De ultieme gids voor cryptocurrency-mijnbouw voor beginners

Cryptocurrency is fascinerend en raadselachtig tegelijk. Maar Cryptocurrency Mining is een stap vooruit in het duwen van mensen om hun hoofd te krabben. Maak je geen zorgen; dit artikel legt alles uit over cryptocurrency-mining en gerelateerde termen.

Crypto is afgeleid van het Griekse woord kruptos wat verborgen betekent.

Het blijft inderdaad verborgen voor gewone mensen, omdat enige technische kennis gerechtvaardigd is om met het crypto-universum te beginnen.

Laten we dus een diepe duik nemen in de cryptowereld om de subtiele details ervan te onthullen.

Wat is cryptogeld?

Dit is degene waarmee dit allemaal begon, bitcoin, de grootste van alle cryptocurrencies.

Het is een soort digitale (of virtuele) munt, momenteel gewaardeerd op 45.597 dollar per munt, tegen 63.569 dollar op 14 april 2021.

Er waren 5840 cryptocurrencies vanaf augustus 2021, volgens statistiek. De meest populaire zijn Bitcoin, Ethereum, Cardano, Tether, Binance Coin, XRP, enz.

U kunt de volledige lijst met details zoals hun marktkapitalisatie, huidige prijs, enz. bekijken op CoinMarketCap.

Voor de eenvoud gebruik ik soms Bitcoin om naar cryptocurrencies in het algemeen te verwijzen en bitcoin om het als de individuele valuta te noemen. Bitcoins zijn digitale munten die worden beheerd in gedecentraliseerde digitale grootboeken, blockchains genaamd. Ze worden verspreid (gedolven) en gebruikt zonder de gecentraliseerde controle van een openbare of particuliere instelling.

Het is net als het geld van de mensen. Gewone mensen zoals wij zijn verantwoordelijk voor het realiseren ervan.

De basistechnologie, blockchain, zorgt voor een veilige werking. Deze zelfde technologie ondersteunt ook de niet-fungible tokens.

Blockchain is een digitale database die een permanente en onveranderlijke registratie bijhoudt van elke transactie erop.

Bovendien verifieert blockchain de transacties via netwerkconsensus.

De nodes voeren dit verificatieproces uit om de lopende transacties te valideren. Deze operatie ontgonnen ook nieuwe bitcoins voor circulatie.

Interessant is dat er, in tegenstelling tot fiat-valuta’s, een circulatielimiet is voor de meeste cryptocurrencies. Er kunnen bijvoorbeeld slechts 21 miljoen Bitcoins worden gedolven. Dit feit maakt van cryptocurrencies een krachtige hedge tegen inflatie.

De enige factor die de waarde van een digitale munt kan beïnvloeden, is openbare speculatie. Het kan een klifduik maken door een uitverkoop of omhoogschieten met mensen die in de rij staan ​​om het te gebruiken.

Bekijk de prijsvariaties van bitcoin sinds 2013:

Momenteel wordt het meer als een investeringsmogelijkheid gebruikt dan als een gewone valuta. Maar het wordt volwassen. Steeds meer platforms beloven hun steun voor cryptocurrencies door ze te accepteren.

Van Microsoft, Paypal, Overstock tot Burger King, we zien dat steeds meer mensen betalen in deze online valuta. Het wordt dus tijd dat je het van binnen en van buiten kent.

Laten we één voor één ingaan op de kern van dit artikel, cryptocurrency-mining.

Wat is cryptocurrency-mining?

Er zijn talloze cryptocurrencies die er zijn, en ze verschillen enigszins in hun mining-protocollen. We blijven dus bij bitcoin, en in dit segment zullen we specifiek over bitcoin-mining praten.

Crypto-mining brengt nieuwe munten in omloop en authenticeert lopende transacties. Het gebruikt cryptografie om namaak en dubbele uitgaven te controleren.

Om mijnbouw te begrijpen, moeten we eerst weten hoe blockchain werkt.

Stel dat u bitcoin gebruikt om servies te kopen bij Overstock.

Wat ga je doen? Simpel, voeg je product toe aan de winkelwagen en reken af ​​met bitcoin als voorkeursbetaalmethode.

