Eclipse maakt systeembrede nachtmodus mogelijk in iOS 7

iOS 7 wordt geleverd met veel functies om van te houden, maar de onaangenaam heldere gebruikersinterface is daar niet een van. Spaar voor een handvol stock-apps en systeemcomponenten – Aandelen, Berichtencentrum, Kompas – bijna alles is helder, in-your-face wit. Als iemand die de helderheid van het scherm op alle apparaten op ongeveer 20-30% houdt met f.lux aan, vind ik iOS 7 soms behoorlijk weerzinwekkend. Sommige app-ontwikkelaars begrijpen dit: Tweetbot, Alien Blue, Reeder, Pocket, etc. hebben allemaal donkere modi om het lezen gemakkelijker te maken. Voor de rest zullen we moeten wachten tot Apple en andere ontwikkelaars reageren op gebruikersfeedback.

Of, als uw apparaat gejailbreakt is, kunt u Eclipse installeren. Het is eerder vandaag gelanceerd en stelt je in staat om de donkere modus in iOS in te schakelen, inclusief apps van derden! Geweldig, niet?

Werkt het toch? Het veranderen van de gebruikersinterface in het hele systeem zonder afhankelijk te zijn van een thema-engine zoals Winterboard is een enorme taak om te ondernemen. Laten we eens kijken hoe Eclipse het doet.

  Hoe u snel het land van de App Store kunt wijzigen op iOS

Eclipse werkt door algemene programmatische UI-componenten van iOS-apps lichtzwart te maken. De cursieve termen zijn belangrijk, omdat er veel apps zijn die geen programmatisch gekleurde UI-componenten gebruiken, maar in plaats daarvan de voorkeur geven aan PNG-afbeeldingen. Eclipse past dit ook toe op alle apps van derden, dus Facebook, Twitter, Evernote etc. krijgen ook een onofficiële donkere modus!

De resultaten zijn helaas gemengd. Het is ofwel een complete hit of een complete misser waar Eclipse zich ook toepast.

Overweeg de Phone.app: ziet er perfect uit met Eclipse ingeschakeld in Favorieten en Contacten, maar landt plat op zijn gezicht in de Kiezer. Akkoord, dit komt omdat – voor zover ik weet – Apple een PNG gebruikte in plaats van een programmatisch gekleurde achtergrond, maar het is nog steeds een probleem dat moet worden opgelost.

  Wallpaper Plus is een complete app voor het bewerken van afbeeldingen voor iOS [Jailbreak]

De Muziek-app heeft de juiste tekstkleur, maar de achtergrondkleur is nog steeds wit (grijs op wit, boe!). Er zijn er zoveel meer, dus we hebben een paar schermafbeeldingen gemaakt van hoe Eclipse eruitziet in veelgebruikte apps om u te helpen de effecten ervan te zien.

Dit is zonder twijfel de meest veelbelovende iOS 7 jailbreak-tweak die ik tot nu toe heb gezien. Terwijl andere jailbreak-tweaks kleine problemen in de hoeken van iOS oplossen, lost Eclipse een enorm probleem op in het hele besturingssysteem.

Nogmaals, het werkt niet altijd, maar als het werkt, voelt het alsof iemand een enorm gewicht van je ogen heeft gehaald.

Eclipse heeft veel werk nodig van de ontwikkelaar. Het moet op enkele tientallen kleine plaatsen worden aangepast, en het heeft ook een optie nodig om de donkere modus in alleen door de gebruiker geselecteerde apps in te schakelen (inschakelen in WhatsApp, uitschakelen in Evernote, bijvoorbeeld). Als dat gebeurt – en ik heb het gevoel dat het inderdaad binnen een paar weken zal gebeuren (de ontwikkelaar klinkt als een toegewijde kerel) – zal het een van die tweaks worden die je eerst installeert direct nadat je je iOS-apparaat hebt gejailbreakt.

  Hoe ongewenste sms op iOS 11 te filteren?

Eclipse is beschikbaar voor slechts $ 0,99 van Cydia onder de BigBoss-repo. Eenmaal geïnstalleerd, moet u het inschakelen via Instellingen> Eclipse.

Laat ons weten wat u van Eclipse vindt door uw mening achter te laten in de opmerkingen hieronder.