DevOps-automatisering uitgelegd [+5 Tools]

DevOps-automatisering helpt de feedbacklus tussen de Dev- en Ops-teams te sluiten met minimale menselijke inspanning voor een snelle implementatie van services en apps.

De consumptie van technologische producten of diensten is omhooggeschoten. Nu staan ​​de ontwikkelaars en producenten onder constante druk om aan de vraag te voldoen, te innoveren, te creëren, op de markt te brengen, bij te werken en te herhalen.

Van de productie van consumptiegoederen tot de ontwikkeling van hightech IoT-software, overal vindt u integratie en gerobotiseerde procesautomatisering.

DevOps is niets anders. Veel applicaties en werkwijzen automatiseren de repetitieve taken van een DevOps-cyclus om u te helpen software, mobiele apps, webservices of fysieke goederen sneller te publiceren dan uw concurrenten.

Ken je DevOps automatisering nog niet of weet je niet waar te beginnen? Lees verder!

Wat is DevOps-automatisering?

DevOps-automatisering is een reeks technologieën en tools die herhaalbare taken en routinetaken uitvoeren die software- of productengineers anders handmatig zouden doen. Het sluit ook de lussen en hiaten van feedback en verzoeken van de operaties aan het ontwikkelingsteam en vice versa.

Het automatiseren van ontwikkelingstaken gedurende een levenscyclus van softwareontwikkeling (SDLC) helpt operationele teams en app-ontwikkelingsteams samen te werken.

Dergelijke samenwerkingen kunnen voor alles in de DevOps-cyclus zijn, zoals continue verbetering van ontwerpen, build-versies, tests, releases, implementaties en het volgen van softwareapplicaties. Dit is ook evenzeer van toepassing op de levenscycli van de ontwikkeling van producten en diensten.

Dit zijn de twee belangrijkste doelstellingen van het automatiseren van de DevOps-cyclus:

 • Stimuleer teamoverschrijdende samenwerking in projecten
 • Automatiseer repetitieve, routinematige, handmatige en foutgevoelige taken.

DevOps-automatiseringspraktijken en -tools versnellen de time-to-market-cycli door knelpunten te verminderen die worden veroorzaakt door menselijke fouten, uitstelgedrag, tekort aan vaardigheden, enz. Uw ontwikkelings- en operationele team ervaart dus minder en kortere feedbackloops.

U kunt automatisering toepassen in verschillende DevOps-taken. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Pas op efficiënte wijze de nieuwste codes toe op de meest recente commit
 • Naar een definitieve release op een software-repository
 • Voor service-upgrades
 • Op een zelfstandige applicatie die klaar is om naar de markt te gaan

Automatisering stelt u in staat om het DevOps-proces kosteneffectief, betaalbaar en toekomstbestendig te maken door continue en incrementele ontwikkeling van software/producten/diensten.

Verder kun je de automatisering optimaliseren via containers, Kubernetes en microservices-infrastructuur.

Behoefte aan automatisering in DevOps

U hebt automatisering in DevOps nodig om uw DevOps-teamleden meer tijd te laten besteden aan brainstormen, het ontwikkelen van nieuwe codes, het testen van codes, enz. Het elimineert alledaagse en foutgevoelige taken van de vacaturesites van uw teams. Zo kunnen ze vaker samenwerken en moeiteloos op elkaars vragen reageren.

Andere opmerkelijke redenen om een ​​DevOps-automatiseringscultuur naar uw bedrijf te brengen, zijn de volgende:

Constante functies en functies

U kunt uw product, app of service consistenter maken door tijdens elke fase van de DevOps-cyclus een tool voor procesautomatisering met robots te gebruiken. Robots maken geen fouten totdat de code defect is.

  Waarom mensen er anders uitzien op foto's die met verschillende lenzen zijn gemaakt

Gebruik daarom geautomatiseerde DevOps als u meer exemplaren van software of services voor verschillende apparaten en platforms wilt produceren.

Verhoogt de ontwikkelingssnelheid

Als u in minder tijd meer apps of services moet ontwikkelen, is DevOps-automatisering uw beste keuze. Door deze praktijk te implementeren, kunt u een concurrentievoordeel behalen ten opzichte van uw rivalen en uw product snel op de markt brengen.

