Deel bestanden, mappen en screenshots in één klik

Bestanden delen! Er zijn letterlijk tientallen start-ups en grote technologiebedrijven bezig met het maken van de ultieme oplossing voor het delen van bestanden. Dropbox, OneDrive, Google Drive, iCloud, Box, Amazon Drive – om maar een paar van de populaire te noemen. Wat maakt Jumpshare anders? Eerder bespraken we hun webgebaseerde oplossing voor het uploaden, delen en bekijken van bestanden. Uploaden en snel delen is niet echt een schok, maar het is hun online weergavecomponent waar dingen echt anders worden – Jumpshare stelt je in staat om meer dan 200 bestandsindelingen rechtstreeks in je browser te bekijken! Nu hebben ze een Windows-app gelanceerd met de bedoeling de workflows voor uploaden en delen te verbeteren. Werkt het goed? Ontdek het na de sprong.

Disclaimer: In de geest van volledige openheid willen we onze lezers informeren dat Jumpshare en wdzwdz een gemeenschappelijke oprichter delen, Ghaus Iftikhar. We hebben een eerlijke, onpartijdige beoordeling van de functies van de service geschreven.

  Hoe Word-documenten te openen zonder Word

Functioneel gezien werkt Jumpshare voor Windows precies zoals zijn uitstekende Mac OS X-tegenhanger.

U kunt elk bestand – of elke map – slepen en neerzetten om het onmiddellijk naar uw Jumpshare-account te uploaden. De directe link naar het bestand wordt automatisch gekopieerd naar het systeemklembord terwijl het bestand wordt geüpload. Op deze manier kunt u de link delen met de betrokken partij zonder te wachten tot de upload is voltooid. Er zijn ook andere essentiële opties voor delen beschikbaar. Bestanden kunnen met een paar klikken worden gedeeld via e-mail, Facebook en Twitter.

Ik vind de functie voor het direct delen van screenshots echter veel nuttiger. Het maken van screenshots is een vast onderdeel van mijn dagelijkse workflow – vooral wanneer ik iets ontwerp of ontwikkel – dus het is een zeer aantrekkelijke functie om het in aanzienlijk minder stappen te kunnen delen. Maak een standaard screenshot (of een specifieke uitsnede met SHIFT + PRTSC), en het wordt automatisch online geüpload – link gekopieerd naar klembord en zo! Dit alleen al is de toegangsprijs waard, of het ontbreken daarvan: Jumpshare voor Windows is gratis.

  5 creatieve toepassingen voor slimme stekkers

Waarom zou u echter Jumpshare voor Windows gebruiken? Waarom geen alternatieven zoals FluffyApp of Droplr?

Om de simpele reden dat het bekijken van bestanden een makkie maakt! Met meer dan 200 grote en kleine bestandsindelingen die online kunnen worden bekeken, zullen uw ontvangers waarschijnlijk nooit de hindernis nemen om software te installeren om deze op hun eigen computer te bekijken, of u lastig te vallen om het voor hen te doen. Ik vond ook de mogelijkheid om me te laten zien hoe vaak mijn gedeelde bestand online is bekeken.

Jumpshare voor Windows begint goed met versie 1.0. Ik heb er wel een groot probleem mee: het gebruikt constant 2% van de CPU terwijl het op de achtergrond draait. Ter vergelijking: zwaardere programma’s zoals (eenvoudige) Chrome-tabbladen, iTunes, Dropbox nemen minder dan 1% in beslag.

  Een rij markeren in Google Spreadsheets met voorwaardelijke opmaak

Download Jumpshare voor Windows

Laat ons weten wat je van Jumpshare vindt door een reactie achter te laten in de comments hieronder.