Een app dempen op Windows 10

Al je audioapparaten en de vele apps die je hebt geïnstalleerd, hebben uitstekende audiobediening in Windows 10. Vraag je je af hoe je apps op Windows 10 kunt dempen? Dan zal dit artikel je helpen. U kunt een apart niveau voor uw hoofdtelefoon selecteren en Windows 10 zal dit automatisch wijzigen wanneer u deze aansluit. Op dezelfde manier kunt u de volumemixer gebruiken om de luidheid van specifieke apps aan te passen.

Een app dempen op Windows 10

Er is een eenvoudige techniek om het volume van veel apps die tegelijkertijd op uw pc of laptop worden uitgevoerd, te regelen. De volumemixer houdt het volumeniveau bij dat je voor elke app hebt geselecteerd. Op Windows 10 kunt u het gebruiken om een ​​programma permanent uit te schakelen. Hier is een overzicht van alle methoden die u kunt gebruiken om te weten hoe u een app kunt dempen.

Methode 1: Via systeemvak

Volg de onderstaande stappen om een ​​app op Windows 10 te dempen.

1. Druk op de Windows-toets, typ de app-naam (bijv. Spotify) die u wilt dempen en druk op de Enter-toets om deze te openen.

  Hoe Bluetooth-audioproblemen op Windows 10 op te lossen?

2. Klik nu met de rechtermuisknop op het luidsprekerpictogram in de taakbalk.

3. Selecteer de optie Volumemixer openen.

Opmerking: als het programma audio kan afspelen, verschijnt het in de volumemixer als u het zelf uitvoert. Als de app niet verschijnt, probeer er dan iets in af te spelen zodat er geluid uit kan komen.

4. Klik op het luidsprekerpictogram onder de schuifregelaar voor de app die u permanent wilt dempen.

Deze optie wordt onthouden door Windows 10. Wanneer je dezelfde app opnieuw start, zul je merken dat het volume nog steeds gedempt is in de volumemixer. Je moet onthouden dat je de app moet dempen wanneer je hem nodig hebt om geluid af te spelen.

Methode 2: Via geluidsinstellingen

De volgende methode is om apps op Windows 10 te dempen door ze te wijzigen via de geluidsinstellingen. Volg de onderstaande stappen.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + I-toetsen om Instellingen te openen.

2. Klik op Systeem.

3. Klik op Geluid in het linkerdeelvenster.

4. Scroll naar beneden en klik op App-volume en apparaatvoorkeuren.

5. Schuif de balk naar 0 om te dempen voor een specifieke app.

Opmerking: als de app niet verschijnt, probeer er dan iets in af te spelen zodat er geluid uit kan komen.

  Moet u uw Dell-laptop upgraden naar Windows 10 ondanks compatibiliteitsproblemen?

Methode 3: Andere audiobron dempen

Deze opties zijn specifiek voor het geluidsapparaat. Wanneer je je speakers gebruikt, kun je het volume voor een specifieke app dempen, maar als je het wilt dempen wanneer je een andere audiobron hebt aangesloten, moet je dit afzonderlijk doen.

1. Sluit het andere audioapparaat aan op uw Windows 10-computer.

2. Open het programma dat u wilt dempen.

3. Start de volumemixer en demp het app-volume zoals gedaan in methode 1.

Herhaal deze voor elk audioapparaat dat je gebruikt.

Methode 4: Browser-tabbladen dempen

Soms wilt u misschien het volume uitschakelen voor een specifiek tabblad, maar niet voor de browser. U kunt dit doen door de onderstaande stappen te volgen om specifieke tabbladen in Chrome te dempen.

1. Druk op de Windows-toets, typ Chrome en klik op Openen.

2. Open de site of het tabblad dat u wilt dempen.

3. Klik met de rechtermuisknop op het tabblad bovenaan het scherm.

4. Selecteer de optie Site dempen.

Methode 5: Software van derden gebruiken

Afgezien van de standaardinstellingen op uw apparaat, kunt u ook software van derden installeren om apps op Windows 10 aan te passen of te dempen. Een paar hiervan zijn:

  Een lokaal account maken tijdens het instellen van Windows 10

1. Microsoft EarTrumpet

Microsoft EarTrumpet wordt mogelijk gemaakt door Microsoft en is een van de beste alternatieven voor de standaardinstellingen op uw apparaat.

2. Nirsoft-geluidsvolumeweergave

Nirsoft SoundVolumeView is een ander minimalistisch hulpmiddel waarmee u snelkoppelingen kunt maken en het volume kunt aanpassen of apps op uw pc kunt dempen.

3. MultiTimer

De MultiTimer-app is een andere speciale app, omdat je hiermee Windows 10 (geen specifieke app) voor een bepaalde tijd kunt dempen. Met andere woorden, u ontvangt gedurende de opgegeven tijd geen meldingen of autoplay-geluiden.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Wat is er aan de hand als mijn microfoon niet werkt?

Antw: controleer de geluidsinstellingen op uw apparaat om te ontdekken of uw oproep of media gedempt of stil is. Als dit het geval is, verhoogt u uw smartphone-oproepen en mediavolume. Vuildeeltjes kunnen zich snel ophopen en de microfoon op uw smartphone verduisteren.

***

We hopen dat je deze informatie nuttig vond en dat je hebt kunnen oplossen hoe je een app op Windows 10 kunt dempen. Laat ons weten welke techniek voor jou het meest voordelig was. Gebruik het onderstaande formulier als u vragen of opmerkingen heeft. Laat ons ook weten wat je de volgende keer wilt leren.

gerelateerde berichten