De opnamelocatie van Microsoft Teams vinden

Microsoft Teams heeft een ingebouwde opnamefunctie voor het opnemen van audio- of videogesprekken. De functie is beschikbaar ongeacht het type vergadering dat u heeft.

De opname, zodra de vergadering is voltooid of nadat deze is gestopt, wordt gedeeld via het kanaal waarop de vergadering werd gehouden. Deze opname kan vervolgens worden gedownload door iedereen die deel uitmaakt van het kanaal.

Omdat het beschikbaar is binnen het kanaal, hoeven teamleden er niet naar op zoek te gaan, maar Microsoft Teams uploadt het online om de opname beschikbaar te maken voor alle leden. Als je de opname voor een team niet kunt vinden in een kanaal tussen de warboel van gesprekken, kun je deze van buiten Microsoft Teams downloaden.

Opnamelocatie Microsoft Teams

Microsoft Teams-opname werkt met de Streams-service die eigendom is van Microsoft. Het is een van de vele diensten die Microsoft bijna onzichtbaar integreert in Microsoft Teams.

Wanneer een vergadering wordt opgenomen, wordt de Steams-link gedeeld in de Microsoft Teams-app en wordt er een handige downloadoptie meegeleverd, zodat gebruikers de Streams-service niet hoeven te bezoeken om deze te downloaden.

Opnamelocatie Microsoft Teams in Streams

Het ophalen van een opname uit Streams is een beetje moeilijk vanwege de manier waarop de gegevens zijn georganiseerd. De gebruikersinterface is niet gebouwd rond Microsoft Teams, aangezien Streams een op zichzelf staande service is.

Voordat je verder gaat, moet je ervoor zorgen dat je weet bij welk team en op welk kanaal de opname was en op welke datum deze is gemaakt.

  Waarom zijn sommige Mac App-pictogrammen doorgestreept?

Toegang tot streams in je browser.
Ga in de bovenste balk naar Mijn inhoud>Vergaderingen.
Gebruik de filters om de opnames op datum te sorteren.
Voer in de zoekbalk de naam in van het kanaal waarop de vergadering is gehouden.

Selecteer de vergadering die u wilt downloaden.
Klik op de knop Downloaden eronder.

Let op: je Microsoft Teams-account moet toestemming/toegang hebben tot Streams.

Microsoft Teams gratis

Als je een gratis Microsoft Teams-gebruiker bent, heb je geen toegang tot de Streams-service. Uw opnamen worden geüpload naar OneDrive, maar worden na 20 dagen verwijderd. Het veiligste is om de vergadering meteen te downloaden en lokaal op te slaan in een map met de juiste naam.

Conclusie

Microsoft Teams-vergaderingen worden niet automatisch opgenomen. Als u naar Vergaderingen in Streams gaat, moet u niet verwachten dat u een volledige opname van elke afzonderlijke vergadering ooit zult zien. Het opnemen van een vergadering is een door de gebruiker geïnitieerde actie en is mogelijk beperkt tot organisatoren van vergaderingen. Als u opnamen van vergaderingen nuttig vindt, moet u een organisator van een vergadering vragen ze op te nemen wanneer een vergadering begint.

  Waarom exploderen telefoons? (En hoe het te voorkomen)