Download Google Now Hotword-detectie in Apex, Nova, TouchWiz en Sense

Bij het uitbrengen van Android 4.4 KitKat op de Nexus 5, besloot Google om de AOSP-launcher te dumpen ten gunste van de geheel nieuwe Google Now Launcher, met nauwe integratie met Google Now, compleet met ‘OK Google’ hotword-detectie om Google Now spraakgestuurd zoeken te activeren vanaf uw startscherm zonder zelfs maar uw telefoon aan te raken. Hoe geweldig deze functie ook is, hij is specifiek beperkt tot de Google Now Launcher en werkt niet met een ander opstartprogramma (inclusief het AOSP-opstartprogramma), zelfs niet op KitKat. Als u echter Apex-, Nova-, Samsung TouchWiz- of HTC Sense-draagraketten gebruikt, kunt u nu vergelijkbare spraakgestuurde Google Now-spraakzoekfunctie rechtstreeks op uw startscherm krijgen met Active Searching door XDA-Developers Senior Member sam_0829.

Nadat u de app hebt geïnstalleerd, moet u uw opstartprogramma specificeren om de functie voor het detecteren van hotwords in te schakelen. Start hiervoor Actief zoeken en ga via het menu naar de instellingen.

  Gegevens in Google Spreadsheets beperken met gegevensvalidatie

Selecteer daar het opstartprogramma van uw keuze uit Apex, Nova, TouchWiz en Sense. Je kunt ook het activeringshotword kiezen uit de beschikbare opties, waaronder ‘Wake Up’ (standaard), ‘Hey Buddy’ en ‘Hello Friend’ (helaas, voorlopig geen ‘OK Google’, misschien vanwege copyrightbeperkingen). Ten slotte kan offline spraakherkenning voor het starten van apps en bellen enz. ook worden geschakeld vanuit de instellingen.

Zodra je alles naar wens hebt geconfigureerd, ga je terug naar het hoofdscherm van de app en tik je op de grote blauwe knop om de service te starten. De app heeft een blijvende melding om te voorkomen dat hij wordt gedood of op de achtergrond wordt gepauzeerd, hoewel hij alleen actief naar het hotword luistert terwijl je op je startscherm bent om de batterij te sparen. Ga je gang en spreek het hotword uit dat je hebt geselecteerd; u zou de spraakgestuurde zoekinterface van Google Now moeten zien verschijnen. En wanneer het wordt uitgesproken zonder wifi of een dataverbinding, begint de offline spraakherkenning precies zoals verwacht.

  Wie kan mijn runs en rides zien op Strava?

Op dit moment is Active Searching alleen beschikbaar bij XDA-Developers als APK, die u net als elke andere APK naar uw apparaat kunt sideloaden. In de gratis versie die daar momenteel beschikbaar is, bent u beperkt tot het gebruik van de app met alleen Apex Launcher en is de offline-engine niet beschikbaar. Hoewel de ontwikkelaar van plan is om zowel de gratis versie als de volledige donatieversie binnen een week naar de Play Store te brengen. Speel tot die tijd met de gratis versie door naar de XDA-thread te gaan via de onderstaande link.

  Foto's en video's delen vanaf uw iPhone

Download Active Searching APK van XDA-Developers