Downgraden van iOS 16 naar iOS 15 zonder gegevens te verliezen

iOS 16, aangekondigd op WWDC 2022, biedt iPhone-gebruikers een overvloed aan coole en lang gevraagde functies. Of het nu gaat om het volledig aanpasbare vergrendelingsscherm, de native Apple Fitness-app of haptische feedback op het toetsenbord, de nieuwste versie van iOS heeft voor elk wat wils. Dat is waarschijnlijk de reden waarom je iOS 16 ontwikkelaarsbèta op je iPhone hebt geïnstalleerd om de nieuwe functies te verkennen. Sommige bugs en crashes in de bètasoftware belemmeren echter uw ervaring, waardoor u op uw iPhone moet zoeken naar een manier om te downgraden van iOS 16-bèta naar iOS 15. Maak je geen zorgen, want we hebben deze handleiding gemaakt om je te helpen terug te gaan naar iOS 15 vanaf iOS 16 zonder gegevens te verliezen.

Downgraden van iOS 16 naar iOS 15 op iPhone (2022)

Dingen om in gedachten te houden voordat u downgradet naar iOS 15

Voordat u begint met het proces om iOS 15 te installeren en de iOS 16-bèta van uw ondersteunde iPhone-model te verwijderen, moet u deze punten afvinken:

 • Als u een back-up van uw iPhone hebt gemaakt voordat u de bètaversie van iOS 16 voor ontwikkelaars installeerde, kunt u eenvoudig het bètaprofiel van de ‌‌iOS 16-software verwijderen en de back-up herstellen. Er zal geen gegevensverlies zijn. Nu, zelfs als u bent vergeten een back-up van uw apparaat te maken, kunt u nog steeds teruggaan naar iOS 15 vanaf iOS 16. U kunt uw iPhone echter niet in de oorspronkelijke staat herstellen en uw gegevens verliezen.
 • Houd er rekening mee dat als u watchOS 9 bèta op uw Apple Watch hebt geïnstalleerd, u uw horloge niet meer kunt gebruiken met uw ‌‌iPhone‌‌ zodra u een downgrade naar iOS 15 heeft uitgevoerd. Het bedrijf biedt nog steeds geen manier om een ​​Apple Watch te downgraden naar een vorige versie van watchOS handmatig. Dus als je de bètaversie van ‌‌watchOS 9‌‌ voor ontwikkelaars wilt verwijderen, moet je je smartwatch naar Apple sturen.
 • Zorg er zoals altijd voor dat u een back-up van uw iPhone maakt voordat u downgradet van iOS 16 bèta naar iOS 15. Hoewel u de bètaversie van iOS 16 niet kunt gebruiken op een apparaat met iOS 15, heeft u de mogelijkheid om specifieke gegevens handmatig te herstellen als dat nodig is arriveert.
 •   Veeg door instructiekaarten bij het volgen van een recept [iOS]

  Terugkeren naar iOS 15 vanaf iOS 16 Herstelmodus gebruiken

  Herstelmodus is al lang een betrouwbaar hulpmiddel voor het oplossen van problemen waarmee u problemen op uw iPhone kunt diagnosticeren en oplossen. Bovendien kun je hiermee ook een software-bètaprofiel wissen en downgraden van bèta naar de nieuwste stabiele versie van iOS. Dus laten we eens kijken hoe het werkt:

  1. Gebruik eerst een USB-A-naar-Lightning- of USB-C-naar-Lightning-kabel om uw iPhone op uw Mac of Windows-pc aan te sluiten.

  2. Start nu Finder (Mac) en iTunes (gratis, Windows) op uw computer.

  3. Zet vervolgens je iPhone in de herstelmodus. Druk kort op de knop “Volume omhoog”. Druk vervolgens op de knop “Volume omlaag” en laat deze snel weer los. Houd daarna de aan / uit-knop ingedrukt totdat u het herstelmodusscherm ziet.

    Stickers toevoegen aan foto's in Twitter voor iOS en Android

  4. Zodra u dat doet, ziet u een pop-upbericht met de tekst “Er is een probleem met de iPhone waardoor deze moet worden bijgewerkt of hersteld” op uw computerscherm. Klik in de pop-up op “Herstellen” om uw iPhone te wissen en de nieuwste openbare versie van iOS 15 te installeren, namelijk iOS 15.5.

  5. Vervolgens verschijnt er nog een pop-up op het scherm waarin u wordt gevraagd de actie te bevestigen. Klik op “Herstellen en bijwerken” om verder te gaan.

  6. Ga ten slotte akkoord met de algemene voorwaarden van Apple en de Finder begint met het downloaden van de nieuwste iOS 15.5-updatebestanden.

  7. Dat is het zo’n beetje! Nu moet u geduldig wachten tot het herstelproces is voltooid. Nadat u uw apparaat met succes hebt hersteld, herstelt u de meest recente iOS 15-back-up die u hebt gemaakt voordat u de iOS 16-bèta installeerde.

  Downgrade uw iPad van iPadOS 16 naar iPadOS 15

  Hoewel we ons in deze handleiding hebben gericht op het teruggaan naar iOS 15 van iOS 16, kun je dezelfde stappen volgen om te downgraden van iPadOS 16 naar iPadOS 15. Zo werkt het:

  • Sluit eenvoudig uw iPad aan op uw computer en open Finder (Mac) of iTunes (Windows).
  • Zet nu uw iPad in de herstelmodus. Er zijn twee verschillende methoden, afhankelijk van het model dat u bezit.
   • Voor iPad met Face ID: druk eerst op de knop Volume omhoog en laat deze snel weer los. Druk vervolgens op de knop Volume omlaag en laat deze snel weer los. Houd daarna de aan / uit-knop ingedrukt totdat de herstelmodus op het scherm verschijnt.
   • Voor iPad met Home-knop: Houd de aan/uit-knop (bovenaan) en de Home-knop tegelijkertijd ingedrukt totdat je het herstelscherm ziet.
  • Nu wordt u gevraagd om uw apparaat op uw Mac of Windows-computer te herstellen. Klik op Herstellen om uw iPad te wissen en de nieuwste iPadOS 15-update te installeren. Wanneer uw iPad is hersteld, kunt u de back-up herstellen die u hebt gemaakt voordat u de iPadOS 16-bèta installeerde.
    De 30 meest populaire iOS-berichten van 2015

  iOS 16 Beta verwijderen zonder gegevens op iPhone te verliezen

  Dat is zo ongeveer alles wat u hoeft te doen om van de bètaversie van iOS 16 af te komen en terug te gaan naar de stabiele iOS 15-build. Sinds Apple de bètaversie van iOS 16 voor ontwikkelaars heeft uitgerold, hebben we de nieuwste OS-update van Apple getest om de nieuwe functies te verkennen. Afgezien van veelvoorkomende problemen zoals willekeurig bevriezen, app-crashes en het leeglopen van de batterij, hebben we geen grote problemen opgemerkt in de bètaversie van iOS 16 voor ontwikkelaars. Dus het is min of meer een vlotte rit geweest tot nu toe. En jij dan? Wat is jouw reden om terug te downgraden naar iOS 15? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

  gerelateerde berichten