Niet alleen het oorspronkelijke product, als er later bugs of beveiligingsbedreigingen worden geïdentificeerd door gebruikers en ethische hackers, kunt u vrijwel onmiddellijk patches pushen. Zo vergroot u het vertrouwen van gebruikers in uw merk.

Maakt DevOps schaalbaar

Met geautomatiseerde DevOps kun je het ontwikkelproces sneller opschalen dan met conventionele DevOps.

Maakt DevOps flexibel

Veranderingen kunnen op elk moment plaatsvinden in uw bedrijf of de markt. Dergelijke veranderingen vereisen onmiddellijke product- of service-upgrades om te voldoen aan de vraag van de klant naar functies en functionaliteiten. Soms kunt u zelfs uw merkvisuals vernieuwen die u voor producten en services wilt gebruiken.

In een geautomatiseerd DevOps-proces moet u snelle configuratiewijzigingen aanbrengen om deze toe te passen op alle services en producten. Daarom kunt u in de race blijven voor voortdurende veranderingen in de marktdynamiek.

Soorten DevOps-automatisering

De soorten DevOps-automatisering in een bedrijf variëren afhankelijk van de branche, het klantenbestand, de marktomvang, investeringen, cloudadoptie, enz. Dit zijn de standaardtypen DevOps-automatisering die u kunt implementeren:

#1. Automatisch testen

Geautomatiseerde end-to-end tests identificeren defecten, fouten, beveiligingskwetsbaarheden en bugs in een vroeg stadium van de pijplijn voor continue integratie en continue levering (CI/CD).

Deze automatisering in DevOps zorgt voor regelmatige, veilige en hoogwaardige levering van producten, diensten of apps aan de gebruikers.

#2. Geautomatiseerde CI/CD

Deze pijplijnen zijn het meest geschikt en worden vaak toegepast door agile DevOps-teams. Het automatiseren van CI/CD-automatisering is cruciaal voor het ontwikkelen van kwalitatief goede en veilige code.

Dit helpt u ook om te voldoen aan kritieke zakelijke behoeften. U kunt het proces ook uitbreiden naar continue implementatie – indien van toepassing – waarbij alle succesvolle wijzigingen en updates automatisch naar het productieniveau gaan.

#3. Automatische samenwerking

Het opzetten van vergaderingen, brainstormsessies en digitale whiteboard-evenementen kan uw DevOps-teams veel tijd kosten. Ook past het voor engineers niet om bezig te blijven met het opzetten van meetings.

Hier komt automatisering in DevOps-samenwerking. Veel tools, zoals Bitbucket Server, Atlassian Confluence, Microsoft Teams, Atlassian JIRA, Basecamp, enz., maken geautomatiseerde samenwerking mogelijk.

#4. Geautomatiseerde netwerkprovisioning

In dergelijke DevOps-automatisering krijgen ontwikkelaars altijd on-demand toegang tot de benodigde computerresources. De technici hoeven zich niet bezig te houden met systeemconfiguratie. U kunt Kubernetes, Containers en vele andere tools gebruiken om netwerk- en computerplatforms in te richten.

#5. Automatische toepassingsbewaking

U kunt de geautomatiseerde app- en servicemonitoringtools instellen in uw DevOps-project. Alle uitvaltijden, serviceproblemen, bugs, latenties, etc. worden automatisch gemonitord. Het vermindert de gemiddelde hersteltijd (MTTR). U kunt ook gegevens invoeren via DEM-tools (Dynamic Environment Manager).

Gebruik cases van DevOps-automatisering

Software ontwikkeling

De grootste DevOps-automatisering vindt plaats in de softwareontwikkelingsindustrie. Automatisering zorgt voor een vlotte communicatie tussen teamgenoten, wat resulteert in een betere en snellere samenwerking. Met dit proces kunnen projectuitsplitsingen en taaktoewijzing aan verschillende teams automatisch worden uitgevoerd.

  Hoe wachtwoorden te kraken met Hashcat Tool?

