De beste gratis Dropbox-alternatieven (voor meer dan 3 apparaten)

Dropbox beperkt nu gratis gebruikers tot een maximum van drie synchronisatieapparaten in een keer. Als je meer apparaten nodig hebt en je portemonnee niet wilt openen, zijn Google, Microsoft en zelfs Apple superieur aan Dropbox.

Dit is een vergelijkbare beperking als die van Evernote. Met het gratis account van Evernote kun je je notities alleen synchroniseren met twee apparaten. Beide diensten proberen duidelijk meer gratis gebruikers om te zetten in betalende klanten.

Google Drive is een geweldige opslagservice. Het biedt 15 GB gratis opslagruimte, hoewel dat wordt gedeeld met je Gmail-account, en kan synchroniseren met een onbeperkt aantal apparaten. Dat is zeker beter dan de 2 GB en drie apparaten van Dropbox.

Met de back-up- en synchronisatiesoftware van Google kunt u zelfs eenvoudig een back-up maken van andere mappen op uw computer en deze synchroniseren buiten de Google Drive-map. Onze eigen Michael Crider noemde het “een van de beste back-upopties die er zijn” bij Review Geek. Het is beschikbaar voor zowel Windows als macOS.

Natuurlijk is Google Drive geïntegreerd met Google Docs, zodat u eenvoudig documenten kunt maken en ermee kunt werken. Google biedt mobiele apps zodat je toegang hebt tot je bestanden op Android, iPhone en iPad. En je hebt overal in een browser toegang tot je bestanden.

  Editor Chat gebruiken in Google Documenten

De OneDrive-service van Microsoft biedt 5 GB gratis opslagruimte, wat niet zoveel is als de 15 GB van Google, maar zeker meer dan de 2 GB van Dropbox. Net als Google Drive beperkt OneDrive niet het aantal apparaten waarmee u kunt synchroniseren. U kunt zoveel pc’s, Macs, telefoons en tablets hebben als u nodig heeft.

OneDrive is bijzonder handig omdat het rechtstreeks in Windows 10 is ingebouwd. Het maakt ook gebruik van een “Files On-Demand”-systeem dat uw bestanden in de cloud opslaat en ze in Verkenner op uw pc toont. Ze worden gedownload wanneer u erop dubbelklikt om ze te openen. Dat is natuurlijk optioneel – je kunt dit uitschakelen en OneDrive werkt net als Dropbox, als je dat wilt.

Hoewel OneDrive is geïntegreerd met Windows 10, is dat niet het enige platform waarop het beschikbaar is. Microsoft biedt ook OneDrive-clients voor macOS, Android, iPhone en iPad. U kunt uw bestanden ook openen via de OneDrive-website in een browser.

Apple’s iCloud Drive is beroemd gierig en biedt slechts 5 GB opslagruimte voor al uw apparaatback-ups, foto’s en bestanden. Maar zelfs het biedt meer ruimte dan de 2 GB van Dropbox, en het beperkt niet de apparaten waarop je toegang hebt tot je bestanden.

  Hoe speel je Wii U-spellen op je pc met Cemu

Dit kan een goede optie zijn als je een Mac-gebruiker bent, aangezien iCloud Drive is ingebouwd in je besturingssysteem en 5 GB gratis biedt (gedeeld met iPhone-back-ups en iCloud-fotobibliotheek). Als je Apple betaalt voor meer iCloud-opslag, je kunt die opslagruimte gebruiken om je bestanden te synchroniseren met iCloud Drive. En er zijn geen apparaatlimieten.

Hoewel iCloud Drive is ingebouwd in macOS, biedt Apple ook iCloud Drive voor Windows en u hebt toegang tot uw bestanden in een webbrowser op iCloud.com. Er is echter geen officiële iCloud Drive-app voor Android.

Ze zijn goedkoper dan Dropbox als je ook wilt betalen

Dropbox is niet veel, zelfs niet als je wilt betalen. Dropbox rekent $ 99 per jaar voor 1 TB opslagruimte.

Google Drive rekent $ 1,99 per maand voor 100 GB als je gewoon wat extra opslagruimte nodig hebt, terwijl $ 99,99 per jaar 2 TB oplevert. En dit is een onderdeel van Google One, waarmee u ook toegang krijgt tot een ’team van experts’ waarmee u bij Google kunt praten.

  chatten met externe gebruikers zonder toe te voegen als gast

Microsoft OneDrive kosten $ 69,99 per jaar voor Office 365 Personal, waarmee u 1 TB opslagruimte krijgt, evenals Microsoft Office. Voor $ 99,99 kun je een Office 365 Home-gezinsabonnement krijgen waarbij zes mensen Office-apps krijgen en elk 1 TB – dat is in totaal 6 TB aan opslagruimte. Of, als u slechts een beetje opslagruimte nodig heeft, kunt u $ 1,99 per maand betalen voor 50 GB en geen Office.

Zelfs Apple’s gierige iCloud Drive is beter overeenkomst. Apple rekent slechts $ 0,99 per maand voor 50 GB opslagruimte, terwijl $ 9,99 per maand 2 TB oplevert.

We houden van deze opties omdat ze afkomstig zijn van vertrouwde bedrijven, een geschiedenis hebben in het aanbieden van gratis opslagruimte en een stimulans hebben om dit te blijven doen. Misschien vind je een aantal kleinere opslagproviders die nu behoorlijk gunstig concurreren met Dropbox, maar zorg ervoor dat je wat recensies opzoekt voordat je een minder bekende provider vertrouwt met je persoonlijke bestanden.