Een app-tijdslimiet instellen op iPhone en iPad

Met de komst van iOS 12 maakte Apple een groot lied en dans over digitaal welzijn. Met de bijbehorende app-limietfunctie kunnen apps na een bepaalde tijd worden vergrendeld. Dit is hoe het werkt.

App Limits is precies hoe het klinkt; het beperkt de hoeveelheid tijd die u kunt besteden aan het gebruik van een bepaalde app. Je specificeert de apps (of hele categorieën apps) en iOS zal weigeren ze te starten wanneer je de toegewezen tijd hebt bereikt. Het is geweldig om te beperken hoeveel tijd kinderen besteden aan apps zoals YouTube, maar kan je ook helpen als je moeite hebt met het stellen van limieten voor zaken als je verslaving aan sociale media.

Trouwens, zelfs nadat je een app-limiet hebt bereikt, kun je deze overschrijven door een toegangscode in te voeren. Dat betekent dat je nooit volledig van je apps wordt uitgesloten (tenzij je de code niet kent), maar het instellen van de limiet kan voldoende zijn om je te laten pauzeren wanneer je Instagram voor de miljoenste keer om 3 uur ’s nachts opent.

Een app-limiet instellen voor een specifieke app

Om dingen te beginnen, open je de app Instellingen en tik je vervolgens op ‘Schermtijd’.

Boven aan het volgende scherm ziet u een grafiek. Tik op de grafiek of op de optie “Alle apparaten” er direct boven.

Scrol omlaag naar de lijst met apps die je hebt gebruikt en tik vervolgens op de app waarvoor je een nieuwe limiet wilt instellen.

Tik op de knop “Limiet toevoegen” onder aan het scherm.

  Een notitie toevoegen aan een schetsbestand

Stel ten slotte een tijdslimiet in door door de uren en minuten te bladeren. Als je een limiet wilt instellen voor verschillende dagen van de week, tik je op ‘Dagen aanpassen’.

Tik op “Toevoegen” om de wijzigingen toe te passen en de app-limiet in te stellen.

Een app-limiet instellen voor een hele categorie apps

Nogmaals, het proces begint in de app Instellingen. Tik op “Schermtijd” om alle instellingen met betrekking tot digitaal welzijn te bekijken.

Tik vervolgens op ‘App-limieten’.

Tik op ‘Limiet toevoegen’.

Tik om categorieën te selecteren waarvoor u een nieuwe limiet wilt maken en tik vervolgens op “Volgende” om door te gaan.

  Hoe PDF's te optimaliseren die zijn geëxporteerd vanuit MS Word

Selecteer de tijdslimiet die u wilt toepassen en nogmaals, als u verschillende limieten voor specifieke dagen wilt instellen, tikt u op ‘Dagen aanpassen’. Tik op “Terug” wanneer u klaar bent.

U bent helemaal klaar en u kunt desgewenst ook extra limieten instellen.