Deel uw digitale games niet met de Xbox van uw vriend

Je hebt misschien advies gezien over hoe je de digitale games van je Xbox One met je vrienden kunt delen. Maar Microsoft is niet van plan dat je je gamebibliotheek deelt als je er niet bent. Als u dit doet, loopt u risico.

Een korte geschiedenis van Xbox One-beloften

Toen Microsoft de Xbox One voor het eerst aankondigde, beloofde het de volgende generatie functies en had het een speciale internetverbinding nodig waarmee de console elke 24 uur naar huis kon bellen. In ruil daarvoor beloofde Microsoft dat je games kon spelen zonder de schijf te plaatsen (na de eerste keer) en je digitale gamebibliotheek met vrienden te delen.

De 24-uurs check-in was een noodzakelijk kwaad om die functies mogelijk te maken, vooral de mogelijkheid om je op schijf gekochte games te spelen zonder de schijf in de Xbox te doen. Als je je schijf weggaf of verkocht, zou je Xbox uiteindelijk weten dat je de game niet meer in je bezit had en je de digitale kopie niet meer laten spelen.

Helaas verknoeide Microsoft de marketing en faalde het enorm in het beheersen van schade. Gamers waren niet blij met een vereiste internetverbinding en Microsoft ging niet goed met zichzelf om toen die gamers hun ongenoegen luidkeels kenbaar maakten. Sony, aan de andere kant, gaf een masterclass om te profiteren van de misstappen van een ander bedrijf.

Uiteindelijk capituleerde Microsoft en trok het de eis van internettelefoon thuis volledig in. Maar met die concessie nam het ook de andere grote beloften weg. Gamers zouden schijven moeten plaatsen en ze konden hun digitale bibliotheken niet delen. In feite werkt de Xbox One nu precies zoals de Xbox 360 als het gaat om het kopen, verkopen en gebruiken van games.

  Beperk app-toegang en apparaatfunctionaliteit met een pincode

Markeer de Xbox van je vriend niet als je thuis-Xbox

Het meest voorkomende advies voor het delen van uw bibliotheek is vrij eenvoudig. Ga naar het huis van je vriend, voeg je Microsoft-account toe aan hun Xbox en markeer die Xbox als je thuis Xbox. In alle eerlijkheid zal dit werken en je vriend permanent toegang geven tot je digitale bibliotheek. Maar de nadelen en risico’s wegen zwaarder dan de voordelen.

Dit is het slechtste deel: je moet je Microsoft-account ingelogd laten op de Xbox van je vriend. Dat betekent dat ze toegang hebben tot uw creditcard en met uw geld op uw naam games en add-ons kunnen kopen. Om het aankoopprobleem te verminderen, kunt u automatisch inloggen op hun Xbox uitschakelen en een pincode nodig hebben om aankopen te doen. Maar dit is niet het enige probleem.

Je vriend heeft niet alleen toegang tot je games; zij hebben de controle over al uw “home Xbox”-voordelen. Als je Xbox Live Gold hebt, kun je dit delen met iedereen die zich aanmeldt bij je Home Xbox. Maar aangezien de Xbox van uw vriend is gemarkeerd als uw thuis-Xbox, heeft iedereen die zich bij u thuis aanmeldt bij de Xbox, geen Xbox Live Gold. Als je vrienden en familie bij je hebt wonen, moeten ze zelf goud kopen.

Je kunt je digitale games op deze manier maar met één Xbox delen. Dus hoewel uw vriend op elk moment toegang heeft tot uw digitale bibliotheek op zijn Xbox, moet u zijn aangemeld om toegang te krijgen tot de games op uw Xbox. Alle vrienden of familie die inloggen op uw Xbox, moeten zich aanmelden als u of hun eigen exemplaar kopen van alle games die u bezit. U hebt uw voordelen voor digitaal delen in wezen weggegeven aan een Xbox die niet bij u thuis is.

  Malwarelinks herkennen en wat te doen als u per ongeluk klikt

Je zou kunnen denken dat je zult veranderen wie de “Home Xbox” heeft wanneer dat nodig is, maar Microsoft staat slechts vijf wijzigingen per jaar toe. Dat is meer dan genoeg om je te ondersteunen als een Xbox het begeeft en je een vervanging krijgt, maar niet genoeg om je vaak te laten overschakelen voor het spelen van games.

Geef alstublieft uw Microsoft-referenties niet weg

Vermeldingen zoals Privacy en Betaling en facturering zouden moeten schreeuwen “geef hier geen toegang toe”.

Je zou naar alle bovenstaande waarschuwingen kunnen kijken en besluiten dat je vriend te vertrouwen is, vooral met de beperkende techniek om automatisch inloggen en aankopen te blokkeren. Maar er is nog een ander advies dat sommige websites hebben gegeven – en het is veel erger.

Deze sites wijzen erop dat alleen al door je aan te melden bij een Xbox, iedereen die zich ook aanmeldt, tijdelijk toegang krijgt tot je digitale bibliotheek. Dus hier is hun oplossing: geef je vriend je Microsoft-accountgegevens, inclusief je wachtwoord. U kunt uw Xbox instellen als uw Home Xbox en uw vriend kan zich als u aanmelden wanneer hij of zij een game in uw bibliotheek wil spelen.

Doe dit alsjeblieft nooit.

Microsoft-accounts zijn niet alleen voor Xbox. Met uw volledige inloggegevens heeft uw vriend toegang tot uw Microsoft-e-mail, uw Onedrive-cloudopslag, uw Skype-account, elk Windows 10-apparaat dat is gekoppeld aan uw Microsoft-account en uw betalingsgegevens. In tegenstelling tot de bovenstaande methode is er geen beperking om te voorkomen dat uw vriend Xbox-games, pc-games in de Microsoft Store of apps koopt met uw account.

  Samsung Galaxy S20: Edge-panelen bewerken en uitschakelen

En nogmaals, zelfs als je je vriend zonder twijfel vertrouwt, is er een belangrijk nadeel aan deze methode. Met Microsoft kunt u zich slechts bij één Xbox tegelijk aanmelden. Als je midden in een game op je Xbox zit en je vriend logt in op hun Xbox met je account, dan word je eruit gegooid en wordt je game onmiddellijk beëindigd. Hoop maar dat je een recente auto-save hebt gehad.

Het delen van games is voor als je bij je vrienden bent

Als je je afvraagt ​​wanneer je je digitale gamebibliotheek met je vrienden kunt delen, is het antwoord vrij eenvoudig. Je kunt delen wanneer je met je vrienden bent. Microsoft was niet van plan de bovenstaande functies als permanente methoden te gebruiken om games te delen met een Xbox in het huis van iemand anders. Het doel van de Home Xbox-functie is om je games gemakkelijk te delen op de meest gebruikte Xbox-console in je huis. Er is een reden waarom Microsoft het ‘Home Xbox’ noemt en niet ‘Friend’s Xbox’.

Om games met je vrienden te delen, hoef je alleen maar bij hen te zijn. Als jullie allebei op de Xbox van je vriend spelen, log je in met je Microsoft-account en hebben ze toegang tot je digitale bibliotheek. Als je klaar bent met spelen, meld je je af en je games gaan met je mee. Dat is de bedoeling van Microsoft en het proberen van een andere route zal leiden tot problemen om toegang te krijgen tot je gamebibliotheek thuis – of, erger nog, een vriendschap die eindigde door verloren geld. Neem dat risico niet, het is het gewoon niet waard.