Direct documenten scannen en foto’s toevoegen op uw Mac met Continuity Camera

Een van de voordelen van een volledig Apple-ecosysteem is het hebben van apparaten die samenwerken, en de Continuïteitscamera van Apple is daar een goed voorbeeld van. Met een iPhone of iPad kun je snel afbeeldingen in documenten op een Mac zetten.

Zoals met alle dingen, zijn er enkele vereisten waaraan u moet voldoen voordat u kunt profiteren van Continuïteitscamera. Je hebt een Mac en een iPhone of iPad nodig, en beide moeten wifi en Bluetooth hebben ingeschakeld. Ze moeten ook zijn aangemeld bij hetzelfde iCloud-account en voor dat account moet ook tweefactorauthenticatie zijn ingeschakeld. Er is ook een minimaal softwareniveau vereist: macOS Mojave op de Mac en iOS 12 op de iPhone of iPad.

  Hoe u gratis beltonen rechtstreeks op uw iPhone kunt maken

Er zijn tal van apps waarmee je Continuity Camera kunt gebruiken, maar het zijn allemaal first-party Apple-oplossingen. Het is onduidelijk of dat een beperking is of iets dat in de loop van de tijd zal veranderen, maar op het moment van schrijven ondersteunen de volgende apps allemaal Continuity Camera:

Vinder
Keynote
Mail
Berichten
Opmerkingen:
Cijfers
Pagina’s
TekstBewerken

Als aan al deze voorwaarden is voldaan, valt het gebruik van Continuity Camera in twee verschillende situaties: een foto maken of een document scannen.

Een foto nemen

Open om te beginnen de toepassing en het document waarin u de foto wilt importeren op uw Mac. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het document of venster en selecteer de optie “Importeren van iPhone of iPad”, gevolgd door “Foto maken”.

  Google 'Speed ​​Test' om uw internetsnelheid te testen vanaf de Google-zoekpagina

Tik op je iPhone of iPad op de sluiterknop om de foto te maken en tik vervolgens op ‘Foto gebruiken’. Je foto verschijnt dan automatisch op je Mac.

Een document scannen

Het scannen van een document gaat op vrijwel dezelfde manier als het maken van een foto. Klik deze keer met de rechtermuisknop in het document of de app waarin u de scan wilt importeren en selecteer “Importeren van iPhone of iPad”, gevolgd door “Documenten scannen”.

Plaats vervolgens het document dat u wilt scannen op een vlak, goed verlicht oppervlak en plaats het in het zicht van de camera van uw iPhone of iPad. De scan zou automatisch moeten plaatsvinden, maar als u de scan handmatig moet vastleggen, kunt u dit doen door op de sluiterknop te tikken. U kunt het scangebied ook verfijnen door de hoeken van het scangebied op het scherm te slepen. U kunt indien nodig extra scans toevoegen: tik op ‘Opslaan’ als u klaar bent.

  Automatisch overschakelen naar het donkere thema 's nachts in Firefox

Uw scans verschijnen automatisch op uw Mac.