De fout ‘De gevraagde bewerking vereist hoogte’ oplossen

Het kan vervelend zijn om te zien dat uw computer de foutmelding geeft – “de gevraagde bewerking vereist verhoging” . Als u dit probleem ondervindt, hoeft u zich geen zorgen te maken, want u bent hier aan het juiste adres.

In dit artikel helpen we u met geschikte oplossingen om deze fout op te lossen. Maar laten we, voordat we in de oplossing stappen, kijken waar de fout over gaat en waarom deze fout optreedt.

Wat betekent “de gevraagde operatie vereist verhoging”?

Wanneer u toegang probeert te krijgen tot een bestand of een programma op uw computer probeert te installeren, kunt u de foutmelding “de gevraagde bewerking vereist verhoging” tegenkomen. Deze fout geeft aan dat de taak die u probeert uit te voeren op uw computer aanvullende toestemming of authenticatie van de beheerder vereist.

Simpel gezegd, uw huidige gebruikersaccount op Windows heeft niet het recht om de specifieke bewerking uit te voeren.

Wat veroorzaakt de fout “de aangevraagde bewerking vereist verhoging”?

Hoewel er talloze redenen zijn achter deze Windows-fout “de gevraagde bewerking vereist verhoging”, worden in dit deel de meest voorkomende genoemd.

Beschadigd gebruikersaccount: een beschadigd Windows-gebruikersaccount is meer vatbaar voor verlies van gegevens of toegangscontroles, wat resulteert in een storing. Dit verhindert de gebruiker om bepaalde taken uit te voeren en toont de fout “de gevraagde bewerking vereist verhoging”.

Toegangsrechten: het Windows-account dat u gebruikt, heeft mogelijk niet voldoende machtigingen om bepaalde activiteiten uit te voeren of toegang te krijgen tot beveiligde gegevens. Als gevolg hiervan verschijnt de fout “de gevraagde bewerking vereist verhoging”.

  Hoe u uw favoriete items op Roblox kunt zien

Instellingen voor gebruikersaccountbeheer (UAC): wanneer de functie voor gebruikersaccountbeheer in Windows is ingeschakeld, voegt dit een extra beveiligingslaag toe door de taken te beperken die een niet-beheerdersaccount kan uitvoeren. Deze beperkingen kunnen echter de fout “de aangevraagde bewerking vereist verhoging” veroorzaken wanneer u bepaalde taken probeert uit te voeren.

Malware of virus: soms resulteert een gecompromitteerd systeem als gevolg van malware-aanvallen in de fout “de gevraagde bewerking vereist verhoging”. Dit komt omdat het virus voorkomt dat uw systeem de autoriteit van uw Windows-gebruikersaccount herkent.

De meeste oplossingen liggen in het herstellen van de oorzaken die we eerder hebben behandeld, maar een paar eenvoudige oplossingen zijn volledig nieuw.

U hoeft niet per se alle voorgestelde tijdelijke oplossingen toe te passen. Probeer de oplossingen in de juiste volgorde, totdat u degene vindt die voor u werkt.

Voer het programma uit als beheerder

Wanneer u het programma of bestand uitvoert als beheerder, krijgt het toestemming op beheerdersniveau om de meeste taken uit te voeren die normaal gesproken beperkt zijn voor gewone gebruikersaccounts op Windows.

Stap 1: Klik met de rechtermuisknop op de toepassing of het programma dat u wilt openen en selecteer vervolgens Eigenschappen.

Stap 2: Ga naar het compatibiliteitstabblad; Vink in het instellingengedeelte de optie aan Voer dit programma uit als beheerder.

Stap 3: Druk op de knop Toepassen om de wijzigingen op te slaan en klik vervolgens op OK.

Controleer of deze methode werkte door de taken te herhalen die deze fout veroorzaakten.

Breid mapbevoegdheden uit

Als u de foutmelding “de gevraagde bewerking vereist verhoging” tegenkomt wanneer u probeert toegang te krijgen tot een map. Dit betekent dat de map waartoe u toegang wilt hebben verhoogde machtigingen vereist om deze te gebruiken. Laten we dus de beheerrechten voor deze map uitbreiden naar alle gebruikersaccounts.

Stap 1: Klik met de rechtermuisknop op de map die u wilt openen en kies Eigenschappen.

  Cursussen en bronnen om uw carrière in gespreksontwerp een kickstart te geven

Stap 2: Schakel over naar het tabblad Beveiliging en klik op de knop Geavanceerd.

