Deel het scherm van uw pc met elke computer via wifi of LAN met behulp van ScreenTask

Ik geef meestal de voorkeur aan services en apps op internet die vrij zijn van complexe aanmeldingsprocedures of ingewikkelde installatie-instellingen. Helaas hebben veel apps voor het delen van schermen die beschikbaar zijn voor Windows last van beide ergernissen, en zijn ze bovendien vrij duur. ScreenTask is een open-source toepassing voor het delen van schermen die deze taak vereenvoudigt voor gebruikers die hun schermen gewoon willen delen met anderen op hun lokale netwerk. Omdat het delen gebeurt via lokale WiFi of LAN, zijn omslachtige aanmeldingen niet meer nodig. Zodra de app actief is, biedt deze u een unieke URL die met zoveel lokale computers kan worden gedeeld als u wilt. Bovendien vereist ScreenTask geen installatie aan de clientzijde. Dat wil zeggen, met behulp van de URL die u met hen hebt gedeeld, kunnen andere gebruikers het scherm van uw pc bekijken in elke webbrowser en elk platform zonder extra software. Details volgen.

  8 manieren om uw volgende Zoom-videogesprek te beveiligen

De applicatie is zeer eenvoudig in te stellen. De enige eigenaardigheid – als dit in aanmerking komt als één – is dat de app niet draagbaar is, dus als je constant tussen computers of netwerken schakelt, kun je hem niet gewoon vanaf een flashstation uitvoeren. U moet het installeren op het systeem dat u wilt gebruiken voor het delen van schermen. Als je dat eenmaal hebt gedaan, kan de rest binnen een paar muisklikken worden geconfigureerd.

Start de toepassing en begin met het selecteren van het netwerkapparaat dat u momenteel gebruikt in het vervolgkeuzemenu IP. Vervolgens moet u het poortnummer en de verversingstijd in milliseconden opgeven.

  Bestanden en mappen zippen en uitpakken op Mac

Optioneel kunt u de sessie voor het delen van het scherm ook privé maken met een gebruikersnaam en wachtwoord. Om dat te doen, schakelt u eenvoudig ‘Privétaak’ in en vult u de lege velden ‘Gebruiker’ en ‘Wachtwoord’ aan de rechterkant. Als u klaar bent, klikt u op de knop ‘Server starten’ om de sessie voor het delen van het scherm te starten.

Screen Task genereert vervolgens de juiste URL voor u, die u met anderen op hetzelfde netwerk kunt delen. De link bestaat uit het IP-adres van uw pc en het ingestelde poortnummer. Ontvangers hoeven alleen de URL in de adresbalk van hun webbrowser in te voeren. Als de deelsessie privé is, moeten ze de bijbehorende gebruikersnaam en het wachtwoord invoeren.

De webgebaseerde interface heeft onderaan drie opties waarmee ontvangers kunnen stoppen met het kijken naar de sessie, de verversingstijd kunnen aanpassen en over kunnen schakelen naar de modus Volledig scherm.

  Snel gesplitste weergave beheren op Mac

Ook al zijn er nogal wat desktop-apps voor het delen van schermen, als je ooit de behoefte vindt om je scherm te delen met meerdere gebruikers op hetzelfde wifi-netwerk of LAN, is ScreenTask zeker het proberen waard.

Download ScreenTask