Drie manieren om uw smarthome te verbeteren

De aanvankelijke aantrekkingskracht van smarthome-apparaten kan een intrige zijn. Bovendien kunnen deze producten veel meer dan je op het eerste gezicht zou denken.

Wanneer de meeste mensen denken aan hoe je smarthome-apparaten bedient en wat je ermee kunt doen, stellen ze zich hoogstwaarschijnlijk de mogelijkheid voor om dingen vanaf hun smartphones te bedienen of hun stem te gebruiken met Alexa of Google Assistant.

Dit is allemaal waar, en het is zeker de basis voor het besturen van smarthome-apparaten, maar er is ook veel meer dat je met dit spul kunt doen. Laten we een paar coole manieren bespreken waarop u uw smarthome-ervaring kunt verbeteren.

Apparaten automatiseren

Het is best cool om je telefoon te gebruiken om dingen zoals de thermostaat en je lichten te bedienen, vooral als je het kunt doen terwijl je niet thuis bent. Maar de echte superkracht is dat je ze helemaal niet handmatig hoeft te besturen.

In een ideale smarthome is alles geautomatiseerd: apparaten regelen zichzelf op basis van een aantal parameters die je van tevoren hebt ingesteld. Er zijn verschillende manieren waarop u alles kunt automatiseren, onder meer door beweging, planning, geofencing of triggering door een afzonderlijke actie.

  Screencasts maken in de hoogste resolutie van uw monitor [OS X]

Je kunt zelfs dingen in je huis automatiseren zonder veel geld uit te geven aan echte smarthome-apparaten – dingen zoals stopcontacttimers, externe stopcontactschakelaars en bewegingssensoren voor lichtcontactdozen zijn ongelooflijk betaalbaar, maar kunnen je een geweldige kijk geven in de smarthome-wereld.

Apparaten aan elkaar koppelen

Een andere geweldige functie van smarthome-apparaten is dat je ze meestal aan elkaar kunt koppelen om meerdere dingen tegelijk te laten gebeuren.

In plaats van bijvoorbeeld uw lampen, thermostaat en andere apparaten afzonderlijk handmatig te moeten bedienen, kunt u een enkele opdracht starten en alles tegelijk laten gebeuren. U kunt bijvoorbeeld één enkele routine instellen die alles configureert zoals u dat wilt wanneer u het huis verlaat of ’s avonds naar bed gaat.

Sommige apparaten ondersteunen native integratie met andere producten, maar u kunt een service gebruiken zoals IFTTT of Stringify als u nog meer flexibiliteit wilt. Met deze services kun je smarthome-apparaten aan elkaar koppelen die je normaal niet aan elkaar zou kunnen koppelen en ze samen laten werken om bepaalde dingen te doen met een enkele opdracht, zoals het knipperen van je lichten wanneer je Alexa-timer afgaat of het inschakelen van de lichten wanneer uw Wi-Fi-camera beweging detecteert.

  Zoek een willekeurige film of tv-show om te bekijken op Netflix, Hulu, HBO Go of Amazon Prime

Gebruik als/wanneer-opdrachten

Dit is vergelijkbaar met het vorige gedeelte; alleen hoeft het niet per se op apparaten zelf te vertrouwen. Met sommige smarthome-apparaten kun je ze bedienen met behulp van verschillende meetwaarden, zoals de tijd van de dag, de temperatuur buiten, de temperatuur die is ingesteld op de thermostaat, enzovoort.

Met IFTTT kun je bijvoorbeeld je slimme thermostaat automatisch laten uitschakelen als de buitentemperatuur een bepaald punt bereikt. Dus als je je airco aan hebt staan, maar het is 65 graden buiten (wat zeker koel genoeg is zonder airco), kun je de thermostaat laten uitschakelen en je zelfs een melding sturen dat je de ramen moet openen.

Op dezelfde manier kunt u een veranda-verlichting automatisch laten in- en uitschakelen op basis van wanneer de zon ondergaat en opkomt. Niet elk smarthome-apparaat kan dit, maar met Wink krijgt het in ieder geval uw locatie en bepaalt het wanneer de zon ondergaat en opkomt in uw gebied. Van daaruit zal het uw slimme lamp in uw veranda-verlichting dienovereenkomstig in- en uitschakelen.

  Zijn online transcriptieservices veilig en privé?

Uiteindelijk zijn er veel meer manieren om smarthome-apparaten te bedienen dan je zou denken: het zijn niet alleen apparaten die je vanaf je telefoon kunt bedienen, maar je kunt ze op een ander aantal manieren bedienen. Heck, soms is er helemaal geen controle die je hoeft te doen. Stel gewoon enkele parameters in en laat het alles voor u automatiseren, en dat is waar smarthome-technologie in de eerste plaats uitblinkt.