Achter de schermen gaat uw transactie in de verificatiewachtrij met andere vermeldingen die wachten om te worden geverifieerd en wordt toegevoegd aan het volgende blok. Dit laatste blok blijft invoeren totdat het vol is. Elk blok is momenteel beperkt tot 1 MB aan gegevens.

Het vormen van een blok en verificatie van de transacties binnenin brengt een beloning met zich mee voor de mijnwerker. Ze gebruiken immers hun middelen (lees elektriciteit, apparatuur, enz.) om complexe wiskundige problemen op te lossen om uw transactie op de blockchain te krijgen.

Dit ‘complexe wiskundige probleem’ verwijst naar het vinden van een 64-cijferig hexadecimaal getal, een hash genoemd.

De incentive wordt meestal betaald in de cryptocurrency zelf. Maar niet elke mijnwerker wordt betaald. Alleen de eerste die met de juiste hash komt, ontvangt de beloning. Anderen krijgen niets anders dan een elektriciteitsrekening.

  Een aangepaste sjabloon maken in PowerPoint

Het proces is dus riskant en soms vruchtbaar. En het kan een tijdverspilling zijn als u niet over krachtige computers beschikt.

Hoewel we een overzicht hebben van het cryptominingproces, is het tijd om enkele verborgen technische details te ontdekken.

En eerst komt de basis van blockchain-beveiliging: hash.

Wat is een crypto-hash?

Zoals hierboven vermeld, moet u de hash vinden om een ​​blok aan transacties te voltooien.

Een hash ziet er als volgt uit:

00000000000000000004b79b7874718f022311e5194547644b119d30220ca18f

Aan elk blok is een unieke hash gekoppeld.

Het is altijd een 64-cijferig nummer, ongeacht de transactiegegevens.

Elke wijziging van een enkele transactie zal een andere hash genereren. Eenmaal geregistreerde transacties zijn dus fraudebestendig.

Bovendien is de hash van elk blok gerelateerd aan de hash van het voorgaande blok. Dit draagt ​​bij aan de onveranderlijkheid van de blockchain.

Omdat elke poging om iets in een enkel blok te veranderen, de hashes van alle volgende blokken zal veranderen, zal dit uiteindelijk een fork, een andere blockchain, starten vanaf dat exacte punt van verandering.

Op basis van de lengte van de keten kan het een enorme rekenkracht vergen. Dit proces is zo vervelend (en prijzig) dat het zinloos kan worden om er uiteindelijk iets uit te halen.

Niet alle forks worden geïnitieerd door slechte acteurs. Weinigen zijn ook door het systeem gegenereerde vorken, die kunnen worden gezien als upgrades. De London Hard Fork op het Ethereum was bijvoorbeeld legitiem. Het vond plaats op 5 aug.-2021 12:33:42 +UTC, vanaf blok nr. 12.965.000. Je kunt de geschiedenis van alle vorken op de Ethereum-blockchain vinden hier.

Dit ijzersterke proces van het beveiligen van blockchain-transacties met hashes wordt cryptografie genoemd.

Hoe vinden Crypto-mijnwerkers de doelhash?

De doelhash is een numerieke waarde die na elke 2.016 blokken door het netwerk wordt bepaald. Het doel is om de mijnbouw moeilijkheidsgraad zo te houden dat er gemiddeld elke 10 minuten een blok wordt gemined.

Het is de waarde waarop een gehashte blokheader is gericht.

Kopteksten blokkeren zijn 80-byte datastring die fungeert als de ID van individuele blokken. Het bevat informatie die specifiek is voor een blok, zoals het bitcoin-versienummer, de hash van het vorige blok, tijdstempel, enz.

Het mining-proces is dus niets anders dan het uitvoeren van algoritmen (SHA-256 hash-algoritme voor bitcoin-mining) om de block-headers te hashen naar een waarde die lager is dan het doel.

En de eerste die het doet, wint de blokbeloning. Het is alsof je een loterij wint.

In 2009 was mijnbouw eenvoudig. Je had kunnen minen met je pc.

Interessant is dat naarmate Bitcoin aan populariteit won, de waarde ervan steeg en meer mensen professioneel in de mijnbouw sprongen.

