Een back-up maken van de fotobibliotheek van uw Mac op een externe schijf

Foto’s zijn enkele van de belangrijkste bestanden die mensen veilig willen bewaren. Het is leuk om ze in de cloud op te slaan, maar misschien wilt u ook de gemoedsrust dat uw foto’s lokaal worden opgeslagen. Gelukkig is het eenvoudig genoeg om de fotobibliotheek van je Mac naar een externe schijf te kopiëren.

Deze handleiding gaat ervan uit dat je de daadwerkelijke “Foto’s”-app op je Mac gebruikt, de standaard als je iCloud Photo Stream hebt gebruikt of vanaf je iPhone hebt geïmporteerd. Als je je foto’s alleen in een map op je Mac hebt staan, hoef je alleen maar je externe schijf aan te sluiten en ze te verplaatsen. Als je een andere app gebruikt die een bibliotheek bijhoudt, moet je dingen binnen die app configureren.

Uw fotobibliotheek verplaatsen

Om te begrijpen hoe dit werkt, is het belangrijk om te weten hoe de Foto’s-app bestanden catalogiseert. Het is eigenlijk simpel; er is een enkel bestand dat je hele bibliotheek bevat. Als je hiervan een back-up wilt maken, sluit je je externe harde schijf aan en sleep je het hele bestand naar die harde schijf in de zijbalk van Finder.

Het moeilijkere deel komt wanneer u moet wijzigen welke Foto’s-bibliotheek u wilt gebruiken. U moet de locatie wijzigen van waaruit de Foto’s-app leest.

In de onderstaande afbeelding heb ik twee fotobibliotheken, de standaardbibliotheek en een back-upbibliotheek.

  Bestanden en mappen zippen en uitpakken op Mac

Hoewel je toegang hebt tot de back-upbibliotheek door erop te dubbelklikken – waardoor deze wordt geopend in de Foto’s-app – is het beter om over te schakelen naar Foto’s om deze standaard te gebruiken. Je kunt altijd terugschakelen naar de reguliere bibliotheek wanneer dat nodig is.

Dubbelklik op de back-upbibliotheek om deze te openen en open vervolgens de voorkeuren voor Foto’s via Foto’s > Voorkeuren in de menubalk.

Selecteer ‘Gebruiken als bibliotheek met systeemfoto’s’, waarmee de standaardinstelling wordt gewijzigd in de nieuwe bibliotheek.

Maak automatisch een back-up van uw schijf met Time Machine

Handmatig een back-up van bestanden maken is niet de beste oplossing, omdat u nooit kunt voorspellen wanneer uw computer kapot gaat. Het is beter om automatisch een back-up te maken, zodat u er helemaal niet over na hoeft te denken. De ingebouwde Time Machine van Apple is de beste tool voor het maken van back-ups naar een externe schijf. U kunt onze handleiding over het instellen ervan lezen om aan de slag te gaan.

  Usenet of Torrents, wat is beter om te downloaden?

Afbeeldingscredits: dourleak/Shutterstock