De opstartmap van Windows 11 vinden (3 methoden)

Naast het debloeien van Windows 11 raden we ook een aantal systeemwijzigingen aan die de prestaties van uw pc kunnen verbeteren. Een daarvan is het uitschakelen van opstartprogramma’s voor een snelle opstart- en lag-vrije ervaring na het inloggen. Hoewel u opstart-apps eenvoudig kunt uitschakelen vanuit Taakbeheer of Windows-instellingen, wat als u uw favoriete programma’s wilt toevoegen aan de lijst met opstart-apps? Dat is waar de opstartmap binnenkomt. Door onze gids te volgen, kunt u de opstartmap van Windows 11 vinden en snelkoppelingen toevoegen naar programma’s die u wilt uitvoeren wanneer u uw computer opstart. Laten we dus zonder enige vertraging eens kijken waar de opstartmap van Windows 11 zich bevindt.

Zoek de opstartmap van Windows 11 (2022)

In dit artikel hebben we drie verschillende manieren genoemd om toegang te krijgen tot de opstartmap op Windows 11. U kunt de opstartmap vinden voor zowel het huidige profiel als alle gebruikers. Dat gezegd hebbende, laten we er meteen in duiken.

Zoek de Windows 11-opstartmap met Run Command

De eenvoudigste manier om de opstartmap van Windows 11 te vinden, is via het dialoogvenster Uitvoeren. U hoeft alleen maar een opdracht uit te voeren en u kunt binnen enkele seconden de opstartmap in Windows 11 vinden. Hier is hoe het te doen.

  Hoe de incognitomodus in Chrome op Windows 10 uit te schakelen?

1. Gebruik eerst de Windows 11-sneltoets “Windows + R” om de prompt Uitvoeren te openen. Voer hier de onderstaande opdracht in en druk op Enter.

shell:startup

2. Hierdoor wordt de opstartmap op uw Windows 11-pc direct geopend. Vanaf hier kunt u naar wens snelkoppelingen toevoegen of verwijderen.

3. Afgezien daarvan kunt u het onderstaande pad in de prompt Uitvoeren plakken om de opstartmap op Windows 11 te openen.

%appdata%MicrosoftWindowsStart MenuProgramsStartup

Zoek de opstartmap van Windows 11 vanuit de bestandsverkenner

Nu willen velen van jullie weten waar de opstartmap zich in Windows 11 bevindt. Welnu, als je handmatig naar de opstartmap wilt navigeren in Windows 11, kun je Verkenner gebruiken. Maar daarvoor moet u verborgen bestanden inschakelen op Windows 11. Dit zijn de stappen die u moet volgen.

1. Druk op “Windows + E” om de bestandsverkenner te openen. Klik hier op het menu met 3 stippen op de titelbalk en selecteer “Opties”.

2. Ga vervolgens naar het tabblad “Weergave” en selecteer het keuzerondje “Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven” onder “Verborgen bestanden en mappen”. Klik nu op Toepassen -> OK.

3. Klik daarna op het pijltje naar beneden links in de adresbalk en open je gebruikersprofiel. Het is over het algemeen vernoemd naar uw pc-naam of gebruikersnaam.

  De 10 beste registerhacks voor Windows 10

4. Open vervolgens de map “AppData”. Het zal doorschijnend lijken omdat het meestal verborgen is voor algemene gebruikers.

5. Navigeer in de map “AppData” naar Microsoft -> Windows -> Startmenu -> Programma’s. Hier vindt u de map “Opstarten”.

6. Open het en daar vindt u snelkoppelingen naar alle programma’s in de lijst met opstart-apps van Windows 11.

7. Samenvattend is de locatie van de opstartmap van Windows 11 als volgt. Hier moet u de gebruikersnaam vervangen door de gebruikersnaam van uw pc.

C:UsersusernameAppDataRoamingMicrosoftWindowsStart MenuProgramsStartup

Toegang tot de opstartmap van Windows 11 voor alle gebruikers

Met de bovenstaande twee methoden kunt u alleen de opstartmap voor uw huidige profiel vinden. Soms installeren toepassingen het programma echter voor alle gebruikers, in welk geval de snelkoppelingen in een andere opstartmap worden geplaatst. Hier leest u hoe u de locatie van de opstartmap ‘Alle gebruikers’ op Windows 11 kunt vinden.

1. Gebruik de sneltoets “Windows + R” om de prompt Uitvoeren te openen. Typ hier de onderstaande opdracht en druk op Enter.

shell:common startup

2. Hierdoor wordt de map Opstarten onmiddellijk geopend voor alle gebruikers op Windows 11.

3. U kunt ook het onderstaande pad in de prompt Uitvoeren plakken, waarna u naar dezelfde opstartmap gaat.

%ProgramData%MicrosoftWindowsStart MenuProgramsStartUp

4. In wezen is dit de locatie van de opstartmap op Windows 11 voor alle gebruikers.

C:ProgramDataMicrosoftWindowsStart MenuProgramsStartUp

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waar is de map Opstarten in Windows 11?

  Hoe Google Reverse Image Search in Verkenner in Windows te krijgen

U kunt de map Opstarten op Windows 11 vinden door dit pad te volgen. U moet het in de adresbalk in Verkenner plakken.

C:GebruikersgebruikersnaamAppDataRoamingMicrosoftWindowsStartmenuProgramma’sOpstarten.

Hoe vind je de map Opstarten vanuit Uitvoeren?

U kunt eenvoudig shell:startup invoeren in de prompt Uitvoeren en op Enter drukken. Hiermee gaat u rechtstreeks naar de map Opstarten op Windows 11.

Hoe programma’s toevoegen aan opstarten op Windows 11?

Open de map Opstarten door onze handleiding te volgen en plak vervolgens de snelkoppeling van programma’s in de map Opstarten. De programma’s onder de map Opstarten worden automatisch uitgevoerd na het inloggen.

Waar is de opstartmap voor alle gebruikers op Windows 11?

De opstartmap voor alle gebruikers op Windows 11 is hier: C:ProgramDataMicrosoftWindowsStart MenuProgramsStartUp.

Windows 11-opstartmapprogramma’s configureren

Dus zo kunt u de opstartmap vinden op Windows 11. Vanuit de opstartmap kunt u snelkoppelingen naar programma’s verwijderen en toevoegen als u ze wilt uitvoeren wanneer u uw computer opstart. Dat is in ieder geval allemaal van ons. Als u taken op Windows wilt automatiseren met Taakplanner, bekijk dan onze uitgebreide tutorial die hier is gelinkt. Afgezien daarvan kunt u opstartprogramma’s uitschakelen en Windows 11 versnellen door onze gids te volgen. Tot slot, als u nog vragen heeft, kunt u ons dit laten weten in het commentaargedeelte hieronder.

gerelateerde berichten