De Microsoft Teams iPad-app installeren en gebruiken

Microsoft Teams heeft een webinterface die bijna net zo goed is als zijn desktop-apps. Het heeft ook speciale apps voor iOS en Android. Tussen de webinterface die toegankelijk is vanuit elke moderne webbrowser, de desktop-apps voor Windows 10 en macOS, en de iPhone- en Android-apps, zijn de meeste platforms gedekt.

Je kunt Microsoft Teams comfortabel gebruiken vanaf je desktop of je telefoon, maar dit laat nog steeds een ander klein maar belangrijk platform over; tabletten.

Microsoft Teams iPad-app

De iPad draait niet meer op iOS. In plaats daarvan voert het een variant van iOS uit, iPadOS genaamd, die op kleine maar belangrijke manieren verschilt van iOS. Het goede nieuws is dat hoewel iPadOS en iOS beide verschillend zijn, Microsoft een speciale iPad-app voor Microsoft Teams heeft ontwikkeld.

  Hoe woorden in onenigheid te verbieden

Installeer de Microsoft Teams iPad-app

De Microsoft Teams iPad-app is net als alle andere apps gratis. De functies die u ziet, zijn onderworpen aan de Microsoft Teams-licentie die u hebt gekocht of als u Microsoft Teams gratis gebruikt. Het installeren van de app kost niets.

Bezoek de App Store op de iPad.
Voer in de zoekbalk Microsoft Teams in.
Tik op Get naast de app ontwikkeld door Microsoft.
Verifieer met uw Apple ID-wachtwoord, Face ID of Touch ID.
Microsoft Teams wordt geïnstalleerd.
Meld u aan met uw e-mailadres en wachtwoord.

Directe link naar app

Microsoft Teams is niet beperkt tot bepaalde landen en zou in de zoekresultaten moeten verschijnen, als dat niet het geval is, bezoek deze link in een browser die op uw iPad is geïnstalleerd. Accepteer de prompt om de App Store-app te openen en volg de stappen 3-5 in het vorige gedeelte.

  Hoe deelnemen aan een Zoom-vergadering: inloggen met wachtwoord

Gebruik de Microsoft Teams iPad-app

De Microsoft Teams iPad-app volgt dezelfde ontwerpregel als de iOS-app, maar omdat hij op een veel groter scherm staat, ziet hij er heel anders uit.

U hebt toegang tot chats, teams en andere Microsoft Teams-apps via de balk onderaan.
Selecteer een chat, team of app en u kunt door de instellingen/opties navigeren in de kolom aan de linkerkant.
Om toegang te krijgen tot instellingen, tik je linksboven op je profielfoto en selecteer je Instellingen in de navigatielade.
De Microsoft Teams iPad-app ondersteunt de donkere modus op iPadOS.
Om een ​​vergadering te starten, selecteert u Teams in de balk onderaan, selecteert u een team en vervolgens een kanaal. Tik op het camerapictogram in de rechterbovenhoek van het kanaal.
Tik rechtsboven op Meer om tabbladen in een kanaal te openen.
U kunt meerdere accounts toevoegen aan de Microsoft Teams iPad-app.

  Hoe te upgraden naar Fedora 34

Conclusie

De Microsoft Teams iPad-app is vier jaar oud. Het heeft alle functies die je in de iPhone-app vindt. Het is stabiel, wordt regelmatig bijgewerkt en krijgt nieuwe functies volgens de roadmap die Microsoft heeft opgesteld voor Teams.