Een applicatie verwijderen op Windows 10

Als u Windows 10 gebruikt en u hebt geen toepassing meer nodig, kunt u deze verwijderen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van wat voor soort app het is. Hier leest u hoe u een programma in Windows verwijdert.

Een toepassing verwijderen via het menu Start

Als een applicatie is geïnstalleerd met behulp van de Microsoft Store, kunt u deze snel verwijderen via het menu Start. Open hiervoor het menu “Start”, zoek het pictogram van de toepassing en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer “Verwijderen” in het menu dat verschijnt.

Als het de eerste keer is dat u een programma op deze manier verwijdert, zal het u waarschuwen met een klein pop-upvenster. Klik nogmaals op “Verwijderen”. De app wordt stil verwijderd zonder dat u verdere actie hoeft te ondernemen. Als je van gedachten verandert, kun je het later opnieuw downloaden en installeren via de Microsoft Store.

  Hoe de officiële Windows 10 ISO van Microsoft te downloaden

Als u met de rechtermuisknop op een app klikt die niet via de Microsoft Store is geïnstalleerd en “Verwijderen” selecteert, wordt het venster “Programma’s en onderdelen” geopend. Zoek het programma in de lijst, selecteer het en klik vervolgens op de knop “Verwijderen”.

Selecteer in Programma's en onderdelen de app die u wilt verwijderen en klik op

Als er een wizard voor het verwijderen verschijnt, volg dan de stappen totdat het programma is verwijderd. Dan bent u vrij om het venster “Programma’s en onderdelen” te sluiten.

Een applicatie verwijderen via Instellingen

Misschien wel de meest uitgebreide manier om een ​​applicatie op Windows 10 te verwijderen, is door Instellingen te gebruiken. Dat komt omdat u een lijst kunt zien van elk geïnstalleerd programma op het systeem en eenvoudig kunt selecteren welk programma u wilt verwijderen.

Open hiervoor “Instellingen” door op het menu “Start” te klikken en het tandwielpictogram te selecteren. (Of u kunt op Windows+I op uw toetsenbord drukken.)

Klik in het Windows 10 Start Menu op de

Klik in ‘Instellingen’ op ‘Apps’.

Selecteer in Windows-instellingen

Daarna ziet u een lijst met alle apps die op uw systeem zijn geïnstalleerd. Dit omvat zowel apps die zijn geïnstalleerd via de Microsoft Store als apps die via andere methoden zijn geïnstalleerd.

  Hoe Red Screen Of Death in Windows te repareren

Zoek het item voor het programma dat u wilt verwijderen en selecteer het. Klik vervolgens op “Verwijderen”.

Als de app is geïnstalleerd vanuit de Microsoft Store, wordt deze onmiddellijk verwijderd zonder extra stappen.

Als het een app is die op een andere manier is geïnstalleerd, ziet u mogelijk een extra pop-upvenster. Als dit het geval is, klikt u nogmaals op “Verwijderen”. Daarna wordt het wizardvenster voor het verwijderen van het programma geopend. Volg de stappen van de wizard en de app wordt volledig verwijderd.

Een toepassing verwijderen via het Configuratiescherm

U kunt ook niet-Microsoft Store-applicaties verwijderen met behulp van het verouderde Windows-configuratiescherm. Open hiervoor het menu “Start” en typ “control” en klik vervolgens op het pictogram “Configuratiescherm”.

Open het menu Start, typ

Klik onder ‘Programma’s’ op ‘Een programma verwijderen’.

Klik in het Configuratiescherm van Windows op

In het venster Programma’s en onderdelen dat verschijnt, ziet u een lange lijst met geïnstalleerde toepassingen die u kunt sorteren op naam, uitgever, installatiedatum, grootte en versienummer door op de kolomkoppen te klikken.

Deze lijst bevat geen apps die zijn geïnstalleerd vanuit de Microsoft Store. Om deze te verwijderen, gebruikt u het venster “Instellingen” of klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u “Verwijderen” in het menu “Start”.

  Hoe 'Try Edge'-meldingen in Windows 10 uit te schakelen?

Zoek het programma dat u wilt verwijderen en klik op het item om het te selecteren. Klik vervolgens op de knop “Verwijderen”.

Selecteer in Programma's en onderdelen de app die u wilt verwijderen en klik op

Er wordt een verwijderingswizard voor het programma gestart. Klik door de stappen totdat u het verwijderingsproces hebt voltooid. Aangezien Microsoft het Configuratiescherm als een verouderde interface beschouwt, is het een goed idee om ook te oefenen met het verwijderen van programma’s met behulp van de andere bovenstaande methoden. Succes!