De beste websites om een ​​nieuwe taal te leren

epcdream.nl

Je zou denken dat met de enorme hoeveelheid informatie op internet, het leren van een nieuwe taal gemakkelijk zou zijn. Maar de beschikbaarheid van al die informatie is een deel van het probleem. We hebben het internet doorzocht om deze lijst met de beste websites voor het leren van een nieuwe taal samen te stellen.

Duolingo: het beste voor de meeste mensen

Duolingo is een van de meest populaire websites om gratis een nieuwe taal te leren. In de eerste plaats ontworpen voor hobbyisten, begint Duolingo met het leren van de meest elementaire woorden in de taal van uw keuze. Als je eenmaal bekend bent met de woorden, volgen eenvoudige zinnen. Het is de meer natuurlijke manier om een ​​taal te leren in vergelijking met een standaard leerproces.

De kracht van Duolingo zit in de manier waarop het materiaal wordt gepresenteerd. Je doorloopt lessen met moedertaalsprekers, gevolgd door quizzen om je leerproces te versterken. De app luistert naar je spreekbeurt, zodat hij kan bepalen hoe je vordert. Het maakt zelfs gebruik van gespreide herhalingen (waarbij u eerder materiaal met geleidelijk afnemende intervallen doorneemt) om uw leerproces te versterken. De toevoeging van gamification-elementen zoals leerstrepen en in-les-grading helpen dingen interessant te houden.

  Wat zijn uw beste opties?

Duoling heeft echter ook nadelen. Hoewel het geweldig is om je te helpen aan de slag te gaan met de basis van een nieuwe taal, is het niet geweldig in de meer geavanceerde dingen. Als je op een bepaald niveau van vloeiendheid uit bent, moet je uiteindelijk overstappen naar een andere service.

Duolingo is gratis op internet, iOS, Android en Windows Phone.

FluentU: leer door video’s in vreemde talen te bekijken

VloeiendU leert je nieuwe talen met behulp van video’s. De video’s zijn geen instructieve, maar gewone video’s met de vreemde taal. U kunt bijvoorbeeld een filmclip, een muziekvideo of gewoon een pratende persoon zien. De video’s hebben interactieve bijschriften om u te helpen de taal te leren. De bijschriften worden in beide talen weergegeven (de taal die u kent en de taal die u probeert te leren), en u kunt de muisaanwijzer op elk woord plaatsen om de betekenis ervan te begrijpen. Interactieve quizzen helpen u uw voortgang te meten.

FluentU is niet gratis, maar ze bieden wel een proefperiode van 15 dagen, zodat je het kunt uitproberen. Daarna is er een basisabonnement van $ 10 per maand waarmee je hun mobiele apps (iOS en Android) kunt gebruiken en onbeperkte woorden kunt opzoeken en onbeperkte video’s. Een Plus-abonnement van $ 20 per maand voegt onbeperkte flashcards en quizzen toe, evenals gespreide herhalingen.

  Wat is Apple Fitness+ en hoeveel kost het?

Rype: krijg een persoonlijke instructeur

Rype is een andere website voor het leren van talen met een interessant bedrijfsmodel. In plaats van quizzen of video’s te gebruiken om een ​​nieuwe taal te leren, leer je van een persoonlijke instructeur via een videogesprek. U plant een gesprek van 30 of 60 minuten met een instructeur die u persoonlijk de taal leert. Ze bieden niet zoveel talen aan als andere sites, maar zijn van plan er in de toekomst meer toe te voegen.

Naast talen kun je op dezelfde manier ook academische vakken leren.

Rype biedt een boeiende en persoonlijke manier van leren, maar daar hangt een prijskaartje aan. Na een proefperiode van zeven dagen betaalt u bijna $ 65 per maand om de service te gebruiken.

Memrise: gebruik woordspelletjes om u te helpen leren

Memrise is een andere website voor het leren van talen die meer is ontworpen om met een taal aan de slag te gaan dan voor echte vloeiendheid. Net als bij Duolingo leer je een taal door woordspelletjes te spelen die je helpen de taal gemakkelijk te onthouden. Met behulp van de apps kun je onderweg blijven leren – offline modus wordt ook ondersteund.

  Leesbevestigingen uitschakelen en waarschuwingen typen voor LinkedIn-berichten

De basisfuncties zijn gratis te gebruiken; de Pro-versie kost $ 4,95 per maand. De Pro-versie geeft je toegang tot een Grammarbot, luistervaardigheidsoefeningen, een videomodus en analyses van je leerprestaties.

Babbel: Kies een onderwerp dat je interesseert

Babbel hanteert een persoonlijke benadering om u nieuwe talen te leren. In plaats van met dezelfde woorden te beginnen als iedereen, mag je een onderwerp kiezen waarover je meer wilt weten. Enkele voorbeelden van onderwerpen zijn dieren, eten, reizen en levensstijl. Als je eenmaal een onderwerp hebt gekozen, leer je eerst de woordenschat voor dat onderwerp, waardoor de lessen interessant en nuttig blijven.

Een abonnement op Babbel kost $ 12,95 per maand en de kosten gaan omlaag als je een langer abonnement aanschaft. Er is geen gratis proefperiode, maar ze bieden wel een 20-dagen geld-terug-garantie.

Afbeelding tegoed: omslagfoto door Patrick Tomasso Aan Unsplash