De beste notitie-apps voor iPhone en iPad

Mensen zeggen dat de beste camera degene is die je bij je hebt, en we denken dat hetzelfde geldt voor notitie-apps. Als je altijd een iPhone of iPad bij je hebt, is beide ideaal om aantekeningen te maken. Maar welke app moet je gebruiken?

Apps voor het maken van aantekeningen vervuilen de App Store en op een gegeven moment voelde het alsof we geen dag meer konden zonder een grote nieuwe app-lancering. Sindsdien zijn er veel buiten de boot gevallen, waaronder enkele spraakmakende apps, maar wat overblijft is een verzameling apps die variëren van briljant tot verschrikkelijk.

Dus welke moet je gebruiken?

Bij het kiezen van een iPhone- of iPad-app voor het maken van aantekeningen, zijn er enkele voorwaarden die gelden, afhankelijk van uw specifieke gebruik. Voor sommigen is Dropbox-integratie een must-have, terwijl anderen prima zijn zolang de app iCloud ondersteunt. Sommige mensen hebben misschien ondersteuning nodig voor het exporteren als Markdown, of misschien hebben ze live previews nodig van die Markdown-notities. Er zijn zoveel verschillende vereisten dat het onmogelijk is om ze hier allemaal te beschouwen. Wat we kunnen doen, is delen wat volgens ons de beste notitie-apps voor de iPhone en iPad zijn, voor de meeste mensen.

Dat gezegd hebbende, laten we erin springen.

Apple-notities

De voor de hand liggende plaats om hier te beginnen is met de Notes-app van Apple, omdat deze bij elke iPhone en iPad wordt geleverd. Direct uit de doos hebben deze apparaten een van de beste notitie-apps die er zijn, maar het is niet zonder gebreken, en die gebreken zijn genoeg om het een tweederangs burger te maken op de apparaten van veel mensen.

Het beste dat Notes te bieden heeft, is dat het moeiteloos synchroniseert tussen al je Apple-apparaten, maar dat brengt ook een duidelijk probleem met zich mee. Bij uw aantekeningen komen op een Android-apparaat of Windows-pc is een kwestie van apps van derden gebruiken die onofficieel toegang krijgen of de iCloud.com-website. Geen van beide oplossingen werkt goed genoeg om wat ons betreft een reële optie te zijn. Als je all-in bent op de uitrusting van Apple, zal dit helemaal geen probleem voor je zijn.

Wat betreft de dingen die we zo leuk vinden aan Notes, het eerste dat in je opkomt, is de manier waarop het zo ongeveer alles kan accepteren, inclusief URL’s. Wanneer u URL’s in een notitie invoert, krijgt u een voorbeeld van de website te zien, en soortgelijke voorbeelden zijn er ook voor zaken als afbeeldingen. Dit kan geweldig zijn als je informatie verzamelt voor later gebruik, zoals bij het onderzoeken voor een blogpost of paper.

  Oproepen plaatsen en beantwoorden op een iPad

Apple Notes is misschien niet onze favoriete app voor het maken van notities, maar het is de eerste die je moet proberen – je hebt het al en het is gratis!

Google Keep

Google Keep is een andere volledig platformonafhankelijke optie, en als u op zoek bent naar een gratis oplossing die overal werkt, is dit misschien de optie voor u. Google Keep heeft de meeste functies die iedereen nodig heeft van een notitie-app, hoewel het net stopt bij het Evernote-model als een emmer om zo ongeveer alles op te slaan. U kunt bijvoorbeeld geen bestanden opslaan in Google Keep, maar ondersteuning voor afbeeldingen en URL’s is er, evenals ondersteuning voor URL-voorbeelden. U kunt zelfs spraakmemo’s opslaan in Google Keep om ze later af te spelen.

Organiseren is een fluitje van een cent dankzij ondersteuning voor tags – iets dat op dit moment tafelstaken zijn – en Google Keep is misschien wel een van de mooiste apps in deze lijst. Het is functioneel, maar niet saai om te gebruiken en ondanks dat het een Google-app is, is het redelijk om te zeggen dat de iPhone- en iPad-apps meer aanvoelen alsof ze zijn gemaakt met iOS in gedachten dan alles wat Evernote heeft gebouwd.

Misschien wel de grootste aantrekkingskracht voor Google Keep is het feit dat het gratis is, iets waarmee alleen Apple Notes op onze lijst kan concurreren. Als de prijs een primaire zorg is, dan is de beslissing een gooi tussen Apple Notes en Google Keep, en het mooie hiervan is dat je beide kunt uitproberen zonder een cent uit te geven. Ze werken allebei goed, en we denken dat je met geen van beide naast je kunt fout gaan.

Beer

De lieveling van de iOS-community vorig jaar, Beer is niet de onmisbare app die het ooit was, maar het is nog steeds een prima app voor het maken van aantekeningen. Net als Apple’s Notes, synchroniseert Bear alleen via iCloud, dus het werkt het beste als je Apple-apparaten gebruikt.