Stap 3: Vink de optie aan Alle machtigingsitems voor onderliggende objecten vervangen door overneembare machtigingsitems van dit object

Stap 4: Klik op Toepassen en OK om de wijzigingen op te slaan.

Probeer de volgende oplossing als deze methode u niet heeft geholpen.

UAC uitschakelen

Zoals eerder vermeld, is UAC een beveiligingsfunctie in Windows die ervoor zorgt dat u bepaalde taken niet kunt uitvoeren met een regulier account. Als u deze functie uitschakelt, kunt u op een foutloos scherm terechtkomen.

Maar ik stel voor dat u dit tijdelijk doet, omdat het uw systeem blootstelt aan kwetsbaarheden.

Stap 1: Start het configuratiescherm door het te doorzoeken op de Windows-zoekbalk.

Stap 2: Blader naar Beveiliging en onderhoud en klik erop.

Stap 3: U zou de instellingen voor accountbeheer wijzigen in het linkerdeelvenster moeten zien. Klik erop.

Stap 4: Sleep de schuifregelaar naar het onderste uiteinde en druk op OK om de wijzigingen op te slaan.

Start uw systeem opnieuw op en kijk of de fout is verdwenen.

Voer SFC-scan uit

Beschadigde of beschadigde bestanden in uw systeem kunnen de fout veroorzaken dat de gevraagde bewerking verhoogde machtigingen vereiste. Laten we het oplossen met de SFC-scan.

Stap 1: Zoek naar de opdrachtprompt door cmd in de Windows-zoekbalk te typen.

Stap 2: Klik met de rechtermuisknop op het resultaat om als beheerder uit te voeren.

Stap 3: Voer het commando sfc /scannow in en druk op enter.

De scan wordt uitgevoerd en herstelt alle beschadigde bestanden.

Hoe beïnvloedt UAC (Gebruikersaccountbeheer) de hoogte in Windows 11?

Windows geeft de fout weer dat de gevraagde bewerking verhoging vereist wanneer u bepaalde acties probeert uit te voeren, waaronder toegang tot een bestand of map, het installeren of wijzigen van een toepassing of het wijzigen van accountinstellingen.

  OLED-scherm inbranden: hoe bezorgd moet u zijn?

“Elevation” is in deze context simpelweg toegangsrechten die worden verleend aan een Windows-gebruikersaccount of -programma om bepaalde administratieve taken uit te voeren. In dezelfde geest kunt u met UAC-instellingen in Windows deze toegangsrechten configureren.

Als de UAC-functie is ingeschakeld in Windows, wordt de gebruiker gevraagd om de vereiste verhogingsmachtigingen goed te keuren voordat bepaalde acties worden uitgevoerd. Dit verlengt de beveiliging van uw systeem door ongeautoriseerde toegang te voorkomen. Dus ik raad aan om dit standaard ingeschakeld te laten en het alleen tijdelijk uit te schakelen om de fout te verhelpen.

Tips om in de toekomst de fout “de gevraagde bewerking vereist verhoging” te voorkomen:

Je had de oplossing moeten vinden om de fout op te lossen met deze uitgebreide handleiding, maar als je het beu bent om deze frustrerende fout tegen te komen en te worstelen om het op te lossen, probeer dan deze preventieve maatregelen om jezelf in de eerste plaats van het gedoe te redden.

  • Het niet hebben van het recht voor gewone gebruikersaccounts om bepaalde acties uit te voeren, kan de gevraagde bewerking activeren, vereist een evaluatiefout. Dus als u gegevens wilt wijzigen of software wilt installeren, gebruikt u het beheerdersaccount.
  • Voer de opdrachtprompt uit als beheerder als u bestanden of mappen wilt openen of wijzigen met Windows-opdrachten.
  • U kunt ook het specifieke programma dat u wilt gebruiken als beheerder uitvoeren, zoals getoond in de eerste fix.

laatste woorden

Ik ben er zeker van dat voor velen van jullie het uitvoeren van een programma in beheerdersmodus de fout “de gevraagde bewerking vereist verhoging” zal oplossen.

Als de fout opnieuw opduikt, kunt u ook generieke oplossingen proberen, zoals viruscontrole, het opschonen van de cache en tijdelijke bestanden, en DISM-scans die systeemafbeeldingen repareren om de fout op te lossen.

U kunt ook enkele beste manieren lezen om Windows Foutcode 0x80070057 en Foutcode 0x800704cf op te lossen.