De standaard kopstijlen in Microsoft Word wijzigen

Word biedt ingebouwde stijlen voor verschillende niveaus van koppen en subkoppen: Kop 1, Kop 2, enzovoort. De stijlen bepalen de lettertypefamilie, grootte, kleur en meer. Hoewel u uw eigen stijlen kunt maken en deze als koppen kunt gebruiken, of de opmaak van koppen kunt aanpassen, kunt u desgewenst ook de standaardstijlen wijzigen.

Een kopstijl aanpassen

Op het tabblad “Start” in Word vindt u enkele ingebouwde stijlen in de groep “Stijlen”, waaronder de stijlen Kop 1 en Kop 2.

U kunt met de rechtermuisknop op een van deze kopstijlen klikken en vervolgens “Wijzigen” selecteren om ze aan te passen.

Maar Word bevat ook een aantal andere kopniveaus – negen in totaal. Om ze te zien, klikt u op de kleine pijl rechtsonder in de groep ‘Stijlen’.

Standaard toont het venster Stijlen dat wordt geopend alleen aanbevolen stijlen, wat dezelfde groep is die Word op het lint laat zien. Om dat te veranderen, zodat u alle stijlen kunt zien, drukt u op de knop “Opties”.

Open in het venster Stijlvensteropties dat wordt geopend de vervolgkeuzelijst “Stijlen selecteren om weer te geven”, verander deze van “Aanbevolen” in “Alle stijlen” en klik vervolgens op “OK”.

  Hoe internet de 1 april heeft vermoord (en waarom het moet stoppen)

Het venster Stijlen toont nu alle negen kopniveaus.

Klik met de rechtermuisknop op een van hen en kies vervolgens “Wijzigen” om de stijl aan te passen.

Of u nu bent begonnen met het wijzigen van een stijl vanuit het lint of het venster Stijlen, het venster “Stijl wijzigen” wordt geopend en de rest van het proces is hetzelfde.

In het gedeelte “Eigenschappen” kunt u de naam van de stijl wijzigen, het “Stijltype” selecteren (alleen beschikbaar voor bepaalde koppen), de stijl die u aan het bewerken bent baseren op een andere stijl en zelfs de stijl wijzigen voor de alinea die volgt op de rubriek. We noemen onze kop ‘Aangepaste stijl’ en laten de rest met rust, aangezien de standaardopties al redelijk goed zijn voor koppen.

Voor het gedeelte ‘Opmaak’ splitsen we het op in vier afzonderlijke delen.

In dit gedeelte kunt u het lettertype, de grootte en de kleur wijzigen. U kunt uw tekst ook vet, cursief of onderstrepen. In het vervolgkeuzemenu aan de rechterkant kun je het scripttype kiezen (zoals Latijn of Aziatisch).
In dit gedeelte kunt u uw voorkeuren voor uitlijning en inspringen instellen.
In deze sectie ziet u een live preview van de wijzigingen.
Dit gedeelte toont een schriftelijke beschrijving van uw kopstijl.

  Hoe u uw gebruikersnaam op Reddit kunt wijzigen

In het volgende gedeelte in het venster Stijl wijzigen kunt u kiezen of u de stijl wilt toevoegen aan de galerij Stijlen en of u de stijl automatisch wilt bijwerken als u handmatige aanpassingen maakt aan een alinea in uw document waarin die stijl wordt gebruikt (we raden over het algemeen niet aan om die optie omdat mensen zich altijd afvragen hoe hun stijl is veranderd). U kunt ook kiezen of de stijlwijzigingen die u aanbrengt, alleen van toepassing moeten zijn op het huidige document of moeten worden toegepast op nieuwe documenten op basis van deze sjabloon. Aangezien de sjabloon waarop uw document is gebaseerd waarschijnlijk de belangrijkste normal.dot-sjabloon van Word is, betekent het kiezen van deze optie meestal dat de wijzigingen van toepassing zijn op al uw documenten.

  De mobiele site aanvragen in Chrome Mobile

Als je twijfelt over een van deze opties, raden we je aan ze op hun standaardinstellingen te laten staan. Als je meer wilt weten over hoe stijlen werken, bekijk dan onze gids voor het beheersen van stijlen en thema’s.

Nadat u uw keuzes hebt gemaakt, selecteert u “OK” om de wijzigingen toe te passen.

Als je de naam van de kop hebt bewerkt, zul je zien dat die wijziging zowel op het lint als in het menu Stijlen plaatsvindt.

Selecteer nu gewoon de stijl en begin met typen!