Discord installeren en gebruiken op Xbox

Maanden na de officiële aankondiging en bètatests is het zeer geliefde voicechatplatform voor gamers Discord uitgebracht op Xbox-consoles. Microsoft en Discord hebben onlangs aangekondigd dat alle gebruikers van de Xbox Series X/S en Xbox One eindelijk kunnen voicechatten met hun Discord-vrienden op hun console. Dit betekent dat je niet langer hoeft te vertrouwen op Xbox-partychat of tijdelijke oplossingen om met je pc-vrienden te praten tijdens het gamen. Dus als je van deze dag hebt gedroomd en klaar bent om Discord op Xbox te gebruiken, laten we dan leren hoe je de app installeert, instelt en vervolgens spraakoproepen start met je vrienden.

Discord op Xbox krijgen (2022)

In dit artikel zullen we kijken naar alle manieren om Discord te integreren met hun Xbox-console. We overlopen alle vereiste randvoorwaarden die je nodig hebt voor deze integratie en kijken ook hoe het werkt en presteert. De integratie is op dit moment een beetje ingewikkeld, omdat je meerdere apps tegelijk moet gebruiken. Dus om ervoor te zorgen dat u niet verdwaalt, gebruikt u onze tabel hieronder om deze stapsgewijze handleiding met foto’s te volgen.

Vereisten voordat u Discord en Xbox aansluit

Voordat we Discord op Xbox kunnen gaan gebruiken, zijn hier een paar dingen waar je rekening mee moet houden om het installatieproces soepel te laten verlopen:

 • Onthoud ten eerste dat de Discord-integratie alleen beschikbaar is op Xbox Series X-, Series S- en Xbox One-consoles. Je kunt het voicechat-platform niet gebruiken op oudere consoles van Microsoft.
 • Ten tweede, hoewel het voor de hand ligt, raden we je aan de nieuwste updates voor de Discord-app en je Xbox-console te installeren. De Discord voicechat-integratie ging live met OS build 10.0.22621.1836 op Xbox.
 • Zorg er vervolgens voor dat u de vereiste applicaties installeert die u nodig heeft voor dit Discord-Xbox-integratieproces met behulp van de onderstaande links:
 • We hebben ook opgenomen hoe u Discord kunt instellen en koppelen aan uw Xbox-account met behulp van de desktop-app. Dus download de Discord desktop-app (gratis) met behulp van de link hier als u dat regelmatig gaat gebruiken.
 • Zorg ervoor dat je een geldig account hebt op beide platforms en ingelogd bent. Dit is een belangrijk punt omdat Discord geen volwaardige app op Xbox heeft, wat betekent dat je een speciale Discord-app nodig hebt, die op je telefoon of desktop draait , waardoor oproepen worden gerouteerd (hieronder uitgelegd).

Nu komt de eerste belangrijke stap, die inhoudt dat je je Xbox-account koppelt aan je Discord. Het proces is eenvoudig en zoals we al hebben vermeld, is de enige vereiste dat je zowel de Discord- als de Xbox-app op je telefoon hebt geïnstalleerd. Zodra je dat hebt gedaan, volg je de onderstaande stappen om je Xbox-account te koppelen aan je Discord-profiel.

Opmerking: deze integratiefunctie is getest met Discord-versie 143.20 op Android 12 en Xbox App-versie 2209.1.6. En de Xbox One op het Beebom-kantoor draaide build 10.0.22621.1836, zoals hierboven vermeld.

 • Open de Xbox-app op je telefoon. Als je eenmaal in de app bent, tik je rechtsonder op het pictogram “Profiel”.
  Hoe deel ik Netflix op Discord?

 • Ga onder het profielgedeelte naar de pagina Instellingen door op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek te tikken.

 • Als u nu op uw instellingenpagina bent, zoekt u naar de optie “Gekoppelde accounts” en tikt u erop.

 • Dit brengt je naar een ander menu, waar je de optie krijgt om je Xbox-account aan meerdere platforms te koppelen. Zoek naar de optie Discord en tik ernaast op “Link”.

 • Nadat u op de optie “Koppelen” hebt getikt, ziet u een prompt om uw Discord-account te koppelen. Klik hier op “Doorgaan” om naar de inlogpagina van Discord te gaan.

 • Zodra u zich aanmeldt bij uw Discord-account, wordt u doorgestuurd naar een toestemmingsprompt waarin u wordt gevraagd om de Xbox-app te autoriseren voor toegang tot uw profielinformatie. Lees de machtigingen aandachtig door en tik op “Autoriseren” als u tevreden bent.

 • Na het autorisatieproces wordt u teruggestuurd naar de Xbox-app en wordt u gevraagd de Discord-app te starten. Om Discord voicechat op Xbox te gebruiken, moeten spelers hun spraakoproep overzetten van de Discord-app naar hun Xbox, zoals uitgelegd in een apart gedeelte.

