Deze 5 Wi-Fi Finder-apps helpen openbare wifi bij u in de buurt te vinden

Internet is een geweldige plek om te zijn en we zijn er zo dol op geworden dat het onmogelijk is om je een dag voor te stellen zonder onze e-mails te controleren, op internet te surfen of te chatten met onze vrienden. Klinkt saai, toch?

Hoewel mobiele data-abonnementen betaalbaarder zijn geworden dan voorheen, hebben ze een dagelijkse of maandelijkse limiet. Het downloaden van een high-definition game of het streamen van video’s kan uw dagelijkse of maandelijkse gegevens opslokken. U zult dus bang zijn om dit te doen met uw providerdata-abonnementen. Bovendien loopt je mobiele datarekening op als je aan het roamen bent.

Laten we een ander scenario bedenken. Stel dat u op reis bent of op vakantie bent. U bevindt zich zeker in gebieden die niet worden gedekt door uw netwerkproviders. Naast chatten of het zien van werkgerelateerde e-mails, heb je een internetverbinding nodig om te zoeken naar verblijfplaatsen, routes te vinden of te eten. Betekent dit dat je jezelf moet loskoppelen van de online wereld? Helemaal niet. Gelukkig bieden openbare plaatsen zoals cafés, bars, luchthavenlounges, restaurants en winkels tegenwoordig gratis wifi aan mensen. Zo heb je toegang tot internet op de meest afgelegen plekken waar je niet eens kunt bedenken om online te gaan.

Dus hoe kom je meer te weten over de openbare plaatsen waar gratis wifi wordt aangeboden? Een oplossing zou zijn om je smartphone te laten scannen naar de wifi-netwerken om je heen. Hoewel ingebouwde Wi-Fi-scanfuncties de oudste techniek zijn om hotspots te vinden, biedt deze alleen basisinstellingen. Bovendien zijn de meeste Wi-Fi-netwerken die u hier vindt beveiligd met een wachtwoord en is het onwaarschijnlijk dat u een openbaar netwerk zult vinden.

Om de beperkingen van de Wi-Fi-scanfunctie van uw smartphone te vermijden, moet u een applicatie installeren die Wi-Fi-hotspots bij u in de buurt kan vinden.

Wat zijn Wi-Fi Finding-apps?

Wi-Fi-zoekers zijn apps die u helpen openbare plaatsen te vinden met Wi-Fi-hotspots bij u in de buurt. Maar wat is er zo speciaal aan hen? Deze apps bieden u ook de inloggegevens voor toegang tot internet via die Wi-Fi-hotspot. Meestal zijn deze apps crowdsourced. Dat betekent dat gebruikers de details van de wifi-netwerken in de database toevoegen en bijwerken.

Naast toegang tot het wachtwoord voor de Wi-Fi-hotspots, krijgt u ook verschillende andere informatie zoals beveiliging, kanaal, merk, signaalsterkte en meer. Zo kunt u de Wi-Fi-netwerken analyseren en degene kiezen die betere connectiviteit biedt.

Met deze apps kun je ook wifi-kaarten downloaden op je smartphone. U kunt dus de kaarten downloaden van de stad of het land waar u naartoe moet reizen, en wanneer u zich buiten het dekkingsgebied van het netwerk bevindt, kunt u deze kaarten openen om hotspots om u heen te vinden.

Er zijn talloze apps in de Google Play Store en Apple App Store die beweren je de details te geven van de wifi-hotspots om je heen. Ze zijn echter niet allemaal echt. De meeste van deze apps bieden je verouderde wachtwoorden of de hotspots zijn niet meer beschikbaar.

Om te voorkomen dat u problemen ondervindt bij het vinden van een betrouwbare Wi-Fi-zoeker-app, hebben we de authentieke Wi-Fi-zoek-apps voor u uitgekozen. Blijf scrollen om er meer over te weten.

Instabridge – Gratis wifi

Instabridge is een crowdsourced-applicatie die snel groeit door miljoenen mensen die de wifi-inloggegevens van openbare hotspots over de hele wereld delen. Momenteel heeft Instabridge meer dan de wachtwoorden van meer dan 10 miljard hotspots en wifi en het goede is dat het aantal elke seconde groeit! U kunt de Instabridge gratis downloaden van de Google Play Store en de Apple App Store en gebruiken voor toegang tot wifi op openbare plaatsen.

