De betere CI-tool in 2022?

Laten we deze twee populaire tools voor continue integratie en hun verschillen bespreken.

De methode van de levenscyclus van softwareontwikkeling is het afgelopen decennium drastisch veranderd.

Vroeger was het watervalmodel de manier om vooruit te gaan, toen kwam de agile-methodologie waar de ontwikkeling iteratief gebeurde, en nu met DevOps vinden zowel ontwikkeling als operaties iteratief en continu plaats totdat de volledige applicatie is ontwikkeld en geïmplementeerd.

De term CI/CD, wat staat voor continuous integration en continuous delivery, is erg populair geworden. Het is een DevOps-praktijk die helpt om de applicatie veel sneller en betrouwbaarder te ontwikkelen en te leveren. Het is een methodologie die alle stappen automatiseert, van zakelijke vereisten tot implementatie in productie, met behulp van een CICD-tool. Het is veel beter en veiliger dan alles handmatig te doen.

Nu zijn er veel tools beschikbaar voor CI/CD, dus het kan verwarrend zijn om de juiste tools te kiezen.

Waarom Jenkins?

Jenkins is de meest populaire open-source tool voor continue integratie. Het is de de-facto standaard voor de continue integratieoplossing.

U kunt Jenkins installeren op de belangrijkste besturingssystemen zoals Windows of Linux, aangezien het op Java draait. Het is oorspronkelijk gemaakt als een build-automatiseringstool voor Java-applicaties. Sindsdien is het enorm geëvolueerd en heeft het meer dan 1400 plug-ins om eenvoudig te integreren met andere platforms en tools.

Jenkins is de kerntool voor continue integratie en continue levering in het softwareontwikkelingsproces. Het is eenvoudig te installeren en biedt een dashboard voor projectbeheer, dat gemakkelijk toegankelijk is via een browser.

Ontwikkelaars gebruiken Jenkins om hun code automatisch te bouwen, integreren, testen en implementeren. Eerst checken ontwikkelaars hun code in, dan pikt Jenkins de gewijzigde broncode op, activeert een build en voert indien nodig een test uit. Zodra de build is voltooid, krijgt u de uitvoer in het Jenkins-dashboard en kan er een melding naar de ontwikkelaar worden gestuurd als deze is ingesteld.

Waarom TeamCity?

TeamCity is een commerciële CI/CD-server die ook op Java is gebaseerd. Het is een tool voor buildautomatisering en -beheer gemaakt door JetBrains.

  Hoe u uw startpagina in Google Chrome kunt wijzigen

De slogan van TeamCity is “Powerful Continuous Integration out of the box”, en deze tool rechtvaardigt dat. Het biedt bijna alle functies van Jenkins met een paar extra. TeamCity kan worden geïntegreerd met Docker voor het automatisch maken van containers via docker-compose. Het heeft integratieondersteuning voor de Jira-tool om problemen gemakkelijk op te sporen.

TeamCity ondersteunt het .NET-framework en u kunt TeamCity eenvoudig integreren met verschillende IDE’s zoals Eclipse, Visual Studio, enz. Met integratie om een ​​artefactrepository te bouwen, kan TeamCity de artefacten opslaan op het TeamCity-serverbestandssysteem of externe opslag.

Met de gratis TeamCity-versie van de Professional-serverlicentie kunt u 100 builds en 3 build-agents maken zonder kosten.

Jenkins vs. TeamCity

Open source versus commercieel

Het meest fundamentele verschil is dat Jenkins een open-source tool voor continue integratie is en TeamCity een commerciële tool. Jenkins-project wordt vrijgegeven onder MIT-licentie en wordt ondersteund door ontwikkelaars over de hele wereld. TeamCity wordt ontwikkeld en onderhouden door het moederbedrijf JetBrains.

Koppel

De interface van TeamCity is prachtig en de interface helpt veel beginners aan te trekken die beginnen met continue integratie en op zoek zijn naar een CI-tool. In de TeamCity-interface kun je taggen, reageren en pinnen om ze op een betere manier te ordenen.

De interface van Jenkins is old school. Het is niet erg aantrekkelijk om naar te kijken en heeft een enorme reikwijdte van verbetering vanuit een UI-perspectief.

Exclusieve functies

Hoewel Jenkins niet veel ingebouwde functies heeft, biedt het enorme plug-in-ecosysteem tal van functies die andere CI-tools niet kunnen bieden. Met dergelijke plug-infuncties is Jenkins gewend om builds te maken en de code te analyseren, wat de codekwaliteit helpt verbeteren.

Aan de andere kant, naast enkele reguliere CI-toolfuncties, wordt TeamCity geleverd met meerdere kant-en-klare functies. Het ondersteunt meerdere platforms zoals Java, Ruby, .NET, enz. U kunt ook docker-images bouwen via TeamCity. Met de ondersteuning van Bugzilla en Jira kun je gemakkelijk problemen opsporen. En de buildwijzigingen en storingsgeschiedenis worden opgeslagen om de informatie uit het verleden over de statistieken te behouden, eerdere builds uit te voeren en testgeschiedenisrapporten te maken.

Installatie

Om Jenkins op uw systeem te installeren, moet u Java op het systeem hebben. De installatie van Jenkins is eenvoudig als ze allebei al op het systeem staan. Zodra de installatie is voltooid, kunt u aan de slag gaan met Jenkins op de webinterface.

  Wat is dropshipping en is het een scam?

Het installeren van TeamCity is ook heel eenvoudig. U moet de TeamCity Server downloaden en naar de documentatie gaan en de genoemde instructies volgen.

