De 5 beste software om songtoetsen te vinden (Windows 10)

Muziek is in toonsoort geschreven. De ‘sleutel’ is een technische term die de toonhoogte en schaal van geluid in muziek of in zang definieert. Als je alleen maar naar muziek luistert, dit april het maakt je niet zoveel uit, maar als je muziek opneemt, of ermee werkt in een andere vorm, dan is het basiskennis die je zou moeten hebben.

De toonsoort van een muziek bepaalt de stemming, dat wil zeggen: is de muziek zacht, is het opbeurend, is het actief, is het somber, enz. Als je je oor hebt getraind om de toonsoort van een lied of muziekstuk te herkennen, kan het identificeren door het af te spelen, maar voor een grote bibliotheek met muziekclips is het beter om het proces te automatiseren met een sleutelzoeker.

Beste software om songtoetsen te vinden

Muziek is in veel opzichten wiskundig en dat maakt het gemakkelijk om de toonaard van een nummer met software te vinden. Er zijn verschillende soorten song key finders; sommige zijn online tools die u kunt gebruiken om de sleutel voor een nummer één voor één te uploaden en te vinden. Ze zijn meestal traag, maar ze zijn handig als je geen geoefend oor hebt. Er zijn ook desktoptools die u kunt gebruiken om een ​​hele bibliotheek met muziekbestanden te scannen om hun sleutel te vinden. Hier zijn de beste tools om songkeys te vinden.

  Hyper-V inschakelen in Windows 10

1. Sleutelzoeker

Sleutel vinder is een draagbare desktop-app die meerdere nummers tegelijk kan analyseren en nauwkeurig de toonsoort kan identificeren waarin ze zich bevinden.

Batchanalyse
Draagbare desktoptool
IDE-tag identificatie
Mac-app beschikbaar
Aangepaste namen/codes toewijzen aan toetsen
iTunes-bibliotheek scannen
Niet meer in actieve ontwikkeling (maar werkt nog prima).
Gaat wat traag.

2. Rekordbox

rekordbox is een buitengewoon complexe DJ-tool die onder andere de toonsoort van een track kan analyseren. U kunt het gebruiken om de toonsoort van een track te wijzigen en tracks te mixen.

Een complexe app boordevol tools voor professionele of aspirant-dj’s.
Vereist het aanmaken van een gratis account voordat de app kan worden gebruikt.
De app analyseert één nummer tegelijk (slepen en neerzetten in de gebruikersinterface van de app).
Heeft gratis en betaalde versies

  Albumhoezen toevoegen en ID3-tags bijwerken voor muziek in Windows

3. Song Key Finder door Vocal Remover

Nummersleutelzoeker is een web-app, maar in tegenstelling tot veel andere web-apps die de sleutel voor een nummer kunnen analyseren, kunnen gebruikers met deze app meerdere bestanden vanaf hun bureaublad selecteren. Het analyseert ze één voor één, zodat u alleen tijd bespaart met het uploaden van bestanden.

Ondersteunt selectie van meerdere bestanden.
De app/tab april crasht als u te veel bestanden tegelijk selecteert.
Kan de BPM analyseren.

4. Virtuele DJ

Virtuele dj kan automatisch muziekmappen/bibliotheken op uw schijf vinden. U kunt andere mappen met uw muziekverzameling of gesorteerde bestanden toevoegen.

Complexe DJ-software voor het manipuleren en verwerken van muziek
Scan en vind de sleutel voor meerdere bestanden.
Klik met de rechtermuisknop op een bestand en selecteer Analyseren voor BPM enz.
Biedt aanvullende trackinformatie.
Beschikbaar voor macOS.

  Hoe Dynamic Lock te repareren werkt niet na de update van Windows 10 april

Nummersleutel ophalen

Nummersleutel ophalen is een ander online hulpmiddel om de sleutel van een muziekbestand te vinden.

Eenvoudige interface.
Analyseert meerdere nummers tegelijk.
Sleep een bestand en zet het neer om het te analyseren.

Nummersleutelzoeker: conclusie

Als je muziek leert maken, is het normaal gesproken een goed idee om toetsen op het gehoor te kunnen herkennen. Het helpt als je bladmuziek leert spelen of als je iets componeert. Dat gezegd hebbende, voor het beheren van grote bibliotheken kunnen tools zoals deze tijd besparen.