Dit verhoogde de mijnbouwmoeilijkheid en op dit moment heb je niets minder dan speciale machines met een hoge verwerkingscapaciteit nodig om de blokbeloning te verdienen.

Maar zelfs als u niet substantieel wilt investeren in mijnbouwapparatuur, zijn er opties voor u. Om dit beter te weten, wil ik het hebben over verschillende soorten mijnbouw.

Soorten mijnbouw

Op basis van het aantal deelnemers kun je mijnbouw verdelen in Solo en Pool. Het wordt CPU-mining of GPU-mining genoemd, afhankelijk van de primaire apparatuur die in het proces wordt gebruikt. Maar als u gehuurde infrastructuur gebruikt, wordt dit Cloud Mining genoemd.

Laten we ze allemaal onderzoeken.

#1. Solo mijnbouw

Solo-mijnbouw, zoals de naam al doet vermoeden, is onafhankelijk mijnbouw. Het is de duurste aangelegenheid, maar tegelijkertijd verdien je de exclusieve beloning voor je inspanningen. Met name mis je ook het delen van de winsten van andere mijnwerkers.

Mijnbouwapparatuur kost veel stroom. Ze creëren een constant gezoem van honderden chips die rennen om de vereiste hasj sneller te vinden dan elke andere miner – solo en pool – op de planeet.

U kijkt dus naar aanzienlijke investeringen om een ​​koele, geventileerde, grote en afgelegen ruimte in te richten om uw mijnbouwboerderij te installeren. Voeg daarbij de torenhoge kosten van mijnbouwinstallaties, en je portemonnee kan al lichter aanvoelen.

Bekijk deze video en het geeft je een idee van de krachten die je moet opnemen als je op jacht bent naar de kostbare blokbeloning:

Het goede nieuws is dat deze moordende mijnbouwsfeer alleen geldig is voor bitcoin en sommige andere gevestigde valuta’s. Maar je kunt een aantal andere (lees nieuwe) cryptomunten behoorlijk winstgevend minen tegen een fractie van de investering.

Winstgevendheid in solo mijnbouw

Ter illustratie, ik neem aan dat je in Californië, VS woont. Locatie is essentieel voor het berekenen van elektriciteitsrekeningen en de algemene haalbaarheid van mijnbouw als beroep.

  Is de Mac Pro te duur in vergelijking met een pc?

Nu heb je twee opties voor de apparatuur. Ga voor een algemene crypto-mijnbouwinstallatie of koop een Application-Specific Integrated Circuit (ASIC) Miner.

Een crypto-mijnbouwinstallatie is uitstekend, en het is als een opgepompte gewone personal computer. Het zet veel grafische kaarten in om de klus te klaren. U kunt uw dagelijkse digitale klusjes doen en de mijnbouw vindt op de achtergrond plaats.

Maar het zal niet zo snel zijn als met ASIC-eenheden.

Hoe dan ook, bekijk deze video voor het bouwen van een mijnbouwinstallatie met een aantal GPU’s:

Bovendien moet je hier doorheen kijken artikel voordat u begint met uw mijnbouwinstallatie.

De volgende en de professionele optie is ASIC-mijnwerker. Ze hebben toegewijde gemene machines uitgevonden (geassembleerd) voor slechts één doel: mijnbouw.

Dus voor dit voorbeeld neem ik de hierboven genoemde Antminer S19j Pro 100TH/s.

Het heeft een ongelooflijke hashsnelheid van 100 TH/s (miningsnelheid) en kost op het moment van schrijven $9.300.

Deze ASIC-mijnwerker heeft een stroomverbruik van 2950w. En aangezien we alleen mijnen, heb ik de poolvergoeding op nul procent gezet. Om nu de winst te berekenen, gebruik ik CryptoCompare.

Dit is de uitvoer:

Nu was het mediane inkomen in Californië in 2019 ongeveer 32000 USD.

Volgens deze analyse heb je 74 (deel 32000 door 435, maandelijkse winst) van dergelijke ASIC-eenheden nodig om de gemiddelde levensstandaard in Californië, VS, te bereiken.

Het zal ongeveer 74 * 9300 = $688.200 zijn op de ASIC-mijnwerkerrekening. Vergeet niet dat we de kosten van onroerend goed, ventilatoren, koeling, enz. nog niet hebben toegevoegd.

