De zaklamp aanzetten door op de achterkant van je iPhone te tikken

Moe van het rommelen in het donker? Met iOS 14 of hoger op een iPhone 8 of nieuwer kun je snel je zaklamp in- en uitschakelen met twee of drie tikken op de achterkant van je iPhone met behulp van een functie genaamd Back Tap. Hier leest u hoe u het instelt.

Hoe werkt BackTap?

Back Tap is een iOS-toegankelijkheidsfunctie die fysieke vingertikken op de achterkant van je iPhone detecteert met behulp van de ingebouwde versnellingsmeter van je telefoon. Het werkt op de iPhone 8 en nieuwere iPhones. Wanneer geconfigureerd in Instellingen, kun je twee of drie keer tikken gebruiken om veel verschillende acties op je telefoon te starten, inclusief snelkoppelingen, wat we hier zullen gebruiken om de zaklamp in te schakelen.

De snelkoppeling Flashlight Toggle maken

Om de zaklamp aan en uit te zetten, moeten we een aangepaste snelkoppeling maken met behulp van de ingebouwde app Snelkoppelingen. Open hiervoor ‘Snelkoppelingen’. Als je het niet kunt vinden, probeer dan een Spotlight-zoekopdracht: veeg met één vinger omlaag vanaf het midden van je startscherm. Typ ‘snelkoppelingen’ in de zoekbalk en tik vervolgens op het pictogram ‘Snelkoppelingen’.

  Hoe extensiepictogrammen op de Chrome-werkbalk opnieuw te ordenen

Als u het overzichtsscherm ‘Snelkoppelingen’ ziet wanneer de app wordt geopend, tikt u op het tabblad ‘Mijn snelkoppelingen’ en selecteert u vervolgens ‘Alle snelkoppelingen’.

Kraan

Tik in het scherm “Alle snelkoppelingen” op de plusknop (“+”).

Vervolgens ziet u een pagina “Nieuwe snelkoppeling” waar u de stappen (“acties” genoemd) aan de snelkoppeling toevoegt. Laten we eerst de snelkoppeling hernoemen. Tik op de knop “ellipsen” (drie stippen).

Tik op het tekstgebied ‘Naam snelkoppeling’ en hernoem de snelkoppeling naar ‘Flashlight Toggle’ en tik vervolgens op ‘Gereed’.

Hernoem de snelkoppeling

Tik op ‘Actie toevoegen’ als je weer op het snelkoppelingsscherm bent.

Kraan

Wanneer het paneel “Acties” verschijnt, zoekt u naar “zaklamp”. Tik op “Flitslicht instellen” in de resultaten.

Zoek in Snelkoppelingen

De actie “Flitslicht instellen” verschijnt in de lijst met acties. Standaard is deze alleen ingesteld om de zaklamp in te schakelen wanneer de snelkoppeling wordt uitgevoerd. Wat we willen dat het doet, is de zaklamp in- of uitschakelen wanneer de snelkoppeling wordt uitgevoerd. Om dat te doen, tikt u op het woord “Turn” in de zin “Schakel zaklamp in”.

  Hoe een Word-document te vertalen

Tik in de actielijst op

Wanneer het menu “Bewerking” verschijnt, selecteert u “Toggle”.

Selecteer in de lijst Bewerking

Terug in de actielijst zou de actie “Zaklamp” nu “Toggle zaklamp” moeten zijn. Dat betekent dat als u de snelkoppeling uitvoert en de zaklamp uit is, de zaklamp wordt ingeschakeld. Als u de snelkoppeling uitvoert terwijl de zaklamp aan is, wordt de zaklamp uitgeschakeld. Je bent aan het programmeren!

Tik op “Gereed” om de snelkoppeling te voltooien.

Kraan

Daarna ziet u uw snelkoppeling “Flashlight Toggle” in uw lijst. Je kunt het nu testen door op de knop van de snelkoppeling te tikken. Als de zaklamp aangaat, tikt u nogmaals op de sneltoets om deze uit te schakelen.

Nu ben je klaar om naar de volgende stap te gaan: de snelkoppeling koppelen aan Back Tap.

Terug configureren Tik om de snelkoppeling naar de zaklamp uit te voeren

Nu we de snelkoppeling hebben ingesteld die de zaklamp in- en uitschakelt, moeten we configureren hoe we deze activeren met Back Tap. Open hiervoor ‘Instellingen’.

Druk op

Ga in Instellingen naar Toegankelijkheid > Aanraken.

Selecteer in ‘Aanraakinstellingen’ de optie ‘Terug tikken’.

In Toegankelijkheid Touch-instellingen op iPhone, selecteer

Kies in de instellingen voor “Terug tikken” of u uw zaklamp wilt activeren met twee tikken (“Dubbele tik”) of drie keer tikken (“Drievoudige tik”) op de achterkant van uw telefoon en selecteer vervolgens de overeenkomende optie.

  Meerdere subreddits combineren met multireddits

Selecteer in Back Tap-instellingen

Blader vervolgens naar beneden door de lijst met acties totdat u het gedeelte ‘Snelkoppelingen’ ziet. Selecteer de snelkoppeling “Flashlight Toggle” die we zojuist hebben gemaakt.

Selecteer in Back Tap-instellingen de

Druk eenmaal op Back om te controleren of de wijziging is geregistreerd en verlaat vervolgens Instellingen. De volgende keer dat je dubbel of driemaal op de achterkant van je iPhone tikt (afhankelijk van hoe je het instelt), gaat je iPhone-zaklamp aan. Tik nogmaals twee of drie keer op de achterkant om het uit te schakelen. Veel plezier met het verlichten van donkere ruimtes!

gerelateerde berichten