De populaire KMPlayer komt naar Android en iOS; We gaan hands-on

Als het gaat om videospelers voor Windows die vrijwel elk formaat kunnen afspelen, is KMPlayer een van de eerste namen die in je opkomt, samen met VLC Player. Deze stand-alone speler wordt geleverd met ingebouwde codec-ondersteuning voor een overvloed aan videoformaten zonder dat er externe codecs nodig zijn, en biedt meer aanpassingsopties dan je zou weten wat ermee te doen. Hoewel Android en iOS beide al veel uitstekende videospelers beschikbaar hebben, kan het nooit kwaad om meer geweldige opties tot je beschikking te hebben. Als je een fan bent van KMPlayer, zul je blij zijn te horen dat de ontwikkelaars het hebben uitgebracht in zowel de Google Play Store als de iTunes App Store voor je Android- en iOS-apparaten. Doe met ons mee terwijl we de Android-versie van de app uitproberen.

Zoals we van de ontwikkelaars van KMPlayer hadden verwacht, heeft de app een interface die er zowel mooi als functioneel uitziet. U ziet een lijst met alle videobestanden die op uw apparaat zijn gevonden in de hoofdweergave, met een standaard navigatielade die u vanaf de linkerrand naar binnen kunt schuiven om toegang te krijgen tot verschillende delen van uw bestandssysteem om handmatig naar video’s te bladeren. De beschikbare media worden weergegeven met miniatuurweergaven, informatie over bestandsgrootte en resolutie, en kunnen worden gesorteerd op naam of bestandsgrootte. Als het om de mappen gaat, zijn een paar speciale, zoals KMP, je cameramap en de downloadmap beschikbaar als snelkoppelingen onder het gedeelte Mediabibliotheek, terwijl het gedeelte Verkenner je toegang geeft tot bestanden op de interne of externe opslag van je apparaat.

  Niet storen komt naar Android Lollipop als onderbrekingen

Als het op de Verkenner aankomt, toont het u een standaardlijst van de mappen in uw geselecteerde geheugen, en u kunt ze sorteren op naam, grootte of datum. Nogmaals, je ziet de handige miniaturen van alle videobestanden die je in de momenteel geopende map vindt, en als je op een dergelijk bestand tikt, wordt het afspelen direct gestart.

De videospeler zelf ziet er vrij standaard uit en werkt precies zoals je zou verwachten. Er is een vergrendelknop linksboven om onbedoeld tikken te voorkomen en ook de huidige oriëntatie tijdens het afspelen te vergrendelen. Onderaan krijg je alle afspeelknoppen zoals pauzeren/afspelen, vooruit, terugspoelen, volgend bestand en vorig bestand, samen met een herhaalschakelaar. Met de meest linkse knop in de onderste balk kunt u de afspeelsnelheid tot de helft vertragen of tot vier keer verhogen. Met de meest rechtse knop daarentegen kun je handmatig het videoformaat en de afmetingen wijzigen tussen midden, best passend, horizontaal of verticaal passend, opvulling, 16:9 en 4:3.

  Een Android-telefoon koppelen aan een Windows 10-pc met de Microsoft-app "Your Phone"

Veel van het afspelen hoeft niet via de knoppen te worden bediend; schuif uw vinger gewoon verticaal over de linkerhelft van het scherm om de helderheid te regelen en over de rechterhelft voor het volume. Op dezelfde manier kun je met horizontale veegbewegingen vooruit en achteruit gaan, en dat is vrijwel alles wat je nodig hebt tijdens het afspelen.

Wilt u meer controle over hoe KMPlayer werkt? Ga naar Algemene instellingen vanuit de navigatielade, waar je een oriëntatie naar keuze kunt specificeren, headsetdetectie en afstandsbediening kunt wisselen, enkele afspeelprestaties kunt aanpassen, weergave van alle bestanden kunt inschakelen, een ondertitelcoderingsschema kunt specificeren en de mediadatabase van de speler.

  Grafische instellingen beheren op PUBG voor Android

Hoewel we KMPlayer op geen enkele manier baanbrekend zouden noemen op een van de platforms vanwege de geweldige opties die er al voor beschikbaar zijn (zie onze lijsten met 8 beste videospelers voor Android en 11 beste videospelers voor iOS), is het nog steeds een krachtige mededinger die de klus klaart en er geweldig uitziet terwijl hij bezig is. Via de onderstaande links kunt u de juiste variant van de speler voor uw besturingssysteem pakken.

Installeer KMPlayer op Android

Installeer KMPlayer op iOS