Download Google Now Launcher APK voor elk Android-apparaat

Er zijn slechts zo vaak dat we Android kunnen introduceren met een variatie op de uitdrukking “is oneindig aanpasbaar”. We hebben launchers zoals Dodol, Buzz, Smart Launcher en zoveel anderen al dood besproken. Deze aanpassingen van derden hebben echter nooit dat gevoel van vervreemding kunnen verlichten. Ze zijn misschien uitstekend, maar ze voelen niet goed; zelfs de onlangs beoordeelde Aviate is geen uitzondering – het is briljant, maar buitenaards terrein. Tot nu toe, dat wel. Google heeft besloten dat zijn voorraad Android-opstartprogramma beschikbaar moet zijn om te downloaden en heeft het vrijgegeven aan de Play Store onder het label Google Now Launcher.

De launcher is op dit moment officieel exclusief voor Nexus- en Google Play Edition-apparaten, maar je kunt natuurlijk de APK downloaden (een link waarnaar aan het einde is voorzien) om deze op andere apparaten te installeren.

  Call Planner is een app die telefoongesprekken plant met herinneringen [Android]

Google Now Launcher loopt parallel met de standaard KitKat Launcher die bij de Nexus 5 wordt geleverd. Als je de standaard KitKat-launcher op een ouder apparaat hebt gebruikt, zul je meteen merken dat Google Now nu een veegbeweging verwijderd is, links van het startscherm . Je zult ook merken dat de tabbladen ‘Apps’ en ‘Widgets’ bovenaan de app-lade zijn verwijderd, waardoor er ruimte is voor grotere pictogrammen in de app-lade. Widgets worden toegevoegd alsof ze in het pre-ICS-tijdperk waren, door een lege ruimte op het startscherm ingedrukt te houden. Hieronder vindt u een vergelijking van de oude en nieuwe app-lades.

Naast het toevoegen van widgets, kun je door lang op een leeg gebied van het startscherm te drukken, ook de achtergrond wijzigen, de instellingen van het opstartprogramma aanpassen en meerdere schermen herschikken. In het begin heb je een enkel startscherm; door app-pictogrammen of widgets naar rechts te slepen, worden extra schermen gemaakt.

  Hoe u plaknotities van Windows 10 op internet en Android kunt zien

Noot van de redactie: een stap in de goede richting voor Google. Als u een Nexus 5-apparaat bezit, zou de app moeten worden weergegeven als ‘Geïnstalleerd’ op Google Play, wat naar we vermoeden betekent dat voor kleine wijzigingen in de gebruikersinterface van het opstartprogramma van Google vanaf nu geen systeemupdate nodig is. Net als bij andere Google-apps, hoeft u alleen maar bij te werken vanuit de Play Store. Helaas is de app voorlopig alleen beschikbaar voor Nexus- en Google Play Edition-apparaten. We hebben een APK-mirror toegevoegd (met dank aan XDA-Developers) voor degenen onder u die het op andere apparaten willen uitproberen, maar onthoud dat u geen directe updates krijgt. Als je nog nooit eerder een APK hebt gesideload, schakel dan de optie “Onbekende bronnen” in via Instellingen> Beveiliging, breng de APK over naar de opslag van je apparaat en open deze met een bestandsbeheerder (zoals ES File Explorer).

  AF/AE-vergrendeling gebruiken in Google Camera op Android

Installeer Google Now Launcher vanuit de Play Store

Download Google Now Launcher APK van Dev-Host