E-mailaccounts toevoegen of verwijderen in Mail voor Mac

De Mail-app van je Mac ondersteunt meerdere accounts met aparte inboxen, maar je kunt geen nieuwe accounts rechtstreeks vanuit de instellingen van de app toevoegen. Om van account te veranderen, moet je de Systeemvoorkeuren gebruiken.

E-mailaccounts toevoegen of verwijderen in Mail

De accounts die Mail gebruikt, komen rechtstreeks uit het gedeelte ‘Internetaccounts’ in de systeemvoorkeuren. Als je een nieuw account wilt toevoegen, moet je dat daar doen.

Om Systeemvoorkeuren te starten, klikt u op het Apple-menu boven aan uw scherm en selecteert u ‘Systeemvoorkeuren’. U kunt het ook starten vanuit uw Dock of uw map Programma’s.

  Wat is een periscooplens voor smartphonecamera's?

Klik op “Internetaccounts” in het venster Systeemvoorkeuren.

U ziet een lijst die waarschijnlijk uw iCloud-account bevat. Om een ​​nieuwe e-mail toe te voegen, klikt u op de knop “+” onder aan de lijst en vervolgens op de e-mailprovider die u gebruikt. Als je je provider niet ziet, kun je je e-mailadres handmatig toevoegen met ‘Andere account toevoegen’.

U krijgt een pop-up te zien waarin u wordt gevraagd in te loggen op uw e-mailaccount. Voer uw e-mailadres en wachtwoord in voor het account dat u wilt gebruiken en klik op “Volgende”.

Nadat u bent aangemeld, kunt u kiezen welke functies u aan uw e-mail wilt koppelen. Als u alleen Mail wilt, schakelt u de andere functies zoals Contacten en Agenda uit en klikt u op ‘Gereed’.

  Hoe elk smart-apparaat met HomeKit te verbinden (met een Raspberry Pi)

Nadat dat is gebeurd, ziet u een nieuw account in de lijst. Als je de instellingen voor de Mail-app opent (Command+Comma) en op het tabblad “Accounts” klikt, zie je je account gekoppeld in Mail. U kunt de instellingen voor dat account hier wijzigen.

Als u een e-mailaccount wilt verwijderen, kunt u “Dit account inschakelen” uitschakelen in de instellingen van de Mail-app, of het account verwijderen uit het paneel “Internetaccounts” in Systeemvoorkeuren. Klik op het account en klik vervolgens op de knop “-” onder aan de lijst om het uit uw lijst met accounts te verwijderen.