De standaard systeemtaal wijzigen in Windows 11

Gezien de omvang van Windows op de markt voor desktopbesturingssystemen, biedt Microsoft een verscheidenheid aan talen in het besturingssysteem, zodat gebruikers over de hele wereld Windows kunnen gebruiken in de taal waar zij zich prettig bij voelen. Dus net als eerdere Windows-releases, kunt u met Windows 11 ook uw systeemtaal wijzigen, en in dit artikel zullen we u door de stappen leiden die nodig zijn om de standaard systeemtaal van Windows 11 te wijzigen.

Wijzig de taal in Windows 11 (2022)

Wijzig de taal van Windows 11 via Instellingen

1. Open de app Instellingen en ga naar het tabblad ‘Tijd en taal’ in de linkerzijbalk. Als u hier bent, selecteert u “Taal en regio” om de taal van uw systeem te wijzigen.

  Fix Microsoft Store-fout 0x80073D12 in Windows 10

2. Klik vervolgens op “Een taal toevoegen” om een ​​nieuwe taal toe te voegen.

3. U ziet nu een lijst met alle ondersteunde talen. Kies uw voorkeurstaal en klik op “Volgende”.

4. Schakel in het taalvoorkeurenscherm het selectievakje “Instellen als mijn Windows-weergavetaal” in en klik op de knop “Installeren”. En dat is het! U hebt de systeemtaal op uw pc met Windows 11 met succes gewijzigd.

Taalsynchronisatie met Microsoft-account uitschakelen

Wanneer u de systeemtaal op uw pc wijzigt, wordt de voorkeur gesynchroniseerd op alle apparaten die aan uw Microsoft-account zijn gekoppeld. U kunt deze synchronisatie echter uitschakelen, zodat u uw voorkeurstaal op verschillende pc’s kunt gebruiken. Volg de onderstaande stappen om taalsynchronisatie met uw Microsoft-account uit te schakelen.

  Een achtergrondafbeelding toevoegen aan de taakbalk in Windows 10

1. Open de app Instellingen en kies “Windows-back-up” in het gedeelte “Accounts”.

2. Vouw het gedeelte “Onthoud mijn voorkeuren” uit, schakel de optie “Taalvoorkeuren” uit en u bent klaar. U kunt nu verschillende talen gebruiken op uw Windows 11-apparaten.

Toetsenbordtaal wijzigen in Windows 11

1. Open de app Instellingen, ga naar het gedeelte ‘Tijd en taal’ in de linkerzijbalk en kies ‘Typen’ in het rechterdeelvenster.

2. Klik vervolgens op “Geavanceerde toetsenbordinstellingen” om een ​​nieuwe toetsenbordtaal te kiezen in Windows 11.

3. Kies uw voorkeurstaal uit de lijst met beschikbare talen, en dat is alles. U kunt nu beginnen met typen in de taal die u hebt geselecteerd. Als kanttekening kunt u de eerste methode bekijken om nieuwe talen aan uw pc toe te voegen.

  Hoe u de Windows Experience Index-score kunt krijgen in Windows 10

4. Als u vaak tussen toetsenbordtalen schakelt, kunt u de taalwisselaar op de taakbalk inschakelen. Schakel het selectievakje “Gebruik de taalbalk op het bureaublad wanneer deze beschikbaar is” in onder “Geavanceerde toetsenbordinstellingen” op uw Windows 11-pc. En als je de taalwisselaar in Windows 11 vervelend vindt, kun je deze uitschakelen met behulp van de gekoppelde handleiding.

Schakel over naar uw voorkeurstaal in Windows 11

Nou, daar heb je het! Zo kunt u uw systeemtaal wijzigen in Windows 11. De optie om van taal te veranderen is handig voor tweetalige mensen of voor iedereen die geen Engels wil gebruiken om op hun pc te navigeren. Terwijl je toch bezig bent, vergeet dan niet om onze andere Windows 11-handleidingen te bekijken om touchpad-bewegingen aan te passen en zoekmarkeringen uit te schakelen.

gerelateerde berichten