De beste manieren om een ​​back-up van uw Mac te maken

Elke computergebruiker zou regelmatig een back-up moeten maken. Van per ongeluk verwijderde bestanden tot falende harde schijven tot natuurrampen, er zijn te veel dingen die fout kunnen gaan om gewoon op geluk te vertrouwen. Dit zijn de beste manieren om een ​​back-up van je Mac te maken.

Er zijn veel manieren om ervoor te zorgen dat uw bestanden niet verloren gaan, en bijna allemaal houdt u een kopie van uw bestanden ergens anders in. Nog beter is om één exemplaar ergens bij de hand te hebben voor problemen zoals verloren bestanden of defecte apparatuur en een ander exemplaar ergens anders. We bespreken de beste back-upmethoden voor macOS-gebruikers in het bijzonder, hoewel veel van deze services ook voor Windows werken.

Maak een back-up van uw hele schijf naar de cloud

Het maken van een back-up van uw hele schijf naar de cloud is de meest toegankelijke vorm van back-up. Er is geen extra hardware voor nodig – alleen een account bij een online provider – en er wordt automatisch een back-up van alles gemaakt, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het verliezen van bestanden. De eerste back-up kan enige tijd duren, vooral als je een internetverbinding hebt met een lage uploadsnelheid (en je moet op die ISP-datacaps letten). Maar het proces is meestal doodeenvoudig.

  Een diamodel maken in Microsoft PowerPoint

Er zijn veel verschillende providers die abonnementen aanbieden, maar we zullen hier twee goede uitkiezen.

Backblaze: no-nonsense back-ups

Backblaze integreert heel goed met macOS, meer dan de meeste andere back-upservices die er zijn (waarvan er veel zijn). Er is niet eens een app om te beheren, omdat deze wordt geïnstalleerd in een voorkeurenpaneel in uw instellingen. Het is ongelooflijk eenvoudig in te stellen en te beheren, zelfs voor de onervaren gebruiker.

Ze bieden “onbeperkte” opslagruimte voor $ 5 per maand, wat voor persoonlijke gebruikers altijd voldoende zal zijn om een ​​back-up van hun computer te maken.

Arq: een doe-het-zelf cloudback-up

Als u uw opslag liever zelf beheert, kunt u gebruik maken van Arq om automatisch een back-up te maken naar Amazon S3 of andere opslagproviders (zelfs Backblaze’s B2 Storage). Je kunt het zeker handmatig doen, maar Arq doet echt goed werk door de vervelende onderdelen voor je te beheren.

Back-up maken op een externe harde schijf

Als u de cloud niet vertrouwt of snel bestanden tussen computers wilt overbrengen, is investeren in een externe harde schijf en het maken van een back-up van uw hele schijf ernaar waarschijnlijk ideaal voor u. We raden eigenlijk aan om deze methode te combineren met een online back-up om je bases te dekken. Het is snel en gemakkelijk om bestanden van uw externe harde schijf te herstellen en u hebt de cloudback-up als een… nou ja…back-up voor het geval er iets met uw externe schijf gebeurt.

U wilt waarschijnlijk een harde schijf die minstens twee keer zo groot is als uw belangrijkste harde schijf, en u kunt grote externe schijven van 4 TB vinden voor rond de $ 100.

Dit zijn de apps die we aanbevelen om een ​​back-up van je Mac te maken op een externe schijf.

  Cookies in- of uitschakelen in Mozilla Firefox

Time Machine: ingebouwd in macOS

Hoewel je je bestanden zeker gewoon naar een externe harde schijf kunt slepen, is het beter om een ​​app te gebruiken om dit automatisch te doen. Op macOS gaat er niets boven de eenvoud van Apple’s ingebouwde Time Machine.