  Hoe u uw Outlook.com-zoekgeschiedenis kunt exporteren of verwijderen

U kunt automatisch verbinding maken met Wi-Fi-hotspots wanneer u binnen bereik bent of als u plotseling geen mobiele data meer heeft. Afgezien van de wifi-wachtwoorden van openbare plaatsen zoals cafés, winkelcentra en luchthavens, vindt u hier mogelijk ook de wifi-inloggegevens van andere Instabridge-gebruikers die ervoor kiezen om anderen in nood te helpen door toegang te verlenen tot hun wifi-hotspot.

Instabridge is als een wifi-gemeenschap; gebruikers kunnen de app gebruiken om toegang te krijgen tot gratis wifi om hen heen. Bovendien kunnen ze ook de inloggegevens van nieuwe wifi-wachtwoorden bijdragen om de steeds groter wordende database te vergroten. Hoe meer gebruikers hotspotdetails toevoegen, hoe toegankelijker gratis Wi-Fi-hotspots voor iedereen zullen zijn. Instabridge biedt de volgende functies:

 • Mogelijkheid om de wachtwoorden te delen met uw vrienden op sociale media-platforms
 • Biedt toegang tot een steeds groter wordende wifi-database in alle grote steden
 • Toegang tot gratis wifi zonder verborgen kosten en datalimiet
 • Automatisch verbinding maken met wifi wanneer je binnen bereik bent; handmatig inloggen is niet nodig
 • Ken een paar details, zoals de snelheid, populariteit en datagebruik voor de hotspot die je momenteel gebruikt
 • Offline kaarten om u te helpen toegang te krijgen tot hotspots wanneer uw gegevens opraken of roamen
 • Ondersteunt WEP, WPA, WPA2 en WPA3
 • Eenvoudig te configureren dan Wi-Fi Protected Setup (WPS)

Wi-Fi-kaart

Wi-Fi-kaart is een van de grootste Wi-Fi-hotspotdatabases ter wereld. Deze ultieme app is handig wanneer u tijdens het reizen toegang moet hebben tot openbare wifi. Wi-Fi Map waarschuwt u automatisch over de dichtstbijzijnde beschikbare hotspots samen met hun wachtwoorden. Dus gratis toegang tot gegevens is slechts een paar klikken!

Momenteel geeft de Wi-Fi Map-app toegang tot meer dan 150 miljoen Wi-Fi-hotspots over de hele wereld en aangezien gebruikers nieuwe Wi-Fi-details aan de app toevoegen, groeit de database in volle gang. Het stelt u ook in staat om Wi-Fi-hotspots om u heen te detecteren, toegang te krijgen tot hun wachtwoorden en nieuwe Wi-Fi-informatie toe te voegen of het oude wachtwoord van een Wi-Fi bij te werken.

Behalve dat het u alleen de wachtwoorden van nabijgelegen Wi-Fi-hotspots laat weten, biedt Wi-Fi ook verschillende andere functies:

 • Ingebouwde VPN die snelle en veilige verbindingen met openbare wifi-netwerken mogelijk maakt
  Wi-Fi Map heeft een ingebouwde VPN-functionaliteit waarmee u een snelle en veilige verbinding kunt opzetten bij toegang tot internet via openbare Wi-Fi-netwerken. U kunt op internet surfen, communiceren via oproepen en berichten met behulp van tientallen VPN-servers.
 • Offline kaarten om u te helpen wifi-hotspots te ontdekken zonder internettoegang
  Het biedt u ook gedetailleerde offline kaarten waarmee u Wi-Fi-hotspots bij u in de buurt kunt vinden wanneer u geen gegevens meer heeft of buiten het dekkingsgebied van het netwerk. Download de kaarten om alle hotspots te bekijken wanneer u op vakantie bent.
 • eSIM-gegevensabonnementen
  Wi-Fi biedt u ook eSIM-gegevensabonnementen voor 115 landen, zodat u binnen enkele minuten toegang hebt tot de internetverbinding op uw eSIM-compatibele smartphones. Zo kunt u het netwerk overal mee naartoe nemen!
 • Handige widgets
  Wi-Fi heeft ook verschillende kleine maar handige widgets die informatie bieden die u mogelijk nodig hebt tijdens het reizen. Sommige ervan zijn:

U kunt de Wi-Fi Map-app gratis downloaden en gebruiken op uw iPhone en Android-smartphones. Sommige functies zijn echter alleen beschikbaar wanneer u het abonnement koopt.

SpeedSpot wifi-zoeker

Ben je ooit in een situatie terechtgekomen waarin je met succes verbinding hebt gemaakt met een Wi-Fi-hotspot om te weten dat het een onstabiele verbinding is met een lage snelheid? Op dit punt realiseer je je dat alleen toegang tot het wachtwoord van wifi niet genoeg is; de kwaliteit van de internetverbinding is belangrijker. SpeedSpot wifi-zoeker app op basis van SpeedSpots crowdsourced-database lost het bovenstaande probleem op.

