Een afbeelding achter tekst krijgen in PowerPoint

Het toevoegen van afbeeldingen aan uw PowerPoint-presentatie kan deze visueel aantrekkelijker maken. Wanneer u echter voor het eerst een nieuwe afbeelding toevoegt, bedekt deze alles wat zich verder op de dia bevindt, inclusief tekst. Hier leest u hoe u afbeeldingen en andere objecten naar voren en naar achteren verplaatst om de gewenste gelaagdheid te creëren.

Een afbeelding achter tekst verzenden

Als je dat nog niet hebt gedaan, ga je gang en open je de PowerPoint-presentatie waarmee je gaat werken en spring je naar de dia met de tekst en afbeelding.

We zullen zo dadelijk de gelaagdheid van afbeeldingen bespreken, maar op dit moment werken we alleen met een enkele afbeelding en wat tekst.

Zoals je in de bovenstaande afbeelding kunt zien, bedekt de afbeelding van de geek de tekst “How-To Geek”. Om de afbeelding achter de tekst te plaatsen, klikt u eerst op de afbeelding om deze te selecteren en gaat u vervolgens naar het tabblad “Formaat”.

Klik in het gedeelte “Rangschikken” op de knop “Achteruit verzenden”. Er verschijnt een vervolgkeuzemenu met twee opties.

  Blokkeer 'Mailto:'-links en kopieer het e-mailadres naar uw klembord [Chrome]

“Send Backward” stuurt de afbeelding één niveau terug. “Send to Back” plaatst het object achter alle andere objecten op de dia. Selecteer voor nu “Send Backward” (we zullen het straks hebben over het in lagen aanbrengen van afbeeldingen).

Nu zal je afbeelding achter de tekst staan.

U kunt ook met de rechtermuisknop op het object klikken, op de pijl naast “Send to Back” klikken en vervolgens “Send Backward” selecteren.

De opties “Bring Forward” en “Bring to Front” die u op het tabblad Opmaak en het contextmenu ziet, werken ongeveer op dezelfde manier. U zou deze opties gebruiken om een ​​object voor een ander te verplaatsen. Dus in dit voorbeeld hadden we ook de tekst kunnen selecteren en naar voren kunnen halen om hetzelfde effect te bereiken.

Object gelaagdheid

Laten we nu zeggen dat we drie objecten hebben, en dat we ze willen stapelen op een manier dat ze allemaal hun doel dienen. Laten we als voorbeeld The Geek een naamplaatje geven. We gebruiken drie objecten:

  Google Music opschonen verwijdert alle suggestiekaarten van Google Music [Firefox]

Een foto van het How-To Geek-logo
Een effen witte rechthoek
Een tekstvak met zwarte tekst met de tekst “The Geek”

Wat we willen is dat de afbeelding achterin staat, de witte rechthoek voor de afbeelding en vervolgens de tekst voor de witte rechthoek. We hebben echter eerst onze tekst en witte rechthoek gemaakt en vervolgens onze afbeelding ingevoegd, zodat de afbeelding nu voor al het andere staat.

Opmerking: Ja, we weten dat we gewoon tekst in de witte rechthoekige vorm kunnen typen om dingen gemakkelijker te maken, maar we doen het op deze manier voor een eenvoudig voorbeeld van gelaagdheid.

Eerst willen we het afbeeldingslogo selecteren en helemaal naar achteren sturen, omdat we willen dat alle andere objecten ervoor verschijnen. Selecteer de afbeelding, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer vervolgens “Send to Back” (of gebruik de knop op het tabblad “Format”).

Dit stuurt de afbeelding The Geek naar de achterste laag, zoals je hieronder kunt zien.

Zoals u in de bovenstaande afbeelding kunt zien, is onze tekst echter verborgen achter de witte rechthoek. Selecteer vervolgens het witte vak, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer deze keer “Send Backward” uit de “Send to Back” -opties.

  Voeg complete kiesfuncties toe aan het controlecentrum [Jailbreak]

Merk op dat als je “Send to Back” selecteert, je witte rechthoek achter The Geek verdwijnt.

Dit is wat we nu hebben.

Nu, van achteren naar voren, hebben we de afbeelding, de witte rechthoek en dan het zwarte tekstvak ervoor. Dat is de bestelling die we zochten.

Hoewel de kans dat u een naamlabel aan een logo in een presentatie moet geven vrij klein is, is beeldgelaagdheid een belangrijk onderdeel van het werken met complexere dia’s.