Integraties

Ik heb niet het gevoel dat een CI-tool zelfs maar in de buurt komt van de concurrentie van Jenkins als we het hebben over integratiemogelijkheden. De populariteit van Jenkins is er op de markt omdat het integratie biedt met honderden gratis plug-ins.

In vergelijking met Jenkins kan TeamCity integreren met veel mindere plug-ins. Maar het biedt weinig exclusieve integraties, wat bijdraagt ​​​​aan de “out of the box-functies”. Het ondersteunt het .NET-framework en integreert met Visual Studio Team Services en biedt cloudintegratie met cloudproviders zoals AWS, Azure, GCP, VMware.

Veiligheid

Het goede deel van TeamCity dat commercieel is, is dat JetBrains het ondersteunt, zodat het prioriteit krijgt voor elke beveiligingsbevinding. TeamCity biedt integratie met de Snyk-beveiligingsplug-in, die kwetsbaarheidsscans kan uitvoeren in de build-pipeline. Het helpt u alle risico’s en bedreigingen in uw builds te identificeren en te verhelpen.

Aangezien Jenkins open-source is, kan risicobeperking vertraging oplopen omdat het allemaal afhangt van de gemeenschap van de ontwikkelaar.

Gemeenschap

De gemeenschap van Jenkins is groter dan TeamCity. Omdat Jenkins open source is, kan elke ontwikkelaar een bijdrage leveren aan dit project. Dagelijks blijven nieuwe ontwikkelaars hun bijdrage aan dit project toevoegen om nieuwe functies toe te voegen en het een betere tool te maken.

Aan de andere kant is TeamCity een commercieel hulpmiddel en wordt het onderhouden door het JetBrains-team. Het heeft een professionele ondersteuningsgemeenschap om deze tool te laten groeien.

Prijzen

Jenkins is gratis te gebruiken, omdat het open source is, en daarom heeft het voor veel organisaties de voorkeur. Organisaties besparen flink door niets uit te geven aan een CI-tool als Jenkins.

TeamCity is niet gratis te gebruiken. Het komt met twee licenties, die een Professional-serverlicentie en een Enterprise-serverlicentie zijn. In een professionele serverlicentie kunt u gratis 100 build-configuraties en 3 build-agents gebruiken, en daarna 299 $ voor 1 extra build-agent en 10 build-configuraties. TeamCity enterprise server-licentie begint met 3 agents, die onbeperkte buildconfiguraties biedt vanaf $ 1.999.

Vergelijkingstabel

Jenkins
TeamCity
Geschreven in
Java
Java
Ontwikkelaar
CloudBees, Kohsuke Kawaguchi, gratis en open-source software
JetBrains
Licentie
MIT-licentie
Gepatenteerde commerciële software
Functies

 • Open source
 • Uitgebreide set plug-ins
 • Eenvoudige installatie
 • Ondersteuning voor het bouwen van pijplijnen
 • Workflow-plug-in
 • Tal van integraties
 • Intern gehost
 • Bouw, implementeer of start alles asynchroon
 • HTML-uitgever
 • Gashendel bouwt
 • Sleutelintegraties
 • Cloudintegratie
 • Bouwgeschiedenis
 • Infrastructuur bouwen
 • Codekwaliteit bijhouden
 • VCS-interoperabiliteit
 • Systeem onderhoud
 • Gebruikersbeheer
 • Uitbreidbaarheid en maatwerk
 • Vooraf getest Commit
  Hover Reader geeft direct voorbeeld van links in een zwevend venster [Chrome]

Makkelijk te gebruiken
Ja
Ja
Gebruikersomgeving
Zeer eenvoudige interface
Het heeft een aantrekkelijke en mooie interface
Gemeenschap
Omdat het open-source is, is de gemeenschap groter
Kleiner in vergelijking met Jenkins
Prijzen
Vrij
Professional Server-licentie kost 299 $ per build-agent na 3 gratis build-agents

terwijl

Enterprise Server-licentiekosten beginnen bij $ 1999

Integraties
1400+ integraties
300+ integraties
Veiligheid
Minder beveiligd
Meer beveiligd
API
Ondersteunt JSON, Python, RESTful API: XML
Ondersteunt RESTful API met behulp van serviceberichten en maakt plug-ins met Open API
Ondersteuning voor programmeertaal
Java, PHP, C, C++, Fortran, Python en nog veel meer scripttalen
Python, C++, Java, .NET, Ruby, PHP, Node.js en meer
Containerondersteuning
Docker-plug-in voor Jenkins gebruiken
Eersteklas Docker-ondersteuning uit de doos
Vrijgavecyclus
vaker
Minder vaak
Rapportage
Biedt een gedetailleerd rapport voor builds en tests
Biedt rapporten met een betere web-UI

Conclusie

Nu kent u de verschillen tussen de twee populairste tools voor continue integratie: Jenkins en TeamCity.

Wanneer u een CI-tool voor uw organisatie kiest, moet u enkele parameters controleren, zoals hostingopties, beschikbare integraties, herbruikbare codebibliotheek, containerondersteuning en hoe gemakkelijk het is om de tool te gebruiken en te leren. De continue integratietool die deze parameters doorstaat, zou een uitstekende optie zijn om voor te gaan.

Als je nog steeds twijfelt, probeer het dan eens met de gratis versie van Jenkins en TeamCity. Nadat u een paar builds op deze platforms hebt gemaakt, zou u zich in een comfortabelere situatie bevinden om te beslissen welke tool beter is voor continue integratie voor uw projecten.

gerelateerde berichten