  50 mooiste achtergrondafbeeldingen

De SpeedSpot Wi-Fi Finder-app heeft een verzameling van duizenden Wi-Fi-hotspots over de hele wereld en beoordeelt deze hotspots op basis van hun snelheden. Een Wi-Fi-hotspot wordt beoordeeld op de volgende factoren en vervolgens toegevoegd aan de database.

 • Stabiliteit van de internetverbinding
 • Upload- en downloadsnelheid in Mbps en verbindingslatentie
 • Wi-Fi-signaalsterkte om de signaalsterkte te meten
 • Het coderingstype dat wordt gebruikt in de Wi-Fi- No Encryption, WEP, WPA, WPA2
 • Kosten van internetgebruik.

SpeedSpot Wi-Fi Finder bevat ook de functie Offline W-iFi Maps. Met deze functie kunt u de kaarten downloaden van de regio’s waar u in de toekomst naartoe wilt reizen. Als u weinig gegevens heeft, kunt u deze kaarten openen om wifi-hotspots bij u in de buurt te vinden.

In tegenstelling tot alle andere Wi-Fi-zoeker-apps op de markt die volgepropt zijn met verouderde Wi-Fi-referenties, onstabiele en privé-hotspots, bevat de database van SpeedSpot Wi-Fi Finder alleen betrouwbare en geverifieerde hotspot-referenties. Daarnaast geeft deze Wi-Fi-kaart ook het locatietype en de snelheidsstatus en de Wi-Fi Hotspot-informatie weer.

Een andere factor die de SpeedSpot Wi-Fi-zoeker onderscheidt, zijn de kleurgecodeerde pictogrammen naast de Wi-Fi-hotspots. Deze pictogrammen geven aan wat een bepaalde Wi-Fi-hotspot u kan helpen doen, e-mails verzenden, surfen op internet of sociale media, gamen, videoconferenties, videostreaming en meer. Deze techniek maakt het gemakkelijk om de wifi bij jou in de buurt te vinden die dezelfde internetkwaliteit biedt die je op dit moment nodig hebt.

 • Over het algemeen biedt SpeedSpot Wi-Fi Finder de volgende belangrijke functies:
 • Vind betrouwbare wifi-hotspots in uw omgeving
 • Database met wifi-hotspots die overal ter wereld kwaliteitsinternet bieden
 • Geverifieerde en op snelheid geteste wifi-inloggegevens
 • Offline Wi-Fi-kaarten die werken zonder internetverbinding
 • Filter Wi-Fi-hotpots op type locatie zoals hotel, café, restaurant, bar, winkelcentra en meer

De SpeedSpot Wi-Fi Finder-app is beschikbaar in de Google Play Store en voor sommige functies moet u de premiumversie aanschaffen.

Wi-Fi-zoeker + kaart

Aangedreven door de betrouwbare database van SpeedSpots, Wi-Fi-zoeker + kaart is een hotspotzoeker-app voor iPhone waarmee u op uw locatie internettoegang kunt krijgen. Het zoekt naar betrouwbare Wi-Fi-hotspots in uw buurt wanneer u bijna geen data meer heeft of in een nieuwe stad of land bent.

Behalve dat je wifi-hotspots kunt zoeken wanneer je internettoegang hebt, kun je ook offline apps downloaden voor de plaatsen die je wilt bezoeken. Deze kaarten helpen u bij het vinden van de dichtstbijzijnde openbare plaatsen met gratis Wi-Fi-hotspots wanneer u geen internettoegang heeft of geen mobiele data meer heeft. Je kunt dus zeggen dat Wi-Fi Finder + Map het perfecte reismaatje is voor een iPhone-bezitter.

Een uniek kenmerk van deze Wi-Fi-zoeker-app is dat het alle hotspots in zijn database test op basis van snelheid; later kunt u de Wi-Fi-hotspotlijsten zien gesorteerd op snelheid en stabiliteit. Zo heb je de volledige vrijheid om een ​​wifi-hotspot te kiezen die voldoende bandbreedte biedt om je taak uit te voeren. Deze aanpak implementeert tot op zekere hoogte transparantie zodat je niet eindigt met een trage wifi-hotspot.

Bovendien worden alle Wi-Fi-wachtwoorden die beschikbaar zijn in de SpeedSpots-database gecontroleerd en regelmatig bijgewerkt door gebruikers. Dat helpt ervoor te zorgen dat de gebruikers niet met een oud wachtwoord eindigen. Wi-Fi Finder + Map scheidt de Wi-Fi-referenties op basis van uw land, stad en plaats en het is mogelijk om deze wachtwoorden nog meer te filteren op basis van de plaatsen zoals AirPort, Pubs, Hotel, Store, Cafes en meer .