Naast het automatisch maken van een back-up van uw bestanden, slaat Time Machine elke keer dat u een bestand wijzigt deze wijzigingen op uw externe schijf op. U kunt terug in de tijd bladeren en oude versies van bestanden bekijken, of bestanden herstellen die u hebt verwijderd. U kunt onze handleiding voor het instellen van Time Machine op uw Mac lezen om aan de slag te gaan.

Carbon Copy Cloner: een upgrade naar Time Machine

Hoewel Time Machine zeker wint vanwege eenvoud en compatibiliteit, wil je af en toe meer functies. Carbon Copy Cloner biedt opstartbare back-ups, ondersteuning voor RAID-configuraties en een krachtig planningssysteem om te beheren wanneer uw back-ups zullen plaatsvinden.

Specifieke documenten opslaan in de cloud

Als je maar een paar documenten hebt waarvan je een back-up moet maken en geen ruimte wilt verspillen aan het maken van een back-up van je hele schijf, kun je je belangrijke documenten in cloudopslag bewaren. Aangezien u gewoonlijk geen honderden gigabytes opslaat, zijn deze diensten allemaal gratis (hoewel ze allemaal “pro”-opties hebben met meer opslagruimte).

Een ding om in gedachten te houden is dat cloudsynchronisatie technisch gezien niet hetzelfde is als een back-up maken. Ja, u bewaart uw documenten op een aparte locatie, maar wijzigingen die u aanbrengt in een bestand op uw computer (zoals het verwijderen van het bestand) gebeuren ook overal waar dat bestand wordt gesynchroniseerd. Ze bieden dus niet veel bescherming tegen zaken als het per ongeluk verwijderen van uw bestanden, tenzij de service die u gebruikt oude versies van bestanden in de buurt houdt.

  Een afbeelding van uw USB-station maken

Dat gezegd hebbende, als je last hebt van iets als een gecrashte harde schijf of een gestolen laptop, kun je er in ieder geval op rekenen dat je je documenten kunt downloaden. Hier zijn enkele van onze favoriete diensten.

iCloud-schijf: 5 GB gratis

iCloud Drive is een nieuwe toevoeging aan de iCloud-suite en bewaart uw bureaublad- en documentenmappen in de cloud, downloadt ze wanneer u ze nodig hebt en bespaart u zelfs wat ruimte in het proces. Het wordt geleverd met 5 GB gratis, maar je moet begrijpen dat deze ruimte wordt gedeeld met andere iCloud-functies en je andere Apple-apparaten (zoals je iPhone en iPad), waardoor het vrij snel vol raakt. U kunt onze handleiding over iCloud-geoptimaliseerde opslag lezen om het in te stellen, of het helemaal uitschakelen als uw iCloud Drive vol is.

Google Drive: 15 GB gratis

Google Drive biedt de meeste opslagruimte van alle gratis opties die hier worden vermeld. Het wordt ook geleverd met hun geweldige kantoorsuite en integreert mooi met Gmail en andere Google-services. Ze hebben ook een synchronisatietool om automatisch een back-up te maken van een specifieke map, zodat u uw bestanden niet via de webinterface hoeft te uploaden. Deze opslag wordt gedeeld met Gmail, maar tenzij je tienduizenden e-mails hebt, zal het waarschijnlijk geen deuk uitmaken.

Dropbox: 2 GB gratis

Dropbox is ontworpen met het oog op gedeelde opslag en zakelijke toepassingen. Het wordt geleverd met een kleine hoeveelheid gratis opslagruimte en kan automatisch worden gesynchroniseerd, maar de nadruk ligt meer op werkgericht gebruik.

OneDrive: 5 GB gratis

Een Microsoft-aanbeveling voor uw Mac? Afhankelijk van uw situatie kan OneDrive goed voor u werken. Je krijgt 5 GB vrije ruimte en hun macOS-app werkt goed. Sterker nog, als je al een Office 365-abonnee bent, heb je een volledige OneDrive-ruimte van één terabyte bij je abonnement inbegrepen.

Afbeeldingscredits: dourleak/Shutterstock