De Google Meet-rasterweergave inschakelen

Een enkele Google Meet-vergadering biedt gratis plaats aan 100 deelnemers. Daarom verslaat het vaak andere online vergadertools zoals Zoom, die het maximale aantal deelnemers en de vergadertijd beperken.

Google Meet-rasterweergave

De grote deelnemerscapaciteit van Google Meet betekent dat het kan worden gebruikt voor vergaderingen waaraan nogal wat mensen zullen deelnemen, maar met meer deelnemers wordt het moeilijker om te zien wie er aan het woord is. Daarvoor is er rasterweergave.

Rasterweergave in Google Meet geeft de video’s van mensen of hun foto weer in een tegellay-out, zodat er meer van hen tegelijkertijd zichtbaar zijn op het scherm. Het creëert een meer ‘kamerachtig’ gevoel omdat je iedereen of de meeste mensen in de vergadering kunt zien.

  Een videodeurbel installeren

Het rooster biedt plaats aan 16-49 personen.

Google Meet-rasterweergave inschakelen

Volg deze stappen om de Google Meet-rasterweergave in te schakelen.

Neem deel aan een Google Meet-vergadering.
Klik op de knop meer opties/drie stippen op de onderste bedieningsbalk.
Selecteer Indeling wijzigen in het menu.
In het menu dat opent, kies je voor ‘Tegelen’.
Gebruik de schuifregelaar onderaan om de grootte van het raster te kiezen.
Sluit het menu en de deelnemers aan de vergadering verschijnen in het raster.

Andere Google Meet-lay-outs

Voor veel gebruikers werkt de rasterlay-out goed om een ​​meer realistische vergadering te creëren. Helaas kan de rasterweergave in ruis veranderen wanneer deze 49 mensen bereikt, waardoor deze minder effectief is. Er is niet veel dat u kunt doen om dit tegen te gaan, maar het is een goed idee om de andere beschikbare lay-outs te verkennen en te controleren of ze beter voor u werken.

  Het nieuwe extensiemenu van Google Chrome inschakelen

De andere Google Meet-lay-outs zijn toegankelijk via het menu Lay-out wijzigen. Deze indelingen zijn;

Automatisch: Google Meet past de lay-out aan op basis van het aantal mensen in de vergadering.
Spotlight: de spreker is gemarkeerd en niemand anders wordt weergegeven.
Zijbalk: deelnemers aan de vergadering verschijnen als miniaturen in een zijbalk.

Let op: als je ervoor kiest om jezelf of een andere spreker vast te pinnen in een vergadering, is het maart invloed hebben op het raster of welke lay-out u ook gebruikt.

Conclusie

Een raster van 49 personen maart lijkt te compact, maar voor klaslokalen of boekenclubbijeenkomsten werkt het. Google Meet kan voor werk worden gebruikt, maar het afgelopen jaar heeft het allerlei toepassingen gevonden, simpelweg omdat het gratis te gebruiken en gemakkelijk in te stellen is en er voor alles ruim van tevoren links voor vergaderingen kunnen worden gemaakt. Het maakt het ongelooflijk eenvoudig om een ​​vergadering te plannen met elk type tool.

  Hoe de nieuwe Firefox Screenshot-tool te gebruiken?