De aanraakmodus in Word inschakelen (of uitschakelen) en gebruiken?

De interface van Microsoft Word is standaard geoptimaliseerd voor uw muis. Voor degenen met aanraakschermen kan het echter een uitdaging zijn om opdrachten te selecteren met de compactere muismodus. Als u de aanraakmodus inschakelt, worden uw lint, knoppen en menuopdrachten groter, zodat u ze beter met uw vinger kunt aanraken.

Aanraakmodus inschakelen

Het inschakelen van de aanraakmodus vereist slechts een paar stappen. Klik eerst op de kleine pijl rechts van de balk Snelle toegang.

Dit opent een menu waar u opdrachten aan de balk Snelle toegang kunt toevoegen en verwijderen. Het beschikt ook over een optie “Touch/Mouse Mode”, die u nu moet inschakelen.

Nadat u die optie aan de werkbalk Snelle toegang hebt toegevoegd, verschijnt er een nieuw pictogram dat u kunt gebruiken om een ​​menu te openen waarin u kunt schakelen tussen de muis- en de aanraakmodus.

  Hier leest u hoe u de NBA-play-offs zonder kabel kunt bekijken

Ga je gang en selecteer de optie “Aanraken”. U zult meteen merken dat het lint en de balk voor snelle toegang niet alleen groter worden, maar dat er ook meer ruimte is tussen elke opdracht.

Aanraakmodus

Nu zou het een beetje makkelijker moeten zijn om met je vingers op commando’s te tikken. Om terug te schakelen naar de muismodus, klik je gewoon op hetzelfde menu vanuit je Quick Access-balk en kies je deze keer ‘Muis’.

Aanraakmodus gebruiken

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van de Touch-modus, afgezien van het ruimere lint. Een belangrijk voordeel is dat u de “Draw” -opties volledig kunt gebruiken met uw vinger of stylus. Om te zien wat er beschikbaar is, schakelt u over naar het tabblad ‘Tekenen’, dat automatisch beschikbaar is voor computers met aanraakbediening.

  Het wachtwoord voor Zoom-vergaderingen vinden

Hier heb je verschillende opties beschikbaar, waaronder tekengereedschappen, conversie-opties en zelfs het invoegen van een tekenpapier in je Word-document.

U kunt ook dingen doen zoals natuurlijke gebaren gebruiken om tekst in een document te bewerken. Om toegang te krijgen tot deze optie, klikt u op de knop “Inkteditor” op het tabblad Tekening.

Met de Inkteditor kunt u een van de volgende bewegingen gebruiken om uw document te bewerken:

Teken een cirkel om tekst te selecteren
Trek een lijn door tekst om deze te verwijderen
Kies een markeerstift uit de groep “Pennen” en teken over de tekst om deze te markeren
Teken een curve om twee woorden samen te voegen
Trek een verticale lijn tussen woorden om ze te splitsen
Voeg tekst tussen woorden in door er een dakje (^) tussen te tekenen
Teken een achterwaartse L-vorm om een ​​nieuwe lijn te maken

  Een video of afbeelding casten vanuit Google Drive en Dropbox

U kunt ook vormen tekenen, tekst markeren en woorden schrijven met uw vinger of stylus met behulp van de andere opdrachten op het tabblad “Tekenen”. Speel wat met de beschikbare “Draw” -opties en kijk wat je nog meer handig vindt.