De locatie van de opstartmap van Windows 11 vinden

Windows 11 heeft een nieuwe gebruikersinterface, een nieuw startmenu en verschillende andere ontwerpwijzigingen. Het werkt in veel opzichten nog steeds vergelijkbaar met Windows 10. Windows 11 heeft nog steeds een startmenu en stelt gebruikers nog steeds in staat om apps uit te voeren of bestanden te openen bij het opstarten. Om apps bij het opstarten uit te voeren, moeten ze worden toegevoegd aan de map Opstarten.

Locatie van opstartmap van Windows 11

Windows 11 heeft twee opstartmappen. Het heeft een openbare of alle gebruikers Opstartmap. De items die aan deze map zijn toegevoegd, worden geopend voor alle gebruikers die op het systeem zijn geconfigureerd. de tweede opstartmap is specifiek voor een gebruiker. Elke gebruiker die op een Windows 11-systeem is geconfigureerd, heeft zijn eigen opstartmap en de items die eraan zijn toegevoegd, worden bij het opstarten alleen voor die gebruiker geopend.

  Hoe u de volumeregeling van Windows 8 in Windows 10 kunt krijgen

Locatie van opstartmap van Windows 11 – Alle gebruikers

De opstartmap van Windows 11 voor alle gebruikers bevindt zich op het onderstaande adres.

C>ProgramData>Microsoft>Windows>Start Menu>Programs>StartUp

De map ProgramData is een verborgen map, dus zorg ervoor dat u verborgen bestanden bekijken op Windows 11 hebt ingeschakeld voordat u ernaar gaat zoeken.

Locatie van opstartmap van Windows 11 – Gebruikersmap

Volg deze stappen om toegang te krijgen tot de opstartmap van Windows 11 voor de huidige gebruiker.

Tik op de sneltoets Win+R om het vak Uitvoeren te openen.
Voer in het vak Uitvoeren %AppData% in en tik op de Enter-toets.
Ga in de map die wordt geopend naar Microsoft>Windows>Menu Start>Programma’s>Opstarten.

  10 geweldige Windows 10 Desktop-tips en -trucs

Of u kunt dit pad gebruiken, maar Gebruikersnaam vervangen door uw gebruikersnaam.

C:UsersUsernameAppDataRoamingMicrosoftWindowsStart MenuProgramsStartup

App toevoegen aan Windows 11 opstartmap

Het toevoegen van een app, script of bestand aan de opstartmap is eenvoudig als je de map eenmaal hebt geopend. Gebruik deze methode alleen als de app geen optie heeft om ingebouwd te worden uitgevoerd bij opstarten.

Maak een snelkoppeling naar de EXE van de app.
Open de map Opstarten.
Plak de snelkoppeling naar de app in deze map.
De volgende keer dat u het systeem opstart, wordt de app automatisch geopend.

Opstartitems beheren

Apps en bestanden toevoegen aan de map Opstarten is eenvoudig en het is handig om uw belangrijke apps automatisch te openen. Dat gezegd hebbende, moet u altijd proberen het aantal items in de opstartmap klein te houden. Te veel items vertragen de start van uw systeem. Windows 11 geeft geen prioriteit aan de items op basis van opstartimpact. Het kan zijn dat u enkele minuten moet wachten voordat uw systeem klaar is met opstarten.

  Hoe de Black Wallpaper-bug op Windows 7 te repareren

Conclusie

Windows 11 ziet er anders uit dan Windows 10, maar de veranderingen tot nu toe lijken cosmetisch te zijn. Sommige instellingen zijn verplaatst en sommige zijn verwijderd, maar u zult merken dat het besturingssysteem nog steeds min of meer hetzelfde werkt als Windows 10.