De beste slaap-app van 2021 (inclusief slaap-tracker-apps)

Veel mensen hebben moeite om op het juiste moment in slaap te vallen en wenden zich voor hulp tot slaap-apps. Ze kunnen onmogelijk gezonde slaapgewoonten vervangen, zoals alle apparaten een half uur voor het slapengaan uitzetten en in plaats daarvan een goed boek lezen.

Toch is een speciale app een goede plek om te beginnen. U kunt het gebruiken om naar witte ruis of kalmerende geluiden te luisteren die u helpen gemakkelijker in slaap te vallen. Of u kunt uw slaappatroon volgen en leren hoe u dit kunt verbeteren.

Beste slaap-app: Android en iOS

We hebben zorgvuldig talloze slaap-apps getest en de beste keuzes geselecteerd, rekening houdend met Android- en iOS-gebruikers.

1. Rustig

Beschikbaar voor Android en iOS, Calm kan je niet alleen helpen om te slapen, maar ook om te mediteren, je op je werk te concentreren of gewoon te ontspannen door naar kalmerende geluiden te luisteren. Het heeft een superintuïtieve interface en tal van functies, waaronder slaapverhalen, ademhalingsoefeningen en begeleide meditatiesessies van verschillende lengtes.

  Hoe Apple's 2020 iPad Pro zich verhoudt tot de Trackpad Mac uit 1994

2. Slaapgeluiden door slaapkussen

Sleep Sounds van Sleep Pillow is een eenvoudige slaap-app ontworpen voor: Android en iOS. Het heeft een breed scala aan voorgemasterde en hoogwaardige omgevingsgeluiden die u kunt beluisteren om ontspannen te blijven en sneller in slaap te vallen. Het draait op de achtergrond en laat je favoriete geluiden markeren.

3. Hoofdruimte

Headspace is een app vergelijkbaar met Calm, die je kunt installeren op Android en iOS. Het is verpakt in een intuïtieve interface en bevordert een gezonde levensstijl door je slaap te verbeteren. Je kunt het gebruiken om yoga te beoefenen, te mediteren, naar verhalen te luisteren en geluiden te spelen om weg te dromen. Het heeft een dagelijkse videoserie en zelfs begeleide meditatiecursussen voor kinderen.

4. Slaapmonitor

Sleep Monitor is een beetje anders. Naast het afspelen van ontspannende geluiden, kan het je hele slaapcyclus volgen en je nu laten zien of je snurkt of praat terwijl je droomt. Het geeft een slaapscore met grafieken en geeft je aanbevelingen, zoals sporten of minder cafeïne drinken. Verder maakt de app je zacht wakker en herinnert je eraan om vroeg naar bed te gaan. Je kunt ook aantekeningen maken. Het is alleen beschikbaar voor Android.

5. Kussen

Pillow is een slaapcyclus-tracker gemaakt voor iOS. Het speelt kalmerende geluiden, houdt uw slaappatroon bij en neemt zelfs uw snurken, apneu of pratende slaap op. De app helpt je natuurlijk wakker te worden door rekening te houden met de lichtste slaapfase. Het kan ook op Apple Watch worden geïnstalleerd om uw hartslag te controleren en uw hartslag te analyseren.

  Hoe een presentatie van uw smartphone naar uw tv te casten

6. Slaap als Android

Sleep as Android is een van de beste slaap-apps voor Android en Android Wear-besturingssysteem. Het bevat afspeellijsten met natuurgeluiden en slaapliedjes, houdt je slaapcycli bij en maakt je ’s ochtends zacht wakker. Bovendien gebruikt de app een sonar voor: slaap volgen, zodat je niet meer met je smartphone in je bed hoeft te slapen. Het ondersteunt slimme lampbediening en kan worden geïntegreerd met gezondheidsapps zoals Google Fit.

7. Slaapcyclus

Sleep Cycle is een andere app gemaakt voor Android en iOS, met slaapgeluiden en verhaaltjes voor het slapengaan. Het kan je zachtjes wakker maken, je snurkpatroon ontdekken, je slaapkwaliteit meten en statistieken genereren. Bovendien kunt u een dagboek bijhouden, aantekeningen maken, aanbevelingen krijgen om uw slaap te verbeteren en slaapgegevens exporteren naar Excel.

8. Sluimer

Gemaakt voor Android en iOS, Slumber is een kalmerende app met een verzameling verhalen om je te helpen gemakkelijker in slaap te vallen. Het beschikt ook over loop-modus, ASMR-soundscapes en verhaaltjes voor het slapengaan voor kinderen. Je kunt je houden aan achtergrondmuziek of gaan met natuurgeluiden als regen. Verder kun je een achtergrondgeluid instellen om af te spelen wanneer een verhaal klaar is.

  Motion Smoothing uitschakelen op een LG TV

9. Getijde

Tide is een eenvoudige en elegante slaap-app gebouwd voor Android en iOS, die rustgevende geluiden biedt om u te helpen slapen, een dutje te doen, te focussen of gewoon te ademen om mindfulness te oefenen. Het heeft meditatieseries en natuurgeluiden, herinneringen, een favorietensectie, samen met handige statistieken over de slaapcyclus.

Slaap beter met de beste apps voor Android en iOS

Kortom, als je last hebt van slapeloosheid of gewoon af en toe moeite hebt om in slaap te vallen, zouden deze mobiele apps je moeten helpen door kalmerende geluiden af ​​te spelen en je slaapcycli in de gaten te houden om meer diepgaande informatie over je gewoonten te geven.