Kortom, het is ZEER duur – als je Bitcoin aan het minen bent.

Laten we deze berekening deze keer nogmaals doornemen voor Dash (een andere cryptocurrency die het X11-algoritme gebruikt).

In dit geval heeft die enkele ASIC-eenheid u meer dan 100.000 dollar aan maandelijkse winst opgeleverd.

Dus ja, van mijnbouw kun je miljonair worden, maar alleen voor de juiste muntkeuze. Neem daarnaast overheadkosten mee voor een compleet financieel beeld.

Technische opzet van Solo Mining

Dit zijn de taken om solo te gaan minen. Let op, dit is een beetje technisch. Maar je komt er wel als je stap voor stap doet.

a) Configureer een volledig knooppunt: volledige knooppunten zijn de belangrijkste belanghebbenden van de bitcoin-blockchain. Ze helpen bij het valideren van transacties samen met andere volledige knooppunten in het netwerk.

b) Een bitcoin.conf-bestand maken: dit bestand helpt bij het wijzigen van het volledige knooppunt volgens uw gegevens. Daarna sla je het op in de standaard bitcoin-map.

c) Installeer bitcoin mining-software: je hebt opties zoals CGMiner, BFGMiner, MultiMiner, EasyMiner, enz.

d) Start de mining-software volgens de details die zijn ingevoerd in het bitcoin-configuratiebestand.

Houd er rekening mee dat mijnbouw ook afhankelijk is van geluk. Het is geen duidelijke mijlpaal om te bereiken met krachtige hardware. U kunt met lege handen thuiskomen ondanks geavanceerde machines die aan uw zijde zoemen. Dit geldt met name voor solo-mijnwerkers.

Toch is het niet altijd haalbaar om zoveel te investeren. Laten we, rekening houdend met dit feit, overstappen op een economisch alternatief, pool mining.

#2. Mijnbouw in het zwembad

Pools zijn als een groep die bijdraagt ​​aan het mijnbouwproces. Je neemt deel met je beperkte rekenkracht en krijgt de beloningen volgens je hashrate.

Je kunt bijvoorbeeld meedoen F2Poolde grootste mijnbouwpool op dit moment.

Bekijk een deel van de winst van de mijnwerker met hun laagste hashrates bij F2Pool:

Deze mijnwerker ‘JASMINER X4-1U’ met zijn hashsnelheid van 520 M/s verdient $ 31,7 per dag. Maar zelfs die gebruikt een ASIC-mijnwerker, hoewel een minder krachtige.

Uw winst zal dus nog steeds lager zijn als u uw grafische kaart alleen voor mijnbouw gebruikt. Maar je kunt goede cijfers halen als je meerdere GPU’s gebruikt, zoals deze mijnwerkers:

Houd er rekening mee dat u de elektriciteitskosten op uw locatie moet berekenen, aangezien die rekeningen alleen al uw mijnbouwwinsten kunnen overtreffen en u verlies kunnen opleveren. Bekijk dit eens:

Om te beginnen met pool mining, moet je eerst de pool selecteren om mee te doen.

Enkele kritische factoren bij het afwegen van uw opties zijn onder andere de poolvergoeding, reputatie, betalingscycli en poolgrootte. Het is essentieel om alles te overwegen en de goede keuze.

Enkele van de grootste pools (in het afgelopen jaar) met het percentage gedolven blokken waren:

  Uw Mac instellen voor productiviteit zonder apps van derden

Afbeeldingscredits

Nadat je het zwembad hebt geselecteerd, moet je hun website bezoeken voor verdere installatie-instructies.

Net als bij solo-mining, kun je CryptoCompare ook gebruiken voor pool-mining. Het enige dat u moet veranderen, zijn de poolkosten (meestal 1% tot 3 %), afhankelijk van de pool waarmee u besluit te minen.

#3. CPU- en GPU-mijnbouw

Het enige verschil hierin is de hardware die wordt gebruikt voor cryptomining.

CPU’s zijn goedkoper dan GPU’s. Ze de mijne echter lang niet zo goed.

Afbeeldingscredits

CPU-mining wordt dus niet aanbevolen als het verdienen van een blokbeloning op uw radar staat. Op dit moment is het hebben van meerdere GPU’s in uw crypto-mijnbouwinstallatie een absoluut minimum voor een winstgevende mijnbouwinspanning.

