Echo verwijderen uit audio in Audacity

Of je nu een nieuwe podcast opneemt of je volgende YouTube-video filmt, er zijn een paar dingen waarmee je rekening moet houden. Als u bijvoorbeeld niet voorzichtig bent met uw achtergronden en algemene instellingen, kan uw opname onnodige echo en ruis oppikken. Gelukkig kun je de echo van audio Audacity verwijderen en reverb Audacity verminderen door simpelweg dit artikel te lezen. Lees dus tot het einde om de methoden voor Audacity-echoreductie te leren.

Echo verwijderen uit audio in Audacity

Blijf verder lezen om de stappen te vinden die uitleg geven over het verwijderen van echo uit audio in Audacity in detail met handige illustraties voor een beter begrip.

Wat veroorzaakt audio-echo?

Je hebt het mis als je denkt dat echo in spraakopname een een-op-een-blauwe-maan fenomeen is. Het is een van de grootste vijanden van elke voicerecorder, of het nu een zanger of een rapper is. Hieronder staan ​​de meest voorkomende oorzaken van echo in audio-opnamen:

  • Er is iets mis met je opstelling.
  • Uw microfoon staat te dicht bij de luidspreker van het apparaat, wat dubbele geluiden kan veroorzaken.
  • Je hebt geen goede stemabsorberende elementen gebruikt in de opnameruimte.
  • U gebruikt geen microfoon van goede kwaliteit om op te nemen.
  • Slechte weersomstandigheden verstoren uw opname.

Kan echo uit audio worden verwijderd?

Ja, u kunt echo uit audio verwijderen in Audacity. Maar het is geen kinderspel en voor sommige gebruikers een beetje lastig. Blijf lezen om de methoden in detail te leren.

Hoe kom ik van echo af bij het opnemen van audio?

Als je echo wilt vermijden tijdens het opnemen van audio, moet je de kamer verzachten. In lekentaal: probeer meer dingen mee te nemen die het geluid kunnen absorberen. Dekens, kussens en slaapzakken zijn bijvoorbeeld enkele budgetvriendelijke opties.

Waarom hoor ik een echo in Audacity?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u een echo hoort in een geluidsopname in Audacity. Maar de meest voorkomende is dat u misschien het signaal van de geluidskaart en hetzelfde signaal van de software hoort met een kleine vertraging in de levering.

Hoe echo van audio in Audacity te verwijderen?

Laten we eens kijken naar enkele methoden die u kunt gebruiken om echo uit audio in Audacity te verwijderen:

Methode 1: Ruis verminderen in Audacity

1. Open de Durf app op je pc of laptop.

2. Selecteer het gewenste deel van de opname waarvan u de echo wilt verwijderen en klik op het tabblad Effect in de bovenste balk.

3. Klik nu op Ruis verwijderen en herstellen > Ruisonderdrukking.

4. Klik vervolgens op Get Noise Profile, waardoor het venster automatisch wordt gesloten.

5. Klik nogmaals op Effect > Ruisonderdrukking om de waarden te wijzigen.

Opmerking: de schuifregelaar voor ruisonderdrukking regelt precies hoeveel achtergrondgeluid u wilt verminderen. Evenzo bepaalt de gevoeligheid hoeveel ruis wordt verwijderd en moet Frequency Smoothing tussen 1-6 blijven voor gesproken inhoud.

6. Klik op OK om de wijzigingen op te slaan.

Methode 2: Echo verwijderen met Noise Gate

Als de eerdere methode voor ruisonderdrukking niet de gewenste resultaten opleverde, kunt u deze proberen om de echo van Audacity te verminderen. Deze methode geeft met subtiele aanpassingen betere controle over andere aspecten.

1. Selecteer je track en klik op Effecten.

2. Klik op Ruis verwijderen en herstellen > Ruispoort…

3. Gebruik Voorbeeld terwijl u de instellingen aanpast en klik op OK als u tevreden bent met de aanpassingen.

Methode 3: Compressor aanpassen

De compressorfunctie op Audacity helpt je om je audioniveaus op hetzelfde niveau te brengen, maar zonder ze te knippen. Dit kan mogelijk helpen om reverb Audacity te verminderen.

1. Selecteer je track en klik op het tabblad Effecten.

2. Ga vervolgens naar Volume en compressie > Compressor…

3. Pas de waarde voor Ruisdrempel aan om te zien of deze overeenkomt met uw gewenste resultaten.

Opmerking: je kunt ook aanpassen en spelen met Threshold, Ratio, Attack-tijd en Release-tijd.

Methode 4: Hoogdoorlaatfilter en laagdoorlaatfilter aanpassen

Als je te maken hebt met gedempte geluiden, kun je lagere frequenties aanpassen, zodat hoogfrequente geluiden automatisch worden versterkt. Evenzo helpt het lagerdoorlaatfilter bij het richten van hoge tonen om lage frequenties te verbeteren. Om dit aan te passen:

1. Selecteer je track en klik op Effecten.

2. Navigeer naar EQ en filters > Hoogdoorlaatfilter of Laagdoorlaatfilter om de balk naar wens aan te passen.

Methode 5: Plug-in gebruiken

U kunt ook Audacity-echoreductie uitvoeren met behulp van een Noisegate-plug-in. Daarvoor kunt u een kijkje nemen in onze uitgebreide gids over het installeren van Autotune VST-plug-in in Audacity. Het is beginnersvriendelijk en behandelt alles wat u moet weten over de genoemde methode.

***

Het lijdt geen twijfel dat je de juiste tijd en toewijding nodig hebt om echo uit audio Audacity te verwijderen en reverb in Audacity te verminderen. Hoewel het behoorlijk veeleisend is, kun je het met vaardigheid en geduld tot op zekere hoogte verminderen. Het enige dat u hoeft te doen, is verschillende waarden en effecten aanpassen en kijken wat u helpt bij echoreductie. U kunt ons uw vragen of suggesties laten weten over elk ander onderwerp waarover u een artikel wilt schrijven. Zet ze in de comments hieronder zodat we het weten.

  6 HTTP MITM-aanvalstools voor beveiligingsonderzoekers

gerelateerde berichten