De beste manieren om nieuws te lezen op uw iPhone of iPad

De iPhone en iPad zijn geweldig voor het consumeren van nieuws, of dat nu actualiteiten zijn of het laatste nieuws over je favoriete sportteam. Vooral de iPad is bij uitstek geschikt om achterover te leunen en te lezen, en we gaan je vertellen hoe je er het beste van kunt maken.

Met de App Store tot de nok toe gevuld met nieuwe apps voor je iPhone of iPad, kan het moeilijk zijn om te weten welke je moet downloaden en in sommige gevallen kopen. Nu Apple zijn eigen app voor het lezen van nieuws aanbiedt, Apple News, moet je dan überhaupt een oplossing van derden proberen? We raden u aan dat ja te doen, en we gaan u vertellen over enkele van de apps die we gebruiken om op de hoogte te blijven van wat er om ons heen gebeurt, in veel verschillende categorieën.

Sommige van deze apps zijn gratis, voor andere moet je betalen. We laten u beslissen of het lezen van nieuws de moeite waard is om voor te betalen.

Laten we erin springen!

Feedly

Feedly is een app en service die veel aandacht heeft gekregen toen Google een paar jaar geleden zijn Google Reader RSS-service sloot, en terecht. Een gratis Feedly-account geeft je vrijwel dezelfde functionaliteit als de vroegere Google Reader, en er zijn apps beschikbaar voor de iPhone en iPad die het lezen een plezierige ervaring maken. Je kunt je eigen nieuwsbronnen toevoegen, en Feedly zal ook enkele suggesties doen als je daar zin in hebt.

  Multi-Factor Authenticatie afdwingen voor alle gebruikers van uw Office 365-abonnement

Een gratis Feedly-account geeft u toegang tot nieuws van maximaal 100 bronnen, evenals de iPhone-, iPad- en web-apps, met advertenties die in uw feeds worden ingevoegd. Als u van de advertenties af wilt en onbeperkte bronnen wilt toevoegen, overweeg dan het Feedly Pro-abonnement van $ 5,41 per maand. Als je veel leest, is het de moeite waard, en er komen nog veel meer functies bij.

Download Feedly uit de App Store

Nuzzel

De aanpak die Nuzzel hanteert is heel anders dan bij andere apps, omdat het geen nieuwsbronnen als zodanig verzamelt. In plaats daarvan volgt het de mensen die u volgt op sociale netwerken en worden vervolgens de links weergegeven waarover ze praten. Hoe meer mensen over een link praten, hoe belangrijker deze wordt geacht. Nuzzel zal je de link laten zien, evenals alle mensen die je volgt en er actief over praten. Dat maakt Nuzzel tot een geweldige bron van inhoud, omdat het betekent dat je steevast links ziet die je normaal niet zou tegenkomen. De bonus? Nuzzel is gratis.

Download Nuzzel uit de App Store

Apple Nieuws

De Apple News-app is beschikbaar op elke iPhone en iPad, en dat betekent dat het een unieke plek is om de go-to-place voor nieuws te worden. De app is misschien wel de leukste van het stel om te gebruiken, en dat kan veel betekenen voor sommige mensen, waaronder ons. Dat is niet goed als de nieuwsbronnen zwak zijn, en hoewel Apple News genoeg heeft om uit te kiezen, heeft het niet alles beschikbaar, en je kunt het niet zomaar een RSS-feed geven en het opsturen. Websites moeten ervoor kiezen om Apple News te ondersteunen, wat betekent dat er waarschijnlijk enkele sites en mensen zijn die u leest die niet beschikbaar zijn in Apple News. Dat kan een probleem zijn, net als de manier waarop het delen van nieuws vanuit de app de URL verandert in een speciale Apple News-URL, waardoor het nutteloos wordt voor iedereen die het niet heeft geïnstalleerd.

  Hoe een ei uit te broeden in Pokemon Go

Download Apple News uit de App Store

Ongelezen

Een klassieke RSS-lezer die al heel lang bestaat, Unread is de app waar veel van de zogenaamde iOS-hoofdgebruikers je naartoe zullen duwen, en terecht. Het is een mooie app, maar toch ingetogen. Het gaat uit de weg en laat de inhoud spreken, wat niet iets is dat veel concurrerende apps kunnen zeggen.

Wat ons zulke grote fans van Unread maakt, is het feit dat het een goede, ouderwetse RSS-lezer is in de vorm van de vroege App Store-dagen. Het brengt je bij de inhoud die je wilt en gaat meteen uit de weg, zodat je kunt doen waarvoor je daarheen bent gegaan: woorden lezen. Daartoe zijn er veel thema’s die het uiterlijk van Unread veranderen, waardoor het perfect is voor de knutselaars die er zijn.

  Het PowerShell-uitvoeringsbeleid wijzigen?

Download ongelezen in de App Store

Voorlezer

Inoreader, dat zichzelf factureert als een service voor ervaren gebruikers, is een RSS-vervanging met bijbehorende apps, net als Feedly. Wat Inoreader zo krachtig maakt, is de mogelijkheid om kleuren toe te kennen aan trefwoorden om ze te laten opvallen, of om filters te maken om ervoor te zorgen dat specifieke soorten nieuwsartikelen samen verschijnen. Wilt u artikelen uit meerdere bronnen zien, maar die de termen “iOS” en “RSS” in hetzelfde artikel bevatten? Inoreader is de app voor jou. Je moet een gratis account maken om aan de slag te gaan, maar als je dat doet, kun je je aanmelden bij de Inoreader iPhone- of iPad-app en naar hartenlust filters gaan maken. Je zou zelfs de kracht van Inoreader kunnen combineren met Unread, waardoor je het beste van twee werelden krijgt.

Download Inoreader in de App Store