Het proces is eenvoudig; zoek naar de openbare plaatsen met gratis hotspots om je heen, filter deze hotspots verder naar de locatie en kies degene die op dat moment de snelste en betrouwbare internetverbinding biedt.

  Een afbeelding op de iPhone ongedaan maken

Enkele van de functies die worden aangeboden door Wi-Fi Finder + Map zijn als volgt:

 • Ondersteund door de database van SpeedSpots die elke dag groeit
 • Vind wifi-hotspots bij jou in de buurt, gerangschikt op basis van de snelheid die ze bieden
 • Download offline kaarten om onderweg wifi-hotspots te zoeken
 • Filter hotspots op locatie

Je kunt deze app gratis downloaden in de App Store. U moet de ingebouwde functies echter ontgrendelen door er apart voor te betalen.

Wi-Fi-ruimte

Alle bovengenoemde wifi-zoekapps waren exclusief voor mobiele apparaten. Echter, Wi-Fi-ruimte is zo’n web-app waarmee je kunt zoeken naar openbare plaatsen met gratis wifi-hotspots in je buurt. Stel, je bent aan het gamen, werken of films streamen op je laptop. Om gegevensoverschotten te voorkomen of te voorkomen dat u al uw providergegevens in één keer verbruikt, kunt u gratis Hotpots bij u in de buurt zoeken.

Zoeken naar hotspots met Wi-Fi Space is heel eenvoudig. De web-app kan eenvoudig uw GPS-locatie detecteren en geeft alle openbare plaatsen met Wi-Fi-hotspots weer. Wi-Fi-ruimte heeft een kleurgecodeerde kaart waarmee u gemakkelijk de soorten Wi-Fi kunt onderscheiden. Locaties met gratis wifi lijken groen; Geel markeert de privé Wi-Fi-hotspots met bekende wachtwoorden. Ten slotte, privénetwerken waarvan de wachtwoorden onbekend zijn, zoals weergegeven in het rood.

Bij het laden van de web-app zie je een inzoombare kaart die je huidige locatie laat zien. U wijzigt echter uw huidige locatie of voert een zoekopdracht uit op plaats of land.

Een opvallend kenmerk van wifi-ruimte is de filtermodule waarmee je de plaatsen met gratis wifi-hotspots nog verder kunt verfijnen. U kunt de Wi-Fi-hotspots filteren op basis van cafés, co-working, restaurants, hotels of andere openbare plaatsen die gratis internettoegang bieden.

Met andere geavanceerde filters kunt u de zoekcriteria verder verfijnen. U kunt het productiviteitsfilter gebruiken om plaatsen te vinden waar u lang kunt blijven, een rustige sfeer kunt hebben, kunt bellen, gratis wifi kunt aanbieden en stopcontacten kunt hebben om uw laptops op te laden.

Het communityfilter vertelt je welke plaatsen een werksfeer hebben of groepsbezoekers hebben. En dat is het niet; je kunt ook zien of deze plekken met gratis hotspots voldoende licht hebben, binnen of buiten zitplaatsen hebben, ruim zijn, rolstoeltoegankelijke ingangen hebben, rookvrije zones zijn of een eigen parkeerplaats hebben.

Met meer dan een miljard gebruikers en een database van 100 miljoen gratis hotspots, biedt Wi-Fi Space zijn gebruikers gratis internettoegang zonder een cent te betalen.

Conclusie

Of je nu een reisfreak bent of van plan bent geld te besparen op de internetrekeningen, je hebt een van de hierboven genoemde Wi-Fi-zoeker-apps nodig als back-upplan. Wanneer u vastzit op een plaats buiten het dekkingsgebied van uw serviceprovider of als u weinig mobiele data heeft, zijn deze apps handig om openbare plaatsen te vinden die gratis Wi-Fi-hotspots in de buurt bieden. Immers, internettoegang is aantoonbaar een noodzaak, zonder welke de wereld tot stilstand komt.

Bij het gebruik van openbare Wi-Fi-netwerken is het van essentieel belang om uw identiteit te beschermen. Lees meer over het gebruik van HMA VPN om online privacy te waarborgen.

Bekijk 6 beste wifi-analysetools voor kleine en middelgrote bedrijven en hoe u verbonden wifi-netwerkwachtwoorden kunt vinden op Windows, Linux en Mac.

gerelateerde berichten