Echo-knoppen gebruiken om Smarthome-apparaten te bedienen

Echo-knoppen bestaan ​​al een tijdje, maar pas onlangs heeft Amazon de mogelijkheid toegevoegd om ze te gebruiken om je smarthome-apparaten te bedienen. Met deze nieuwe functie kun je routines toewijzen aan je Echo-knoppen, waardoor je in feite meerdere smarthome-apparaten tegelijk kunt bedienen met slechts één druk op de knop. Hier leest u hoe u alles instelt.

Voordat u begint, gaat deze handleiding ervan uit dat uw Echo-knoppen al actief zijn. Als ze nog niet aan uw Echo zijn gekoppeld, hebben we een gids die u door het proces leidt.

Om een ​​Echo-knop aan een smarthome-taak toe te wijzen, moet je een Alexa-routine maken. Als u niet bekend bent met routines, hebben we een handige handleiding over hoe u ze kunt instellen. U volgt dezelfde instructies bij het integreren van uw Echo-knop, maar met een klein verschil.

  Hoe u uw Google Foto's-bibliotheek kunt exporteren

Begin vanuit het startscherm van de Alexa-app door op de menuknop in de linkerbovenhoek van het scherm te tikken.

Selecteer “Routines” in de lijst met opties.

Tik op de knop “+” in de rechterbovenhoek om een ​​nieuwe routine te maken. Helaas kunt u een bestaande routine niet bewerken om uw Echo-knop toe te voegen.

Selecteer ‘Wanneer dit gebeurt’ naar de bovenkant.

Tik op de optie “Echo-knop”.

Druk op je Echo-knop en tik vervolgens op “Toevoegen” onderaan de app.

Vervolgens selecteert u wat er gebeurt wanneer u op uw Echo-knop drukt. Tik op de optie “Actie toevoegen”.

  Wordt u duizelig van het kijken naar uw telefoon? Animaties uitschakelen

Je kunt allerlei dingen bedienen met de Echo-knop, zelfs niet-smarthome-taken. Voor deze gids zullen we ons concentreren op smarthome, dus tik op “Smart Home” in de lijst met opties.

U kunt een enkel apparaat, meerdere apparaten tegelijk of een specifieke scène die u hebt ingesteld, bedienen.

Ik wil mijn hele entertainmentsysteem kunnen uitschakelen met een druk op de Echo-knop, dus selecteer ik de ’tv’-scène die ik heb gemaakt met mijn Logitech Harmony Hub.

Kies wat u wilt dat de Echo-knop doet wanneer erop wordt gedrukt. In dit geval wil ik dat mijn entertainmentsysteem wordt uitgeschakeld. Dus ik tik om “Uit” op de tuimelschakelaar te selecteren.

Daarna kan ik nog een actie toevoegen als ik wil, maar hier ben ik blij mee. Tik onderaan op ‘Maken’ als je helemaal klaar bent.

  Hoe de VLC-converter te repareren Geen audiofout

Je nieuwe door Echo Button bestuurde Alexa-routine verschijnt nu in de lijst met bestaande routines en is klaar voor gebruik!