De functie voor het delen van het Google Meet-scherm gebruiken

Google Meet kan gratis worden gebruikt of met een betaald abonnement. Gebruikers met een betaald abonnement krijgen over het algemeen een beter productaanbod, inclusief native opname voor vergaderingen, brainstormruimten en langere vergaderingen. Een functie die universeel beschikbaar is voor alle Google Meet-gebruikers, is het delen van schermen.

Google Meet-scherm delen

Google Meet heeft een native functie voor het delen van schermen. Iedereen kan het gebruiken, dwz mensen met een gratis Google Meet-account kunnen het gebruiken om hun scherm te delen. De functie is beschikbaar voor desktopgebruikers via een moderne browser en is beschikbaar voor mobiele gebruikers via de officiële Google Meet-apps.

  Vrijwel vergeten: Nintendo's Virtual Boy, 25 jaar later

Google Meet-scherm delen – web/desktop

Om uw scherm te delen in een Google Meet-vergadering, moet u een moderne browser (Chrome, Firefox, Edge, Safari) gebruiken om deel te nemen aan de vergadering.

Start of neem deel aan een Google Meet-vergadering.
Zodra de vergadering begint, klikt u op de knop Scherm delen (knop met de pijl erop).
Selecteer het scherm, venster of browsertabblad dat u wilt delen.
Als u een tabblad kiest om te delen, kunt u juni aanvullende rechten moeten verlenen aan Google Meet.
Scherm delen wordt gestart.

Iedereen kan zijn scherm delen. U hoeft niet per se de gastheer van de vergadering te zijn om uw scherm te delen.

  Een 3D-film kijken met een VR-headset

Google Meet-scherm delen – mobiel/iOS/Android

Als u uw scherm wilt delen tijdens een Google Meet-vergadering vanaf een mobiel apparaat, moet u de officiële Google Meet-app op uw telefoon hebben geïnstalleerd. U kunt, om voor de hand liggende redenen, het scherm niet delen als u inbelt bij de vergadering. De officiële app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Neem deel aan of start een vergadering in de officiële Google Meet-app.
Tik op de knop meer opties rechtsonder in de bedieningsbalk onder aan het scherm.
Selecteer Scherm delen.
Tik op Uitzending starten.
Scherm delen wordt gestart.
Alle apps en het scherm van je telefoon zijn voor iedereen zichtbaar.

  Hoe Apple Pay te gebruiken op iPhone X

Let op: sommige apps juni blokkeer het delen van schermen, bijvoorbeeld Netflix, maar u kunt bijna alle apps en alle schermen op uw telefoon delen.

Conclusie

Google Meet heeft basisscherm delen. Er is geen manier om machtigingen te beheren zoals in Microsoft Teams. Het gratis abonnement van Google Meet draait in feite om gebruiksgemak en daarom is de functie eenvoudig gehouden. Helaas, aangezien u Google Meet alleen vanaf de desktop via een browser kunt gebruiken, is het delen van schermen meestal traag en traag. Zorg ervoor dat u geen extra apps gebruikt die uw CPU belasten als u van plan bent uw scherm tijdens een vergadering te delen.