Geautomatiseerde DevOps kan u ook helpen bij het vroegtijdig opsporen van defecten. Bovendien vermindert het het aantal bugs en bevordert het eenvoudigere bugfixes in de hele levenscyclus van softwareontwikkeling. Ten slotte maakt het snellere softwareontwikkeling en levering aan klanten mogelijk.

Online financiële handelsonderneming

Online fin-trade bedrijven kunnen hun ontwikkel- en testproces automatiseren door middel van DevOps-automatisering.

Het helpt de organisaties het implementatieproces in minder dan een minuut te voltooien, wat voorheen dagen en zelfs weken duurde met handmatige inspanningen. Ook wordt de verwerkingstijd verkort en worden de belangen van klanten behartigd.

Telecom-serviceproviders

De automatisering van DevOps helpt telecombedrijven bij het uitrollen van nieuwe netwerkcycli door middel van ontwerp en implementatie. Daarnaast gaat het testen ook vele malen sneller.

Bovendien helpt automatisering deze bedrijven ook om dagelijks met minimale inspanning beveiligingspatches aan hun netwerklagen toe te voegen. Het beschermt gebruikersgegevens tegen allerlei beveiligingsbedreigingen.

Bankieren

Banken en fintech-bedrijven moeten voorzichtig zijn met de naleving van gegevens. Banken kunnen beveiligings- en compliancemaatregelen integreren door het DevOps-proces te automatiseren. Omdat automatisering de integratie snel maakt, is er minder kans op beveiligingsrisico’s.

Het vermindert ook de tijd die nodig is voor regressietesten. Hierdoor kunnen banken hun klanten in minder tijd kwaliteitsapplicaties aanbieden. Er zit ook minder rekentijd in, waardoor de bedrijven er minder aan hoeven uit te geven.

Automobiel Industrieën

Het opschalen van de productie in de auto-industrie betekent een hectische werkwijze. Het is belangrijk voor de fabrikanten om de fout vóór het proces op te vangen. DevOps-automatisering helpt hen dat gemakkelijk te doen en bevordert een naadloze opschaling van de productie.

Functies

Momenteel mist het DevOps-ecosysteem een ​​full-service automatiseringstool. De meeste projecten gebruiken verschillende tools voor verschillende fasen van de DevOps-levenscyclus van een app of product. Het volgende zijn echter de standaardfuncties die een automatiseringstool voor DevOps moet bieden:

 • End-to-end encryptie voor softwarecodes of productontwerpgegevens, zodat rivalen en hackers uw intellectuele eigendom of bedrijfsgegevens niet kunnen onderscheppen.
 • Op AI gebaseerde codeaanvulling en syntaxissuggestie voor repetitieve scripting.
 • Een scriptplatform zoals Google Colab biedt toegang tot verschillende populaire en meest gebruikte codebibliotheken. Zo kunnen ontwikkelaars de bibliotheken kiezen en kleine wijzigingen aanbrengen om in een paar minuten veel code te schrijven.
 • Functies voor projectbeheer splitsen grote projecten op in kleine taken en voeren deze snel uit.
 • Een holistisch dashboard voor één of meerdere DevOps-projecten.
 • Bied een productie-identiek ecosysteem aan zodat ontwikkelaars op een standaard platform kunnen werken. Dit beperkt ontwikkelingsproblematiek.
 • Continu testen en controleren op beveiligingskwetsbaarheden aan de achterkant in een geautomatiseerd proces.

Vervolgens bespreken we hoe u een geschikte DevOps-automatiseringstool kiest.

#1. Makkelijk te gebruiken

DevOps-automatiseringssoftware moet een interface hebben die iedereen kan gebruiken zonder zich uitgedaagd te voelen. Verschillende teams zullen deze applicatie gebruiken, wat voor velen een nieuwe ervaring kan zijn. Daarom moeten deze tools gebruiksvriendelijk en gebruiksvriendelijk zijn en de nodige visualisaties bieden voor elke gebruiker.

#2. Schaalbaarheid

Naarmate uw bedrijf groeit, kan uw team groeien. Biedt uw DevOps automatiseringstoepassing geen schaalbaarheid, dan zoekt u snel een andere tool. Om dergelijke situaties te voorkomen, kiest u voor een applicatie die schaalbaarheid biedt volgens uw vereisten.

