Een afbeelding converteren naar PNG-indeling

PNG-bestanden zijn een geweldige manier om afbeeldingen (zoals logo’s) op te slaan die transparantie en vervaging vereisen. Ze doen dit terwijl ze hun oorspronkelijke uiterlijk behouden op elke gekleurde achtergrond. We gaan een aantal manieren bespreken waarop u uw afbeeldingen naar PNG-indeling kunt converteren.

Wat is een PNG-bestand?

PNG, of Portable Network Graphics, is een populaire afbeeldingsindeling die wordt gebruikt in internetafbeeldingen vanwege de mogelijkheid om transparantie in browsers te ondersteunen. Het werd voor het eerst ontwikkeld in de jaren negentig als een open alternatief voor GIF, dat een eigen compressie-algoritme gebruikt. PNG is royaltyvrij.

PNG ondersteunt zowel 8-bits als 24-bits kleuren, net als respectievelijk GIF en JPG. Ze worden ook beschouwd als een bestand zonder verlies, wat betekent dat ze niet in kwaliteit achteruitgaan, ongeacht hoe vaak u het bestand opent en opslaat.

Hoe een afbeelding naar PNG te converteren

Een van de belangrijkste voordelen van PNG ten opzichte van formaten zoals JPG of GIF is dat PNG een verliesvrij formaat is met 24-bits kleurondersteuning. Als u converteert van JPG, houd er dan rekening mee dat JPG’s bestanden met verlies zijn en wat kwaliteit kunnen verliezen door hun initiële compressie. Omdat PNG echter geen verlies heeft, verliest uw bestand geen verdere kwaliteit wanneer u de afbeelding opnieuw opent of opslaat.

  Tekst zoeken op een webpagina in Safari op iPhone en iPad

Er zijn twee manieren waarop u een afbeelding naar PNG-indeling kunt converteren. U kunt een programma voor het bekijken van afbeeldingen op uw computer gebruiken of een van de vele bestandsconversiesites op internet gebruiken.

Een afbeelding converteren met Windows

Ik weet dat we het vaak zeggen, en je wordt er misschien moe van om erover te horen, maar IrfanView is een van de beste, gratis programma’s voor het bekijken van afbeeldingen op Windows. Periode. U kunt dezelfde soort conversie uitvoeren die we u in de meeste editors (inclusief Paint) laten zien, maar we gaan IrfanView gebruiken voor ons voorbeeld hier.

Open de afbeelding die u naar PNG wilt converteren door op Bestand > Openen te klikken.

Navigeer naar uw afbeelding en klik vervolgens op ‘Openen’.

Zodra het bestand is geopend, klikt u op Bestand > Opslaan als.

Zorg ervoor dat in het volgende venster PNG is geselecteerd in de vervolgkeuzelijst met indelingen en klik vervolgens op ‘Opslaan’.

  Wat is een CPU en wat doet het?

Standaard is de compressiesnelheid ingesteld op “Best”, maar als u wat meer controle wilt over de compressie van uw bestand, dan heeft het venster Opslaanopties een aantal extra’s om uit te checken. Het wijzigen van de compressiesnelheid bepaalt de grootte van het bestand, hoe hoger het getal, hoe minder compressie er wordt gebruikt bij het opslaan van uw afbeelding.

Een afbeelding converteren met Mac

Mac wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde Preview, die u voor meer kunt gebruiken dan alleen het bekijken van afbeeldingsbestanden. Het is een geweldig beeldbewerkingsprogramma dat bestanden kan bijsnijden, vergroten of verkleinen en converteren.

Open een afbeelding in Voorvertoning door met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en vervolgens Openen met > Voorbeeld te kiezen.

Ga in Voorvertoning naar Bestand > Exporteren.

Controleer in het venster dat verschijnt of je PNG als bestandsformaat hebt geselecteerd. Geef het bestand desgewenst een andere naam en klik vervolgens op ‘Opslaan’.

Een afbeelding online converteren

Als u liever een online bestandsconversiesite gebruikt in plaats van een desktop-app, hoeft u niet verder te zoeken dan: Convertimage.net. Ze zijn een site die zich toelegt op het converteren van afbeeldingen – niet alleen PNG – met inachtneming van uw privacy. ConvertImage publiceert of bewaart geen van uw bestanden langer dan 15 minuten, en verwijdert ze van hun servers na verwerking.

  Wat is een mesh-netwerk en mesh-router?

Selecteer eerst het uitvoerformaat waarin u een afbeelding wilt opslaan.

Klik vervolgens op “Selecteer uw afbeelding”.

Navigeer naar de afbeelding die u wilt converteren en klik vervolgens op ‘Openen’. Houd er rekening mee dat afbeeldingen een maximale grootte van 24,41 MB hebben.

Nu hoef je alleen maar akkoord te gaan met hun gebruiksvoorwaarden en vervolgens op “Deze afbeelding converteren” te klikken.

Op de volgende pagina, nadat uw afbeelding is geüpload en geconverteerd, klikt u op “Download The Image” en uw PNG wordt opgeslagen in de downloadmap van uw browser.

Dat is het! U hebt uw afbeeldingen met succes geconverteerd naar PNG-indeling.