De avatar van Microsoft Teams wijzigen

Met Microsoft Teams kunnen gebruikers in verschillende teams worden opgenomen. Een bedrijf kan ervoor kiezen om meerdere teams op te richten voor zijn medewerkers. Het kan leden toevoegen aan of verwijderen uit een team wanneer dat nodig is, en het kan teamleden tussen hen verplaatsen.

Microsoft Teams-avatar

Een team in Microsoft Teams wordt onderscheiden door zijn naam, maar teams kunnen dezelfde naam hebben, vooral als ze op verschillende domeinen zijn gemaakt. Een gebruiker kan lid zijn van een willekeurig aantal teams, op elk domein, en een naam alleen is misschien niet genoeg om ze allemaal van elkaar te onderscheiden.

Microsoft Teams-avatar wijzigen

U kunt een Microsoft Teams-team zo instellen dat het een eigen weergaveafbeelding heeft. Dit wijkt af van het weergavebeeld dat is ingesteld voor individuele leden. Het enige nadeel is dat alleen teambeheerders of -eigenaren de avatar voor een Microsoft Teams-team kunnen wijzigen.

  Afdrukken vanuit Chrome met behulp van het dialoogvenster Systeem afdrukken

Open Microsoft Teams.
Log in met het beheerders- of eigenaarsaccount.
Ga naar het tabblad Teams.
Klik op de knop meer opties naast het team.
Selecteer Team beheren in het contextmenu.
Ga naar het tabblad Instellingen (als dit tabblad niet zichtbaar is, bent u niet ingelogd met het juiste account).

Vouw teamfoto uit.
Klik op Afbeelding wijzigen en klik vervolgens op Afbeelding uploaden.
Selecteer een nieuwe afbeelding van uw systeem.
Klik op Opslaan.

De nieuwe avatar wordt bijgewerkt voor alle teamleden op hun respectievelijke klanten. De wijziging wordt doorgevoerd in de desktop-, web-app en mobiele apps.

  Samsung Galaxy S20: de trillingsintensiteit en het patroon aanpassen?

Microsoft Teams-avatar versus profielfoto

De avatar van Microsoft Teams is anders dan de profielfoto van een gebruiker. De profielfoto wordt door elke gebruiker afzonderlijk voor zichzelf ingesteld. Een teambeheerder of -eigenaar kan geen invloed uitoefenen op wat een gebruiker instelt als zijn profielfoto (hoewel deze geschikt moet zijn voor de werkplek) en er zijn geen beheerdersrechten nodig om deze in te stellen.

Conclusie

De teamavatar van Microsoft Teams wordt normaal gesproken ingesteld op de initialen in de teamnaam, net zoals het is ingesteld voor gebruikers die hun eigen profielfoto’s niet hebben ingesteld. Voor kleinere teams en gebruikers die slechts deel uitmaken van een klein aantal teams, werken deze standaardavatars prima. Als je een groot team hebt en je maakt deel uit van een flink aantal teams, kunnen afbeeldingen je misschien beter helpen bij het navigeren. In veel gevallen is een visuele cue beter dan tekst. Als u meerdere teams voor dezelfde organisatie beheert, is het een goed idee om de avatar voor elk van de andere te laten verschillen, bijvoorbeeld door verschillende kleuren (rood en blauw) te gebruiken in plaats van vergelijkbare kleuren (blauwtinten).

  Hoe privéfoto's en video's op uw iPhone of iPad te verbergen