  De belichting regelen in de camera-app van de iPhone

Bear ondersteunt Markdown echter, iets waar de Notes-app niet op kan bogen. Bear toont ook afbeeldingen die in-line aan notities zijn toegevoegd, waardoor het perfect is om op volgorde aantekeningen te maken tijdens een lezing of soortgelijke vergaderomgeving. Helaas geeft Bear je geen previews wanneer je URL’s toevoegt; het verandert ze in plaats daarvan in klikbare links.

Esthetisch zien notities er niet zo goed uit in Bear, maar of dat van invloed is op het nut van de app, hangt af van je voorkeuren. Over esthetiek gesproken, Bear heeft tal van thema’s om uit te kiezen, waardoor de app er overal uitziet.

Er zijn iPhone-, iPad- en Mac-versies van de app.

U kunt de gratis versie van Bear gebruiken en de meeste functies ervan gebruiken. Je hebt echter wel een Bear Pro-abonnement nodig om het beste uit de app te halen. Voor $ 14,99 per jaar voegt Bear Pro geavanceerde functies toe zoals notitie tagging en de mogelijkheid om notities te exporteren naar Markdown, platte tekst of als afbeeldingen. Helaas maakt apparaatsynchronisatie ook deel uit van het Pro-abonnement, dus als je Bear op meerdere apparaten wilt gebruiken, moet je betalen.

dammen

dammen werkt een beetje anders dan de meeste notitie-apps. Het idee erachter is dat je snel en gemakkelijk allerlei soorten tekst kunt maken en later kunt beslissen waar die tekst moet komen. Op zijn eenvoudigst is Drafts een geweldige plek om in een oogwenk notities te maken. Als u de app opent, wordt er onmiddellijk een nieuwe, lege notitie gemaakt met het toetsenbord omhoog en de cursor wegknipperend, klaar voor tekst. Hoewel het maken van een aantekening eenvoudig is, is de echte kracht achter Drafts wat daarna komt.

Hoewel Drafts een app is om aantekeningen te maken, is het ontworpen om u aantekeningen te laten maken en ernaar te handelen. Je kunt van alles met je tekst doen, bijvoorbeeld naar iMessage of Twitter of een tiental andere apps sturen. En zelfs degenen die nauwelijks aangeven waar Concepten u naartoe kunnen brengen, omdat u uw eigen acties kunt maken of zelfs door een Action Directory kunt bladeren waar andere gebruikers hun acties hebben geüpload.

Dit bericht zou maar door kunnen gaan over hoe Concepten de manier waarop iemand zijn iPhone gebruikt kan veranderen, maar zelfs als je het alleen zou gebruiken als een plek om tekst op te slaan, is het daar ook geweldig in. Notities zijn voorzien van tagging en Workspaces kunnen worden geconfigureerd om alleen degenen met specifieke kenmerken weer te geven. Zie Workspaces als opgeslagen zoekopdrachten en u bent in de juiste marge. Alles synchroniseert via iCloud en hoewel een Drafts-app nog niet strikt beschikbaar is voor de Mac, is er op het moment van schrijven een bèta in de maak.

  Hoe PDF's te optimaliseren die zijn geëxporteerd vanuit MS Word

Drafts is een gratis app, waarvoor een Drafts Pro-abonnement vereist is om eindbewerkingsacties te maken en om enkele van de beste functies zoals Workspaces te ontgrendelen. Met $ 19,99 per jaar is het ook een van de duurdere opties.

Evernote

Het is onmogelijk om over notitie-apps te praten zonder ook te vermelden Evernote. Een service die de afgelopen jaren problemen heeft gehad, Evernote was ooit de plek om naartoe te gaan als je een app wilde die zou kunnen fungeren als je ‘alles-emmer’. Evernote is veel meer dan een app voor het maken van aantekeningen, waarmee je bestanden, documenten en meer kunt toevoegen, en alles doorzoekbaar maakt zodra het erin staat.

Hoewel Evernote niet ontbreekt in de functie-afdeling – handschriftherkenning, het knippen van webpagina’s, het taggen van notities, enzovoort – is de grootste klacht die we erover hebben de app zelf. Het voelt druk en niet helemaal thuis op iPhone of iPad. Dat gezegd hebbende, Evernote werkt op elk groot platform dat je maar kunt bedenken en heeft ook een webinterface. Je hebt je aantekeningen altijd bij je, zelfs als ze niet prettig aanvoelen om mee te werken op iOS. We zouden Evernote waarschijnlijk onderaan onze lijst met favorieten plaatsen, maar het werkt voor veel mensen prima.

In zijn basisvorm is Evernote gratis, maar om enkele van de meer geavanceerde functies zoals het delen van notities en integraties met cloudopslagdiensten te kunnen gebruiken, moet je $ 7,99 per maand overhandigen.