#3. Functies versus prijs

Bij het kiezen van een DevOps-automatiseringsplatform moet elk bedrijf de prijs vergelijken met de waarde die het biedt. Controleer of een tool alle functies biedt die je nodig hebt en hoeveel het je gaat kosten.

  Aangepast getalnotatie wijzigen en maken in Google Spreadsheets

#4. Integratie

Verschillende teams zullen deze tools gebruiken, dus ze moeten integratie met alle veelgebruikte apps ondersteunen voor een soepele workflow. Zorg ervoor dat u het integreert met ontwikkeltools, IDE’s, projectmanagementplatforms, testframeworks en communicatietools.

Hieronder vindt u enkele DevOps-automatiseringstools die het meest succesvolle DevOps-team vertrouwt:

Dokwerker

Docker is een hulpmiddel voor versnelde applicatie-ontwikkeling. Miljoenen ontwikkelaars gebruiken dit platform om snel moderne applicaties te bouwen, uit te voeren en te delen. U kunt het gedurende de hele ontwikkelingslevenscyclus gebruiken om de repetitieve configuratietaken over te slaan.

Dit uitgebreide platform wordt geleverd met UI’s, CLI’s en API’s die samenwerken voor een efficiënte en voorspelbare ontwikkeling. Het ondersteunt ook cloudpartners zoals AWS, Azure en JFrog.

Jenkins

Jenkins is het juiste platform voor ontwikkelingswerk van elke omvang. Het is een open-source automatiseringsserver die u kunt gebruiken om elk DevOps-project te creëren, implementeren of automatiseren.

U kunt dit op zichzelf staande programma installeren op Windows, Mac, Linux en Unix-achtige besturingssystemen. Door honderden plug-ins te gebruiken, kunt u ze integreren met andere tools die u gebruikt.

Git

U kunt het DevOps-proces automatiseren met Git. Dit open-sourcesysteem kan projecten van elke omvang snel en efficiënt aan. Het biedt ook functies zoals meerdere workflows, handige staging-gebieden en goedkope lokale vertakkingen.

Aangezien deze applicatie alle bewerkingen lokaal uitvoert, kunt u de hoge snelheid van het proces opmerken. Vanwege het gedistribueerde en vertakkende systeem kunt u hier een willekeurig aantal workflows implementeren.

Ansible

Met de automatiseringsfuncties van Ansible kun je de DevOps-praktijken van het ontwikkelingsproject transformeren. Het stelt u in staat om IT sneller en beter te moderniseren en softwareapplicaties in te zetten. Teams kunnen dit platform gemakkelijk begrijpen, adopteren en gebruiken om snel bugs op te sporen.

Het is ook handig voor betrouwbare implementaties en gecoördineerde feedbackloops. Zo kunnen werknemers reageren en hun workflow aanpassen aan de vraag.

Vooruitgang Chef

Progress Chef is een platform dat ontwikkelaars en systeembeheerders samenbrengt. De oplossing heeft vier producten: Chef Infra, Chef Habitat, Chef InSpec en Chef Automate.

Het biedt een complete automatiseringsoplossing voor applicaties en infrastructuur. Teams kunnen hun DevOps-workflow versnellen met Progress Chef en tegelijkertijd zorgen voor naleving, beheer, app-levering en cloudbeveiliging.

laatste woorden

Om uw bedrijf te laten groeien, moet u sneller diensten en producten ontwikkelen. Bedrijven die onder dergelijke druk staan, gebruiken automatisering in hun DevOps-processen.

DevOps-automatisering elimineert het personeel niet uit de product-, service- of app-ontwikkelingspijplijn. In plaats daarvan verhoogt het de kwaliteit van uw producten en vermindert het fouten.

Pas DevOps-automatisering toe om uw product zo snel mogelijk op de markt te brengen met de minste fouten. Werk uw product ook regelmatig bij zonder de bank te verslaan. Voor assistentie kunt u de bovenstaande DevOps-automatiseringstools gebruiken.

Vervolgens kunt u de DevOps-levenscyclus bekijken.

gerelateerde berichten