Dynamische iTunes-achtige achtergrondkleur krijgen in de iOS 7 Music-app

iTunes 11 heeft een prachtige naamloze functie die automatisch de tekst- en achtergrondkleur verandert om overeen te komen met de kleuren die worden gebruikt in de illustraties van een album. Als fan van de functie verwachtte ik sterk dat het zijn weg zou vinden naar de stock Music-app van iOS 7. Apple is daar nog niet in geslaagd, maar de levendige iOS-jailbreakgemeenschap heeft niet één, maar twee oplossingen bedacht. In de iOS-jailbreakcommunity van Reddit werd een paar weken geleden het idee geopperd om knopaccenten en kleuren dynamisch te veranderen in het ‘Now Playing’-scherm van de muziekapp van iOS 7. Twee ontwikkelaars gingen er onafhankelijk van elkaar mee aan de slag en brachten het afgelopen weekend op dezelfde dag uit. We bespreken beide tweaks – ColorFlow & Colorize – na de sprong!

  Hoe elke iOS- en macOS-achtergrond ooit te downloaden

Kleurstroom

Voor $ 2 analyseert deze aanpassing de albumillustraties van het momenteel afgespeelde nummer, vindt prominente kleuren en gebruikt deze vervolgens om de achtergrondkleur, tekstkleur voor de naam van het nummer, de albumnaam en de artiest te wijzigen, evenals de volumeschuifregelaar en andere pictogrammen / etiketten.

Ik heb deze tweak persoonlijk gekocht zodra ik ervan hoorde. Het werkt precies zoals geadverteerd, maar slechts voor een tijdje. Tenminste op mijn arme ‘oude’ iPhone 4S op iOS 7.0.4 crasht het de Muziek-app na 4-5 nummers. Op basis van de rapporten die ik online heb gelezen, werkt het echter prima op nieuwere apparaten.

inkleuren

Voor slechts één dollar verandert Colorize op dezelfde manier de achtergrondkleur, sommige maar niet alle tekstreeksen en de volumeschuifregelaar. Ondanks dat ze op hetzelfde algoritme zijn gebaseerd, zijn de resultaten behoorlijk verschillend tussen Colorize en ColorFlow. Je kunt er hieronder enkele zien:

  iOS 7-alarmen automatisch uitschakelen wanneer media wordt afgespeeld of stroom is aangesloten

Ik heb Colorize zelf nog niet kunnen testen, omdat ik aarzel om te betalen voor een muziek-app-tweak nadat ik ColorFlow keer op keer heb zien crashen. De beoordelingen van de community zijn echter uitstekend.

WazigMuziekApp

Ik zal de ontwikkelaar van ColorFlow een e-mail sturen in de hoop dat het goed werkt op iPhone 4S. Tot die tijd blijf ik bij BlurredMusicApp. Voor de prijs van $ 0 vervaagt het gewoon de achtergrond van de Muziek-app op basis van de albumillustraties van het nummer dat je speelt.

Alle drie de bovengenoemde tweaks zijn beschikbaar via de BigBoss-repo in Cydia. Het is duidelijk dat je je apparaat op iOS 7 moet jailbreaken om ze te gebruiken. Laat ons zeker weten wat je van de tweaks vindt en met welke je bent gegaan, door hieronder een reactie achter te laten.

  Mappen in mappen nesten in iOS 9