Het kan echter worden geprobeerd door nieuwkomers in de crypto-wereld zonder enige gigantische investering vooraf.

De setup is vergelijkbaar voor zowel CPU- als GPU-mining.

Kies en stel eerst een crypto-portemonnee in. Download en configureer vervolgens alle mining-software voor uw gewenste cryptocurrency, en u bent klaar om te gaan.

#4. Cloud mijnbouw

Met Cloud Mining teken je een contract met een cloud miner (zoals ECOS of Genesis Mijnbouw), en ze lenen je hun mijninfrastructuur. U geeft niet om de hardware-, software- en onderhoudsproblemen.

U betaalt een periodieke vergoeding en mineert de munt van uw keuze op basis van de beschikbaarheid bij uw cloud miner.

Het is alsof je een betaalde Gmail gebruikt.

Dus uiteindelijk is cloud mining een eenvoudige aangelegenheid voor de niet-technisch onderlegde rijken die willen investeren in de cryptocurrency-miningruimte.

In wezen investeert u in mijnbouwactiviteiten die volledig door anderen worden beheerd en plukt u de vruchten op basis van de hashrate die met het contract is gekocht.

U betaalt met name uw contributie vooraf, zelfs als u geen winst maakt. Omdat crypto een volatiele markt is en uw contract daar niets om geeft.

Crypto-handel

Mijnbouw is niet de enige manier om crypto te bezitten. U kunt hier ook uw fiat-valuta voor inruilen.

Om te handelen, moet u zich registreren bij een crypto-uitwisseling en cryptocurrency naar keuze kopen met uw door de overheid uitgegeven valuta. Sommige uitwisselingsportalen maken het ook mogelijk om tussen cryptomunten te wisselen.

Maar mijnbouw spreekt crypto-enthousiastelingen als geen ander aan. Ze verdienen op deze manier niet alleen bitcoin, maar dragen ook bij aan de duurzaamheid van het netwerk. Ze maken de blockchain veiliger en houden de transacties gaande.

Zonder mijnbouw zullen er geen nieuwe munten zijn. Bovendien hebben ze inspraak in elke wijziging in netwerkprotocollen.

Veelgestelde vragen over Bitcoin-mijnbouw

Hoe lid worden van een Bitcoin-miningpool?

Het hangt af van de mijnpool. U vindt gedetailleerde handleidingen op gerenommeerde poolwebsites over het instellen van software en hardware. Je kunt ook door deze beste cryptocurrency-mijnplatforms gaan om snel enkele van de beschikbare opties te bekijken.

Kan men gratis beginnen met minen?

Nee. Omdat mijnbouw echt geld kost. In de meeste gevallen kunt u het niet winstgevend doen zonder aangepaste hardware en met de schijnbare elektriciteitsrekeningen.

Hoeveel kost het om Bitcoin te minen?

De kosten zijn relatief ten opzichte van de winst die u wilt behalen. Het zijn alleen de elektriciteitskosten als u over de benodigde hardware en onroerend goed beschikt. Anders zijn er de kosten van mijnbouwapparatuur, de bijbehorende koelingsopstelling en het benodigde onroerend goed. Houd bovendien rekening met de commissies van de mijnbouwdienst, en u zult zien dat dit een aanzienlijke investering vereist.

Laatste woorden

Kortom, cryptocurrency-mining is voor de technisch geschoolde. Het is een onvoorspelbare markt. Dus, test de wateren beter grondig voordat je erin springt met je zuurverdiende geld.

Kortom, probeer kleinere munten te delven voordat je voor de grote vis gaat.

En probeer geen bitcoin (of vergelijkbare munten) te minen met een enkele GPU of CPU. U zou uw tijd en elektriciteit verspillen, en bovendien uw apparatuur uit hun levenscyclus duwen.

Overweeg elke factor – land, elektriciteit, atmosfeer, hardware, software, enz., voordat u begint in deze vreemde wereld van computervaluta’s.

Velen verdienen fortuin door cryptomining. En met de juiste kennisbank en middelen zou u succes moeten kunnen behalen.

gerelateerde berichten