Op een vergelijkbare manier kun je ook je Discord-account koppelen aan je Xbox-profiel via de Discord-app. Hier is hoe het is gedaan:

 • Open de Discord-app op je iPhone of Android-telefoon. Ga vervolgens naar je profiel door op het “gezicht”-pictogram in de navigatiebalk onderaan te tikken. Op de profielpagina ziet u een optie “Verbindingen”. Tik daarop.

 • U wordt nu naar de pagina Verbindingen geleid, waar u rechtsboven op de optie “Toevoegen” moet tikken.

 • Als u op de optie “Toevoegen” tikt, krijgt u een lijst met apps en services te zien die u aan Discord kunt koppelen. Zoek de optie “Xbox” in deze lijst en tik daarop.

 • Nu zie je een prompt om je Discord-account aan je Xbox te koppelen. Klik op “Doorgaan” om naar de inlogpagina van Xbox te gaan. Nadat u bent ingelogd, tikt u op “Autoriseren en doorgaan” om het integratieproces te voltooien.

 • Nadat dit is gebeurd, krijgt u nog een laatste prompt waarin u wordt gevraagd de Xbox Mobile-app te installeren. Als je het al hebt geïnstalleerd, ziet het er ongeveer zo uit.

Discord gebruiken op Xbox (twee methoden)

Zet spraakoproepen over van de mobiele Discord-app naar Xbox (Android en iPhone)

Nu je je Discord-account aan je Xbox-profiel hebt gekoppeld, is het proces van het overzetten van Discord-oproepen naar je Xbox relatief snel en eenvoudig. Hier is hoe je het kunt aanpakken:

 • Het eerste dat u hoeft te doen, is op een server springen en lid worden van een spraakkanaal. Open vervolgens uw lopende Discord-oproep. Zodra u zich in het oproepvenster bevindt, veegt u omhoog vanaf de balk met oproepopties onderaan.

 • Nadat je omhoog hebt geveegd, zie je hier verschillende opties. En als je Xbox-integratie een succes was, is er ook de mogelijkheid om de Discord-oproep door te zetten naar je Xbox. Tik dus op de optie “Overzetten naar Xbox”.

 • Nadat u de optie “Overzetten naar Xbox” hebt geselecteerd, wordt u doorgestuurd naar de Xbox-app en ontvangt u een bevestigingsprompt. Je krijgt te horen dat zodra je de Discord-voicechat naar Xbox hebt overgezet, deze niet langer onder beheer van Xbox staat. Tik nu op “Spraak overbrengen” om het proces te voltooien.
  Problemen met Discord Push to Talk op Windows 10 oplossen

 • Nadat u uw voicechat naar Xbox hebt overgebracht, gaat u terug naar uw console en tikt u op de Xbox-knop. Scroll naar rechts naar de partijen en het chatvenster, en daar zie je je Discord-oproep in actie.

 • De overlay heeft alle reguliere Discord-opties die u op uw mobiele of desktop-app krijgt – Mute, Deafen en Audio-instellingen. Als u op audio-instellingen klikt, kunt u het volume van elke gespreksdeelnemer wijzigen, net als de desktop-app.

Zet spraakoproepen over van de Discord Desktop-app naar Xbox (Windows en Mac)

In het bovenstaande gedeelte hebben we onderzocht hoe u uw oproep kunt doorverbinden van uw Discord-app naar uw Xbox-console met uw telefoon. Maar als uw primaire Discord-apparaat niet uw mobiel is, maar uw pc. Nou, dan hebben we je ook gedekt. De Discord-integratie op de desktop-app is vergelijkbaar met de mobiele app, maar er is een klein verschil. Hier is hoe het werkt:

 • Het eerste dat u hoeft te doen, is een server openen en deelnemen aan een spraakkanaal. Ga vervolgens naar het actieve venster van uw Discord-spraakoproep. Nu ziet u een pictogram “mobiel apparaat met controller” in de linkerbenedenhoek. Zodra je daarop klikt, verschijnt er een pop-up die je de optie biedt om “Voice to Xbox over te zetten”. Klik erop.

 • Nadat u op de optie “Spraak naar Xbox overbrengen” hebt geklikt, ziet u een QR-code op het scherm. Gebruik nu een QR-codescanner-app om deze te scannen en u wordt automatisch doorgestuurd naar de Xbox-app. U kunt zelfs Google Lens of Apple Live Text gebruiken om de QR-code te scannen.

 • De app wordt geopend in hetzelfde Xbox-app-scherm dat we eerder zagen, waardoor je de mogelijkheid hebt om de spraakoproep naar je console te verplaatsen. Tik gewoon op de optie “Stem overdragen” en u bent klaar. De Discord-spraakoproep zou nu actief moeten zijn op uw Xbox-console.

