Deelnemen aan een Zoom-testvergadering

Klaar voor die altijd belangrijke video-interactie? Wacht! Waarom niet eerst deelnemen aan een Zoom-testvergadering om te zien of alles perfect is?

Dankzij COVID-19 is een cultuur van werken op afstand of hybride werk een nieuwe norm geworden onder bedrijven. Hoewel deze verschuiving de werknemers meer tijd voor het gezin heeft gegeven, bespaart het ook middelen voor de werkgevers.

Toch is samenwerking cruciaal.

En hoewel e-mails en broeken meestal prima werken, zijn videovergaderingen de beste vervanging voor een ouderwets persoonlijk gesprek.

Dat is waar Zoom als marktleider staat. En de groei ervan wordt niet alleen door een pandemie veroorzaakt. Het toonde uitstekende resultaten van pre-COVID-tijden, zoals aangegeven in Okta’s verslag.

Je aanwezigheid hier geeft echter aan dat je Zoom al gebruikt, dus we zijn er om je te helpen je beste te presenteren zonder last-minute problemen.

Zoomtest op desktop

Zoals de naam al aangeeft, kunt u met een Zoom-test zien of de hardware (camera, luidspreker en microfoon) perfect werkt.

  Eén pagina van een PDF opslaan

Hoewel u ze ook controleert voordat u deelneemt aan een live-vergadering, is de Zoom-test handiger en onfeilbaarder.

Eerst moet u de . openen Zoomtest-link in uw webbrowser en klik op Deelnemen om de vergaderingstest te starten.

Vervolgens kunt u op Vergadering starten klikken om de test in de geïnstalleerde toepassing te openen of ervoor kiezen om deel te nemen vanuit uw browser.

Omdat ik de applicatie had geïnstalleerd, ging ik verder met de eerste.

Laten we nu beginnen met de korte test.

Cameratest

Hier wordt u gevraagd om de werkende te selecteren.

Als u op Nee, probeer een andere camera klikt, wordt deze automatisch gebruikt voor de volgende beschikbare apparatuur. Ten slotte klikt u op Ja wanneer u uw foto in de Zoom-toepassing ziet, wat aangeeft dat de geselecteerde camera goed werkt.

Luidsprekertest

Vervolgens hoor je een geluid als de geselecteerde speakers werken zoals verwacht.

Net als bij de vorige test, kunt u alle aangesloten luidsprekers uitproberen totdat u een beltoon hoort en er een kiezen.

  Hoe speel je 'Super Smash Bros. Melee' online (met Slippi)

Microfoontest

Deze is belangrijker voor mij omdat mijn camera een ingebouwde microfoon heeft die niet zo geweldig is. Dus kocht ik een extra om als speciale microfoon te werken.

Ergo, ik moet de juiste selecteren voor een fatsoenlijke hoorbare ervaring voor anderen.

Ook deze test is relatief eenvoudig; je hoeft alleen maar iets te zeggen om de herhaling te horen. En zoals bij anderen, probeer alle beschikbare microfoons om te zien welke het beste presteert.

Na succesvolle afronding krijg je zoiets als dit.

Hier ziet u de apparaten die uw evaluatie hebben doorstaan.

Ten slotte kunt u op Test beëindigen klikken en ‘Deelnemen aan’ met computeraudio elke keer dat u Zoom gebruikt selecteren of het selectievakje onderaan selecteren om deze geteste hardware te gebruiken.

Toch kunt u deze voor elke vergadering wijzigen om de gewenste apparatuur te selecteren of opnieuw een test uit te voeren.

Zoomtest op Android

Het uitvoeren van een Zoom-test gaat meestal automatisch zodra u inlogt op de beoogde Zoom-test-URL (dezelfde als die voor pc).

  Controleren of Apple uw MacBook heeft teruggeroepen (voor gratis reparaties)

Binnen enkele seconden controleert het de geschiktheid van het apparaat en geeft het in één keer de resultaten zonder dat u iets van uw kant hoeft te doen.

Conclusie

Zo kon je dus een Zoom-test doen en kijken welke toestellen het beste zijn voor videovergaderingen.

En terwijl u hier toch bent, kan deze lijst met enkele beste hulpprogramma’s voor webconferenties nuttig zijn.

Met plezier het artikel gelezen? Wat dacht je van delen met de wereld?

gerelateerde berichten