginnend bij 250 GB, 500 GB en 1 TB, tegen een redelijke prijs. Wat is er niet om lief te hebben?

Pluspunten

Redelijk hoge snelheden met schrijfsnelheden van 1.900 Mbps en leessnelheden tot 2.100 Mbps.
Ondersteuning voor NVMe Gen 3 en PCIe 3 x4.
Het biedt een behoorlijke hoeveelheid opslagkeuzes, beginnend bij 250 GB, 500 GB en 1 TB.

nadelen

Ontbrekende warmteafvoertechnologie die problemen kan veroorzaken bij intensief gebruik.

NVMe SSD op Linux: CONCLUSIE

In deze lijst hebben we de 5 beste NVMe SSD’s besproken voor gebruik op Linux. Er zijn echter meer dan 5 NVMe SSD’s die er zijn.

Vertel het ons in de commentaarsectie hieronder: Wat is je favoriete NVMe SSD om te gebruiken op Linux?