Deelnemen aan een vergadering via een link

Google Meet bestaat al jaren en lang voordat veel mensen tijdens de pandemie online gingen. Een van de sterke punten van Google Meet is dat de meeste mensen het al hebben. Je kunt het gebruiken met een Google-account (of zonder) en het is gratis.

Google Meet heeft niet veel van de beperkingen die je in een gratis Zoom-account vindt en het mist veel van de complicaties van Microsoft Teams. Het is geweldig voor online vergaderingen die weinig instellingen vereisen, maar wel krachtige tools nodig hebben.

Google Meet: deelnemen aan een vergadering

Net als veel andere online vergadertools, is de sleutel om deel te nemen aan een Google Meet-vergadering de link naar de vergadering. Je hebt de keuze om in te loggen met je Google-account en eraan deel te nemen, of om zonder account deel te nemen aan een vergadering.

  Tekst toevoegen of bewerken in Photoshop

Google Meet-link

Om deel te nemen aan een Google Meet-vergadering, heeft u de link ernaar nodig. De meetinglink kan zijn;

Gevonden in de uitnodiging voor de meeting
Rechtstreeks gedeeld door de host van de vergadering via e-mail of een chat-app

Zodra u de link heeft, kunt u deelnemen aan de vergadering. Houd er rekening mee dat u niet kunt deelnemen aan een vergadering die niet is begonnen. Als u de vergadering binnenkomt voordat deze is begonnen, wordt u in de wachtrij geplaatst. Alleen wanneer de host van de vergadering u toegang geeft tot de vergadering, wordt u toegelaten.

Google Meet deelnemen aan een vergadering

U kunt vanaf de desktop deelnemen aan een Google Meet-vergadering via een moderne desktopbrowser. Er is geen speciale desktop-app voor Google Meet.

  Wat is Xbox Smart Delivery en hoe werkt het?

Open uw browser.
Voer de link naar de vergadering in de URL-balk in en tik op Enter.
Log in op uw Google-account als u dat wilt.
Als u zich niet wilt aanmelden met een Google-account, voert u een naam in en klikt u op Aanmelden.
Wacht tot de host van de vergadering u toestaat tot de vergadering.

Opmerking: uw browser zal toestemming vragen voor toegang tot de microfoon en de camera wanneer u de vergaderingslink bezoekt. Om te worden gehoord wanneer u spreekt tijdens een vergadering, moet u de browser toegang geven tot de microfoon. Als je mee wilt doen met video, geef de browser dan toegang tot je webcam.

Volg deze stappen om vanaf een telefoon deel te nemen aan een Google Meet-vergadering.

Installeer de Google Meet-app op je telefoon. Het is beschikbaar voor Android en voor iOS.
Open de app en log in met een Google-account.
Tik op Deelnemen aan een vergadering.
Voer de link naar de vergadering in.
Tik op Deelnemen.

  Hoe GIF's van een tv-programma te maken

Opmerking: je moet de Google Meet-app toegang geven tot je microfoon en camera wanneer je deze voor het eerst installeert.

Conclusie

Op mobiele platforms is het niet mogelijk om deel te nemen aan een vergadering zonder in te loggen op een Google-account. U kunt proberen in te bellen bij een vergadering, maar dit betekent dat er geen video’s/schermen worden gedeeld.