Discord op Xbox: functies en beperkingen

Een belangrijk detail dat Xbox-gebruikers moeten weten, en zoals we al eerder aangaven, is dat je geen native Discord-app op Xbox krijgt. In plaats daarvan is het verwant aan een add-on of een plug-in; in die zin dat niet alle Discord-functies beschikbaar zijn voor Xbox-gebruikers. Dus wat zijn deze compromissen? Laten we eens kijken.

Ten eerste zul je merken dat functies die normaal gesproken worden gevonden in Xbox-partychat niet worden ondersteund in Discord-spraakkanalen. Dit betekent dat je geen opties krijgt zoals Iedereen uitnodigen om te gamen, Meedoen aan game, Overschakelen naar gamechat en meer. Op dit moment is de Discord- en Xbox-integratie in die zin een vrij kale opzet.

Ten tweede kun je vrienden ook niet gemakkelijk van de ene voicechat naar de andere verplaatsen. In Microsoft’s eigen woorden betekent dit dat je Discord-vrienden niet kunt mixen met Xbox-vrienden. Laat ik het nog verder uitleggen. Als je vrienden bent met iemand op Discord en met ze praat in Discord-voicechat op Xbox, maar je wilt nu naar Xbox-partychat gaan, dan kun je ze niet meebrengen als je ook geen vrienden met ze bent op Xbox . Je kunt alleen met Xbox-vrienden praten in partychat.

Om de teleurstelling nog groter te maken, kun je niet schakelen tussen Discord-spraakkanalen op de Xbox-console. Dit betekent dat je van spraakkanaal moet wisselen en de audio opnieuw van Discord naar je console moet overbrengen. Bovendien heb je geen toegang tot Discord-tekstkanalen op Xbox, wat nogal absurd is.

  Hoe live te gaan in Discord

Bovendien, als je van plan bent je Xbox-gameplay te streamen, wordt de Discord-voicechat niet uitgezonden naar je kijkers. Ze kunnen de Discord-overlay rechtsonder zien, die over games wordt gezien, maar andere leden van je groep niet zal horen. Dus over het algemeen kun je zien dat de Discord-integratie op Xbox halfbakken is en zich gehaast voelt in een poging de komst van de langverwachte Discord-app op PlayStation (PS5 en PS4) te verslaan.

Veel Gestelde Vragen

Hoe op te lossen “Overdracht werkte niet. Uw console heeft een update nodig voordat deze verbinding kan maken met Discord “fout tijdens het instellen van Discord op Xbox?

Aangezien de Discord voicechat-integratie een relatief nieuwe functie is, moet je ervoor zorgen dat je Xbox-console is bijgewerkt naar de nieuwste versie. Op dezelfde manier moet je ook de Xbox mobiele app en Discord (desktop of mobiel) bijwerken naar de nieuwste beschikbare versie. In ons geval gebruikten we Discord-versie 143.20 op Android 12 en Xbox-app-versie 2209.1.6. Nadat je je console en alle apps hebt bijgewerkt, probeer je de voicechat opnieuw over te zetten naar Xbox en het zou zonder problemen moeten werken.

Moet ik de privacy-instellingen op Xbox wijzigen om Discord-voicechat over te zetten naar de console?

Als je een foutmelding krijgt waarin je wordt gevraagd je privacy-instellingen bij te werken, controleer dan de volgende instellingen:

 • Druk op de Xbox-knop op je controller om de guide te openen.
 • Navigeer vervolgens naar “Profiel en systeem -> Instellingen -> Account -> Privacy en online veiligheid -> Xbox-privacy -> Details bekijken en aanpassen -> Communicatie en multiplayer.”
 • Zorg er hier voor dat de optie “U kunt deelnemen aan cross-network play” is ingesteld op Toestaan. Ook moet “Je kunt buiten Xbox communiceren met spraak en tekst” worden ingesteld op Iedereen. Op deze manier kun je gemakkelijk met je pc-vrienden op Xbox spelen terwijl je met ze praat.

Discord werkt nu op Xbox-consoles; Probeer het!

Zo kun je dus je Xbox-account verbinden met Discord, zodat je voicechats kunt voeren met je vrienden op een Xbox. Het feit dat deze langverwachte functie eindelijk hier op een console is (voorlopig Xbox) is iets om te vieren. Wat betreft het integratieproces, het is niet erg rijk aan functies; in die zin dat we momenteel alleen voicechat-ondersteuning hebben. Je hebt momenteel ook geen chatfuncties of de mogelijkheid om je Xbox-chat te koppelen.

Maar misschien is dit slechts een tussenoplossing, ontworpen op een manier die een middenweg creëert voor zowel het beveiligings- als het gegevensverwerkingsbeleid van het bedrijf. En dat is iets wat waarschijnlijk de komende tijd zal worden geregeld. Willen we nog steeds een native Discord-app op Xbox? O zeker. Maar voor nu ben ik tevreden met dit niveau van integratie. Dus wat vind je van Discord die naar je console komt? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

gerelateerde berichten